UAD 2 Solo czy TC Electronic PowerCore PCI mkII
hehe dobrze prawisz. Chyba tak trzeba będzie zrobić bo starszego sprzętu te dzisiejsze skoki walut aż tak bardzo nie obejmują.
A tak na marginesie dystrybutor Uada na Polskę dał mi cenę 2400 zł - wychodzi +/- o 600 zł więcej niż ten sam sprzęt na ebayu, nie wspominając już o thmoannie, gdzie można w tej cenie kupić uada 2 solo Neve 32....
Zobacz na EBAY-u znalazlem UAD-1 Project Pak w przeliczeniu na nasze 598 zł niech cie kosztuje 700 zł z przesylka!
Jeszcze poczekasz na PoCo i kupisz tez okazyjnie albo juz masz okazje bo kolega PYZA sie oferuje !
Pozdrawiam
hehe dobrze prawisz. Chyba tak trzeba będzie zrobić bo starszego sprzętu te dzisiejsze skoki walut aż tak bardzo nie obejmują.
A tak na marginesie dystrybutor Uada na Polskę dał mi cenę 2400 zł - wychodzi +/- o 600 zł więcej niż ten sam sprzęt na ebayu, nie wspominając już o thmoannie, gdzie można w tej cenie kupić uada 2 solo Neve 32....
Zobacz na EBAY-u znalazlem UAD-1 Project Pak w przeliczeniu na nasze 598 zł niech cie kosztuje 700 zł z przesylka!
Jeszcze poczekasz na PoCo i kupisz tez okazyjnie albo juz masz okazje bo kolega PYZA sie oferuje !
Pozdrawiam
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Re: UAD 2 Solo czy TC Electronic PowerCore PCI mkII
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
Tutaj jest druga okazja ..
http://www.allegro.pl/item467072223_tc_powercore_pci_mkii.html i nie wiem czy nie lepsza
http://www.allegro.pl/item467072223_tc_powercore_pci_mkii.html i nie wiem czy nie lepsza
Pozdrawiam Ula :)
...Tutaj jest druga okazja ..
http://www.allegro.pl/item467072223_tc_powercore_pci_mkii.html i nie wiem czy nie lepsza ...
No faktycznie ale tamta ma jeszcze + virus !
http://www.allegro.pl/item467072223_tc_powercore_pci_mkii.html i nie wiem czy nie lepsza ...
No faktycznie ale tamta ma jeszcze + virus !
no fakt chętnie sprzedam tylko może nie teraz ale na pewno za tydzień
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
w tej chwili uad-1e express pack mozna kupic oficjalnie w polsce nowy ze sklepu za ok 750-800 zł. kilka dni temu czytalem o tym na jakims serwisie, wraz z info o pojawieniu sie uad2.
[addsig]
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
......No właśnie, krótkie pytanko - co byście wybrali? Chyba UAD-2 będzie korzystniejszym układem. Chodzi mi głowienie o miks i kompresje/limiting....
Czesc! Jesli chodzi o kompresje i limitowanie ogolnie dynamike UAD nie ma sobie rownych... Mam UAD-1 i jestem bardzo zadowolony
...
Proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd!!!
Zakres wiedzy jaką dysponujesz skłania mnie do napisania rygorystycznego postu!
Uad nie jest opcją, "która nie ma sobie równych"!
Tak się składa , że mam obydwie platformy i mogę się naten temat wypowiedzieć!
Zapomniałeś o pluginach z PoCo - Brickwall Limiter i nie wspomnę o MD3 oraz o Tube-Tech CL 1B ( nie będę artykułował innych) co czyni tę platformę niewątpliwie wartościową jak i Uad
Czesc! Jesli chodzi o kompresje i limitowanie ogolnie dynamike UAD nie ma sobie rownych... Mam UAD-1 i jestem bardzo zadowolony

Proszę nie wprowadzaj ludzi w błąd!!!
Zakres wiedzy jaką dysponujesz skłania mnie do napisania rygorystycznego postu!
Uad nie jest opcją, "która nie ma sobie równych"!
Tak się składa , że mam obydwie platformy i mogę się naten temat wypowiedzieć!
Zapomniałeś o pluginach z PoCo - Brickwall Limiter i nie wspomnę o MD3 oraz o Tube-Tech CL 1B ( nie będę artykułował innych) co czyni tę platformę niewątpliwie wartościową jak i Uad
Brickwall Limiter i nie wspomnę o MD3
Oj tak, te dwie wtyczki nie maja odpowiednika w ogole, zwlaszcza MD3, bo czasem L2 mi lepiej brzmi niz BrickwallLimiter.
Oj tak, te dwie wtyczki nie maja odpowiednika w ogole, zwlaszcza MD3, bo czasem L2 mi lepiej brzmi niz BrickwallLimiter.
Powercore i Uad to drogie zabawki wiec trzeba sie zastanowic
czy napewno są ci potrzebne?Czy sie sprawdzą u Ciebie.
Czy w ogole arto wywalac tyle kasy?
A moze pomysl o naszych Krajowych wtyczkacj PSP?
Słyszałem miksy produkowane na tych wtyczkach i to na zachodzie!!
Kazdy kto tego posłuchał myslał ze to miksowane na stole Neve za 300.000 $.
Podziwiałem miksy w stylach rock - pop i wszystko na PSP.
Brzmiało genialnie!!!
Jak nie wiesz co gdzie uzyc to nawet worek kart dsp ci nie pomoze:)
Podejrzałem kiedys w znanym studio w Szwecji podczas sesji
Ann Winsborn jakich wtyczek uzywają...
Na co drugim tracku był zapięty Wormer PSP!!!!
wszystko na temat!
czy napewno są ci potrzebne?Czy sie sprawdzą u Ciebie.
Czy w ogole arto wywalac tyle kasy?
A moze pomysl o naszych Krajowych wtyczkacj PSP?
Słyszałem miksy produkowane na tych wtyczkach i to na zachodzie!!
Kazdy kto tego posłuchał myslał ze to miksowane na stole Neve za 300.000 $.
Podziwiałem miksy w stylach rock - pop i wszystko na PSP.
Brzmiało genialnie!!!
Jak nie wiesz co gdzie uzyc to nawet worek kart dsp ci nie pomoze:)

Podejrzałem kiedys w znanym studio w Szwecji podczas sesji
Ann Winsborn jakich wtyczek uzywają...
Na co drugim tracku był zapięty Wormer PSP!!!!
wszystko na temat!

Moim skromnym zdaniem, zakup UADa, czy PoCo z myślą o standardowo dostarczonych wtyczkach do tych kart jest wywaleniem pieniędzy w błoto. Jesli juz to, wedlug mnie, te karty spelniaja sie wylacznie z opcjonalnymi wtyczkami, a co za tym idzie z wydaniem jeszcze wiekszej kasy. Czy warto? Jak juz napisal przedmowca, ja bym radzil zainteresowac sie naszymi produktami PSP. Sa o wiele tansze a dzisiejsze komputery, maja taka moc, ze DSP nie jest potrzebne - a ile taniej i wiele wiecej mozna nabyc za roznice kasy jaka mialby zostac przeznaczona na UADa, czy PC.