Celemony Melodyne DNA

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
domin2
Celemony Melodyne DNA

Post autor: domin2 » sobota 25 paź 2008, 11:21

Noszę się z zamiarem nabycia Celemony melodyne. Wiem, że w pierwszym kwartale przyszłego roku ma wyjść wersja z Direct Note Acces. Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z firmą Celemony dotyczące przebiegu upgrade'u oprogramowania. Tzn. czy się dopłaca? Boję się sytuacji, że kupię wersję studio teraz(2000zł)
a na wiosnę okaże się ona unupgradable do DNA.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Celemony Melodyne DNA

Post autor: matiz » sobota 25 paź 2008, 15:56

Moze tak byc, bo najpierw ma byc plug-in, a pozostale wersje pozniej. Z ta wiosna, to pewno bedzie jak z jesienia

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » sobota 25 paź 2008, 16:38

...Moze tak byc, bo najpierw ma byc plug-in, a pozostale wersje pozniej. Z ta wiosna, to pewno bedzie jak z jesienia ...
Czyli pozostaje raczej czekanie bo nie lubię myśli o utopieniu 2k w coś co za 6 tygodni ma nową wersję.
Swoją droga może ktoś napisze o swoich doświadczeniach z Celemony melodyne.
Wiem, że to dobra aplikacja a co z Antares Autotune?
Zapraszam do umieszczania swoich postów.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » niedziela 26 paź 2008, 14:00

......Moze tak byc, bo najpierw ma byc plug-in, a pozostale wersje pozniej. Z ta wiosna, to pewno bedzie jak z jesienia ...
Czyli pozostaje raczej czekanie bo nie lubię myśli o utopieniu 2k w coś co za 6 tygodni ma nową wersję.
Zapraszam do umieszczania swoich postów....
A do jakich celów potrzebujesz ten program? Tylko do wyrównywnia stroju? Osobiscie uzywam go do wyrównywania timeingu sladów - basu, perkusji itp. W tym sprawuje sie dobrze. Wokali w nim nie stroje.

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » niedziela 26 paź 2008, 16:10

.........Moze tak byc, bo najpierw ma byc plug-in, a pozostale wersje pozniej. Z ta wiosna, to pewno bedzie jak z jesienia ...
Zapraszam do umieszczania swoich postów....
A do jakich celów potrzebujesz ten program? Tylko do wyrównywnia stroju? Osobiscie uzywam go do wyrównywania timeingu sladów - basu, perkusji itp. W tym sprawuje sie dobrze. Wokali w nim nie stroje. ...
Będę potrzebować przede wszystkim do wokali. Wyrównywanie timeingu swoją drogą. Poza tym mam wrażenie, że jest to całkiem inspirujące twórczo narzędzie. Po prezentacjach DNA na Youtube jestem zdecydowany na zakup. Ale przede wszystkim wokal.
Fostex MK 2

ODPOWIEDZ