...Który interfejs uważacie za najlepszy?
Główny cel.
Miałby słuzyć do
A. nagrywania klasyki live - 2 pary pojemnościówek plus ew. podpórki (też pojemnosciowe).
B. lub ew. czasami do nagrania małego zespołu: bebny, 2x gitara, bas vokal
Proszę tylko nie porównywać cen - to pominąć.
Dla ułatwienia mozna odpowiadać na punkty w skali 1-10:
1. Niezawodność (awarie offline i online w trakcie, współpraca z pc)
2. Jakość nagrania (czystość, dynamika)
3. Wydajność - Latencja
4. Obsługa (np dokładność regulacji poziomu sygnału,.kontrola, odsłuch )
5. Mozliwości (czy rzeczywiście przydaja się w praktyce) dodatkowych podłączeń oprócz 8 preampów.
pozdrówka

...
Ja posiadam z tej kolekcji Motu 8Pre który współpracuje z ADA8000 (jeśli chodzi o tego drugiego korzystam głównie z wyjść).
Niezawodność - wszystko działa od nowości poprawnie (na stacjonarnym z płytą P5GDC-V Deluxe, nie jest to najnowsza płyta ale jeśli chodzi o stabilność to nie mam zastrzeżeń, jak i na lapie HPnx 7400)
Pracuje głównie na Cubase i czasami na aplikacjach standalone i wszystko gra tak jak powinno.
Jakość nagrania - jeśli chodzi o preampy to nie są z najwyższej póły, ale to chyba zależy od pana kręcącego gałkami jaką jakość uzyska ;) poprawnie
Wydajność - tu ciężko mi się wypowiadać, mój komp do najszybszych nie należy, wiadomo jak to z latencją zależy jaki instrument podepniesz, do czego będziesz potrzebował tego sprzętu itd.
Obsługa - banalna (pad -20,+48V,gain 40,wskaźnik led na kanał) ma możliwość rozbudowy, do 8pre możesz podpiąć jeszcze 8 kanałów na adat (in i out)ale do tego już nie ma ledów, masz wyjście słuchawkowe z wysterowaniem volume, generalnie działa to jako mikser cyfrowy z 4 niezależnymi miksami, oczywiście standardowo posiada zbalansowane wyjście stereo, midi in out wiadomo podstawa, sprzęcik potrzebuje zasilania więc na plener trzeba kombinować (ja mam przetwornice i aq), łatwo można go łączyć z innymi sprzętami Motu przez FW, działa jako interface jak i converter, 24 bit 96kHz, wszystkie analog in to combo xlr/trs można podpiąć mikrofon(dynamik/fantom), gitarę, syntha itp. 16 in 12 out z adat'em, banalna instalacja,
Możliwości - jak na urządzenie mieszczance się w 1U to potrafi sporo, no mnie zadowala w 99,99% ;)
Do tego o czym piszesz na pewno Ci wystarczy, jak sobie załatwisz adata do tego to kapele spokojnie nagrasz