U mnie reżyserka jest w zasięgu wi-fi, ale w kompie studyjnym nie mam karty sieciowej. Myślę że dla dobrej klasy urządzeń (zewnętrzna karta, powiedzmy RME, wszystkie poł. symetryczne) to nie powinien być problem. Natomiast uważałbym na gitarę elektryczną.
Bezprzewodowy internet w studiu
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]
Re: Bezprzewodowy internet w studiu
po 1
jaki masz modem ? z jakim wyjściem ? jak wpinasz go do kompa (podaj model)
i czy net z chello posiada jedno ip przypisane do użytkownika czy działa na zasadzie zmiennego ip... i musisz łączyć się za każdym razem (masz nazwę użytkownika i hasło) (coś jak Neostrada) ?
bo jeśli modem posiada wyjście RJ-45 i usb (to net z jednym ip sztywne lacze)- możesz w jednym czasie wykorzystać tylko jedno z nich!! tylko na jednym przypisywany jest nr IP, wiec albo jeden albo drugi!
po 2
jeśli masz takowy modem z wyjściem RJ-45 (kabel sieciowy) wpinasz go do routera bezprzewodowego w miejsce WAN po czym kolejnym kablem sieciowym (z końcówkami RJ-45) podpinasz swój emisyjny z karta sieciowa!!
reszta kompów na wifi (bezprzewodowo)
Daj znać jaki to modem i jak się łączysz
jaki masz modem ? z jakim wyjściem ? jak wpinasz go do kompa (podaj model)
i czy net z chello posiada jedno ip przypisane do użytkownika czy działa na zasadzie zmiennego ip... i musisz łączyć się za każdym razem (masz nazwę użytkownika i hasło) (coś jak Neostrada) ?
bo jeśli modem posiada wyjście RJ-45 i usb (to net z jednym ip sztywne lacze)- możesz w jednym czasie wykorzystać tylko jedno z nich!! tylko na jednym przypisywany jest nr IP, wiec albo jeden albo drugi!
po 2
jeśli masz takowy modem z wyjściem RJ-45 (kabel sieciowy) wpinasz go do routera bezprzewodowego w miejsce WAN po czym kolejnym kablem sieciowym (z końcówkami RJ-45) podpinasz swój emisyjny z karta sieciowa!!
reszta kompów na wifi (bezprzewodowo)
Daj znać jaki to modem i jak się łączysz
cholerka zrozumiałem ze chcesz podpiąć modem do kompa a później do routera.. upss... ale to chyba wiesz sorki ..
co do problemów, u mnie wszystko chodzi poprawnie, choć musiałem wystawić router w polu widzenia.
Wcześniej miałem pod stołem ze sprzętem i w drugim pokoju czasem zanikał net !!
co do problemów, u mnie wszystko chodzi poprawnie, choć musiałem wystawić router w polu widzenia.
Wcześniej miałem pod stołem ze sprzętem i w drugim pokoju czasem zanikał net !!
- somebody-someone
Mam w studiu spory router Cisco i kilkanaście komputerów pracujących pod nim - czasami jest ich naprawdę dużo, bo sieć jest otwarta, aby klienci mogli się podpiąć. Żadnych problemów nie zauważyłem w żadnym z 6 pomieszczeń studyjnych.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..
nie bedzie zadnych problemow o ile router z wifi bedzie dalej od jakis wzmacniaczy - moze troszke siac choc w sumie mam przy samym ekranowanym odsluchu i generalnie cisza
Ale trzeba pamiętać, że internet w studiu może zakłócać przebieg pracy. Przykład - Youtube.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]