Bezprzewodowy internet w studiu

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
minimax
Re: Bezprzewodowy internet w studiu

Post autor: minimax » piątek 24 paź 2008, 16:31

U mnie reżyserka jest w zasięgu wi-fi, ale w kompie studyjnym nie mam karty sieciowej. Myślę że dla dobrej klasy urządzeń (zewnętrzna karta, powiedzmy RME, wszystkie poł. symetryczne) to nie powinien być problem. Natomiast uważałbym na gitarę elektryczną.
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

roomradio

Post autor: roomradio » piątek 24 paź 2008, 16:44

po 1
jaki masz modem ? z jakim wyjściem ? jak wpinasz go do kompa (podaj model)
i czy net z chello posiada jedno ip przypisane do użytkownika czy działa na zasadzie zmiennego ip... i musisz łączyć się za każdym razem (masz nazwę użytkownika i hasło) (coś jak Neostrada) ?

bo jeśli modem posiada wyjście RJ-45 i usb (to net z jednym ip sztywne lacze)- możesz w jednym czasie wykorzystać tylko jedno z nich!! tylko na jednym przypisywany jest nr IP, wiec albo jeden albo drugi!

po 2

jeśli masz takowy modem z wyjściem RJ-45 (kabel sieciowy) wpinasz go do routera bezprzewodowego w miejsce WAN po czym kolejnym kablem sieciowym (z końcówkami RJ-45) podpinasz swój emisyjny z karta sieciowa!!
reszta kompów na wifi (bezprzewodowo)

Daj znać jaki to modem i jak się łączysz

roomradio

Post autor: roomradio » piątek 24 paź 2008, 16:49

cholerka zrozumiałem ze chcesz podpiąć modem do kompa a później do routera.. upss... ale to chyba wiesz sorki ..

co do problemów, u mnie wszystko chodzi poprawnie, choć musiałem wystawić router w polu widzenia.
Wcześniej miałem pod stołem ze sprzętem i w drugim pokoju czasem zanikał net !!

Awatar użytkownika
somebody-someone

Post autor: somebody-someone » sobota 25 paź 2008, 00:01

Mam w studiu spory router Cisco i kilkanaście komputerów pracujących pod nim - czasami jest ich naprawdę dużo, bo sieć jest otwarta, aby klienci mogli się podpiąć. Żadnych problemów nie zauważyłem w żadnym z 6 pomieszczeń studyjnych.
..:: Dobra muzyka to koincydencja wielu zbiorów zawierających jedynie dobre pierwiastki ::..

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 25 paź 2008, 11:51

nie bedzie zadnych problemow o ile router z wifi bedzie dalej od jakis wzmacniaczy - moze troszke siac choc w sumie mam przy samym ekranowanym odsluchu i generalnie cisza

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » sobota 25 paź 2008, 18:05

Ale trzeba pamiętać, że internet w studiu może zakłócać przebieg pracy. Przykład - Youtube.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

ODPOWIEDZ