Szumy w syntezatorach
Aha , wracając do szumów , to duży wpływ na nie ma też Twoja karta. A z tego co wiem Juli@ nie jest "najwyższych lotów" - nie zmienia to jednak faktu , że hardware lubi sobie czasem posyczeć 

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
- Yamahauser
Re: Szumy w syntezatorach
...Aha , wracając do szumów , to duży wpływ na nie ma też Twoja karta. A z tego co wiem Juli@ nie jest "najwyższych lotów" - nie zmienia to jednak faktu , że hardware lubi sobie czasem posyczeć
...
znaczy posyczec hehe, u mnie zawsze szumi haha, co do julki to fakt cudo techniki to nie jest :), no nic wpiolem kable z virusa i jescze raz wpiolem i juz sie zgywa mniej wiecej rowno , moze cos ruszylem w virku i zaskoczyl ,

znaczy posyczec hehe, u mnie zawsze szumi haha, co do julki to fakt cudo techniki to nie jest :), no nic wpiolem kable z virusa i jescze raz wpiolem i juz sie zgywa mniej wiecej rowno , moze cos ruszylem w virku i zaskoczyl ,

- Yamahauser
......Aha , wracając do szumów , to duży wpływ na nie ma też Twoja karta. A z tego co wiem Juli@ nie jest "najwyższych lotów" - nie zmienia to jednak faktu , że hardware lubi sobie czasem posyczeć
...
...
No nic troche pochodzilo dobrze i znowu to samo z virusa jeden kanal glosniej od drugiego ale co ciekawe przesunolem troche balans na mixerze w lewo zeby rowno gralo i w celu upewnienia sie czy to nie czasem virus .. zamienilem wejscia virusa tzn lewe wyjscie do prawego wejscia mixera a prawe wyj vira do lewego wejscia mixera i.. dalej gra rowno,, mimo ze po zamianie gdyby virus byl walniety to kanal na ktorym mocniej byl balans nagrany powinien duzo mocniej grac teraz , na poprzednim mixerz tez to mialem, cholera wie o co tu chodzi

No nic troche pochodzilo dobrze i znowu to samo z virusa jeden kanal glosniej od drugiego ale co ciekawe przesunolem troche balans na mixerze w lewo zeby rowno gralo i w celu upewnienia sie czy to nie czasem virus .. zamienilem wejscia virusa tzn lewe wyjscie do prawego wejscia mixera a prawe wyj vira do lewego wejscia mixera i.. dalej gra rowno,, mimo ze po zamianie gdyby virus byl walniety to kanal na ktorym mocniej byl balans nagrany powinien duzo mocniej grac teraz , na poprzednim mixerz tez to mialem, cholera wie o co tu chodzi
dajesz potencjometry czy gain w tym mikserze?gain sie na maksa nie daje
.........Aha , wracając do szumów , to duży wpływ na nie ma też Twoja karta. A z tego co wiem Juli@ nie jest "najwyższych lotów" - nie zmienia to jednak faktu , że hardware lubi sobie czasem posyczeć
...
...
Spytam sie z ciekawosci:dlaczego obaj uważacie ze Juli@ szału nie robi?Mniemam ze chodzi wam o poziom szumow na tej karcie?Akurat przymierzam sie do zakupu tej karty i porownujac inne o podobnej cenie chyba juli@ wypada najlepiej...Nawet w tescie w EiS wypadla bdb i przyznano jej znak "nasz typ" ,chyba ze o czyms nie wiem?

Spytam sie z ciekawosci:dlaczego obaj uważacie ze Juli@ szału nie robi?Mniemam ze chodzi wam o poziom szumow na tej karcie?Akurat przymierzam sie do zakupu tej karty i porownujac inne o podobnej cenie chyba juli@ wypada najlepiej...Nawet w tescie w EiS wypadla bdb i przyznano jej znak "nasz typ" ,chyba ze o czyms nie wiem?
eksperymentalna, niekomercyjna elektronika
- Yamahauser
Nie wiem ale dalej jest to samo prawy kanal sie glosniej zgrywa , w rolandzie wszystko jest ok zgrywa sie rowno prawy i lewy, zamienilem kable w virusie i dalej to samo, na pozostalych wyjsciach virusa 2 i 3 tez tak sie zgrywa, czyl;i lewy kanal cichszy o 1,5 - 2 db , nie wiem czemu tak sie dzieje, co ciekawe jak zamienie kable z wyjsc virusa prawy i lewy , i podlacze lewe wyjscie virusa do prawego mixera i to samo z lewym prawym wyjsciem virusa do lewego mixera to dalej tak samo sie nagrywa , zamienialem juz tez same kable ( bo moze kabel walniety myslalem ale to samo, za to roland jp8000 sie normalnie nagrywa, znajomy mial virusa c i tam tez podobna akcja byla , ze jeden kanal glosniej sie zgrywal ;(
- Yamahauser
po odwrotnym podlaczenie mixer- virus dalek oczywiscie nagrywa sie dalej glosniej prawy kanal
- Yamahauser
...dajesz potencjometry czy gain w tym mikserze?gain sie na maksa nie daje...
Zbynia chodzi Ci oto czy daje na maksa volume w syncie ?
Zbynia chodzi Ci oto czy daje na maksa volume w syncie ?
pewnie to głupia rada, ale może w virusie masz tak ustawioną opcję "panorama", ze ci ten prawy kanał zgłaśnia. cholera wie...
co do szumów to mój virus też je lubi

- Yamahauser
...pewnie to głupia rada, ale może w virusie masz tak ustawioną opcję "panorama", ze ci ten prawy kanał zgłaśnia. cholera wie...
...
No niestety tak roland jp wypada znakomicie jesli chodzi o szumy przy virusie , nie wiem jak jest w ti ale te starsze virusy a b czy c to szumia i wcale nie malo hehe

No niestety tak roland jp wypada znakomicie jesli chodzi o szumy przy virusie , nie wiem jak jest w ti ale te starsze virusy a b czy c to szumia i wcale nie malo hehe