Jak antyvirus do "studyjka"?
Dokładnie! Znacznie lepszym rozwiązaniem jest po prostu "wyumienie" się wreszcie podstawowych prawideł (zasad) w obsłudze Netu (zarówno co do przeglądarki, jak i klienta poczty, w tym nawet Outlook Express!). I to chyba już wszystko w tym temacie.
Bardzo na temat :)
Bardzo na temat :)
Re: Jak antyvirus do "studyjka"?
masz 2 komputery , to pena wcześniej możesz przeskanować w tym z internetem i antywirusem
poza tym jak chcesz uaktualniać baze wirusów bez internetu w kompie muzycznym.

dobrze radza: antywirus to zbedna rzecz.. wystarczy postawic w systemie jakiegos straznika rejestru np. spy bot resident i problem z glowy..
ba, w swoim systemie (niezmienianym od 2 lat) mam stale lacze neostrady, zero antywirusow i zero problemow.. czasem tylko spy bot cos krzyknie ostrzegajac przed jakims internetowym syfem - tyle.. a komputer jest do wszystkiego: filmy, gry, internet no i muzyka - oprogramowanie muzyczne (cubase 4) nie zrobil do tej pory ani jednego bledu..
warto poswiecic wiecej czasu przy instalacji systemu i jego skladnikow, odpowiednia konfiiguracje, wylaczenie tych uslug, ktore nigdy nie beda potrzebne tec. a pozniej wszystko to zaowocuje sprawna i bezproblemowa praca, nawet bez zadnych programow antywirusowych i tym podobnych pierdol..
[addsig]
ba, w swoim systemie (niezmienianym od 2 lat) mam stale lacze neostrady, zero antywirusow i zero problemow.. czasem tylko spy bot cos krzyknie ostrzegajac przed jakims internetowym syfem - tyle.. a komputer jest do wszystkiego: filmy, gry, internet no i muzyka - oprogramowanie muzyczne (cubase 4) nie zrobil do tej pory ani jednego bledu..
warto poswiecic wiecej czasu przy instalacji systemu i jego skladnikow, odpowiednia konfiiguracje, wylaczenie tych uslug, ktore nigdy nie beda potrzebne tec. a pozniej wszystko to zaowocuje sprawna i bezproblemowa praca, nawet bez zadnych programow antywirusowych i tym podobnych pierdol..
[addsig]
the Sun Personality
mam avg - nie zamula wcale - a te pol procenta mocy co moglby zjesc to panowie nie badzcie smieszni...to nie norton ktory zre ram i muli kompa tak ze szok....
a przedewszystkim nalezy poprawnie skonfigurowac - cieszcie sie ze nie macie problemow i cieszcie sie ze tak naprawde tych mocno szkodliwych wirusow juz jest bardzo malo - reszta to jakies trojany wykradajace hasla...
jednak uzytkowanie windowsa bez antywirusa to glupota bo nie znacie dnia ani godziny
do uzytku domowego avg free - bedziesz zadowolony tylko wylacz automatyczne skanowanie
avg free
zajetosc ramu - 19 mega
zajetosc procesora w tle - 0%
nie badzcie smieszni
lepiej zapobiegac niz leczyc a jak wiadomo polak madry po szkodzie to tak offtop
a przedewszystkim nalezy poprawnie skonfigurowac - cieszcie sie ze nie macie problemow i cieszcie sie ze tak naprawde tych mocno szkodliwych wirusow juz jest bardzo malo - reszta to jakies trojany wykradajace hasla...
jednak uzytkowanie windowsa bez antywirusa to glupota bo nie znacie dnia ani godziny
do uzytku domowego avg free - bedziesz zadowolony tylko wylacz automatyczne skanowanie
avg free
zajetosc ramu - 19 mega
nie badzcie smieszni
lepiej zapobiegac niz leczyc a jak wiadomo polak madry po szkodzie to tak offtop
...poza tym jak chcesz uaktualniać baze wirusów bez internetu w kompie muzycznym.
...
Hmm...a nie da się uaktualnienia ściągnąć np.raz na miesiąc na innego kompa? Czy wszystkie programy uaktualniają same tj.automatycznie ściągając i instalując pliki z netu?
Dzięki fabian. Przemyślę to.

Hmm...a nie da się uaktualnienia ściągnąć np.raz na miesiąc na innego kompa? Czy wszystkie programy uaktualniają same tj.automatycznie ściągając i instalując pliki z netu?
Dzięki fabian. Przemyślę to.
...mam avg - nie zamula wcale - a te pol procenta mocy co moglby zjesc to panowie nie badzcie smieszni...to nie norton ktory zre ram i muli kompa tak ze szok....
avg free
zajetosc ramu - 19 mega
nie badzcie smieszni
lepiej zapobiegac niz leczyc a jak wiadomo polak madry po szkodzie to tak offtop...
Czyli Kaspersky i avg do rozważenia.
Do tej pory miałem Nortona i strasznie zamulał.
avg free
zajetosc ramu - 19 mega
nie badzcie smieszni
lepiej zapobiegac niz leczyc a jak wiadomo polak madry po szkodzie to tak offtop...
Czyli Kaspersky i avg do rozważenia.
Do tej pory miałem Nortona i strasznie zamulał.
......poza tym jak chcesz uaktualniać baze wirusów bez internetu w kompie muzycznym.
...
Dzięki fabian. Przemyślę to....
Tzn. wiesz, o co mi chodzi. Nie czy "same" uaktualniają, bo wiem, że można sobie kliknąć "update". Tylko, czy można bazę wirusów ściągnąć na innego kompa w postaci pliku.

Dzięki fabian. Przemyślę to....
Tzn. wiesz, o co mi chodzi. Nie czy "same" uaktualniają, bo wiem, że można sobie kliknąć "update". Tylko, czy można bazę wirusów ściągnąć na innego kompa w postaci pliku.
...Tylko, czy można bazę wirusów ściągnąć na innego kompa w postaci pliku....
I tak, i nie.
Facet, a może zrób coś ze soba coby oglądać panienki np. online, tudzież nie otwierać już wszystkich załączników w poczcie e-mail. Uwierz, że wystarczy. Po cholerę to na oślep becalować nadaremno w extra soft skoro (jak widać) masz BIG problem ze zrozumieniem samej jego natury, tudzież nie chce Ci się nawet samemu poczytać co dany program proponuje
[addsig]
I tak, i nie.
Facet, a może zrób coś ze soba coby oglądać panienki np. online, tudzież nie otwierać już wszystkich załączników w poczcie e-mail. Uwierz, że wystarczy. Po cholerę to na oślep becalować nadaremno w extra soft skoro (jak widać) masz BIG problem ze zrozumieniem samej jego natury, tudzież nie chce Ci się nawet samemu poczytać co dany program proponuje

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
baza wirusów musi być cały czas aktualizowana żeby to miało sens.
masz 2 komputery , jeden może byc do internetu i antywirusa skanowania penów itp. , drugi tylko do muzyki
masz 2 komputery , jeden może byc do internetu i antywirusa skanowania penów itp. , drugi tylko do muzyki