Umbrella

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Zbynia
Re: Umbrella

Post autor: Zbynia » środa 22 paź 2008, 01:01

a kto by zwracał uwage na te gówno warte sondaże plebiscyty i inne dziadostwo?sory ale to tylko dla półmózgów i frajerów od pseudosprzedaży....

chcesz dobrej listy to zrtób serwis gdzie ludzie będa wybierac czego słuchać chca i tylko wtedy będziesz wiedział co jest na topie.....

cała reszta to gówno przez duze G

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » środa 22 paź 2008, 09:25

...http://muzyka.interia.pl/pop/news/najbardziej-chwytliwa-piosenka,1197777,50

"głosowano na najbardziej chwytliwą piosenkę w historii muzyki.
Najwięcej głosów otrzymał wielki przebój Rihanny "Umbrella"...
...
pobił w głosowaniu takie klasyki, jak "Dancing Queen" grupy ABBA (na 2.) czy "YMCA" Village People (na 3.)."

No i co? Lyso wam teraz? Loop zly? ...
normalnie poczułem się wywołany do tablicy

akurat że tam jakaś garść ludzi, czytelników tego portalu mając do wyboru jakąś ilość utworów wybrała parasolkę to mnie nie dziwi. Bo to są KONSUMENCI nieświadomi. Gorzej jak przyklask jej/ICH artyzmowi dają ludzie którzy się na tym znają.

ale dzięki matiz za małą prowokację, bo w te szare dni zaczeło się już nudno robić
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » środa 22 paź 2008, 10:52

Gratuluję wszystkim świetnych nastrojów w krytykowaniu. Przypomnę tylko przysłowie:
Ksiądz i krytyk z jednej są parafii, jednemu nie wolno, drugi nie potrafi.
Uważam, że tak zadane pytanie w sondażu uzyskało właściwą odpowiedź.
Czy pytanie brzmiało: Jaka Twoim zdaniem jest najbardziej ambitna piosenka wszechczasów?...Nie.
Więc o o kopie kruszycie?
P.S. Jeśli wybór ankietowanych się nie spodobał proponuję w wolnym czasie skomponowanie czegoś i umieszczenie tegoż na pierwszym miejscu wielu światowych list przebojów na długie tygodnie.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » środa 22 paź 2008, 10:58

zaplacisz za promocje? ;)

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » środa 22 paź 2008, 11:34

...zaplacisz za promocje? ;)...
Wrzuć na myspace albo na sellaband.
A jak masz coś ciekawego to możesz podesłać do posłuchania:)
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2

matia

Post autor: matia » środa 22 paź 2008, 13:17

ja nie lubie takiej myzyki ale to tez trzeba umiec stworzyc.nie wazne dla kogo i przez kogo..moze to byc produkt lub nie ale ja i tak nie jestem w stanie wyprodukowac takie dzwieki...troszke szkoda
lubie halas

Wtek

Post autor: Wtek » środa 22 paź 2008, 20:10

Czy ludzie, ktorzy glosowali na te piosenke maja pojecie o historii muzyki? To brzmi dumnie- "w historii muzyki", ale trzeba miec jakies horyzonty, zeby oceniac w takiej kategorii. Ciekawe jaka piosenka zwyciezy w podobnej ankiecie za dwa lata...
Jestem gitarzystą i wokalistą. Interesuję się homerecordingiem.

Awatar użytkownika
domin2

Post autor: domin2 » środa 22 paź 2008, 20:29

...Czy ludzie, ktorzy glosowali na te piosenke maja pojecie o historii muzyki? To brzmi dumnie- "w historii muzyki", ale trzeba miec jakies horyzonty, zeby oceniac w takiej kategorii. Ciekawe jaka piosenka zwyciezy w podobnej ankiecie za dwa lata......
Pamiętajmy, że ankiety takie są prowadzone na grupach niereprezentatywnych.
Nie znajdzie się tam mocherowy beret ani kombatant gen. Andersa.
Czyli Wszechczasy już nam się skracają do kilkudziesięciu lat ze wskazaniem na dwadzieścia.
Lubię tę piosenkę. Za to coś. Nie jest arcydziełem. Nie zmieniła mojego życia. Ale dała mi te 3m21s czystej przyjemności obcowania ze sprawnie zrobioną nowoczesną muzyką.
Nie ma Jury, które może określić jaka faktycznie jest odpowiedź na pytanie zawarte w ankiecie.
Demokracja nie jest idealnym systemem ale lepszego dotąd nie wymyślono.
Pozdrawiam.
Fostex MK 2

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » czwartek 23 paź 2008, 07:16

Nie znajdzie się tam mocherowy beret ani kombatant gen. Andersa.
Czyli Wszechczasy już nam się skracają do kilkudziesięciu lat ze wskazaniem na dwadzieścia.
-----------------------------------------------------------------------------
dobrze mówi , a na tym forum są też osoby w wieku lat ok. 40 tu i raczej nie może im się podobać takie zawodzenie , bo słyszeli już wiele dobrej muzyki.

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » czwartek 23 paź 2008, 14:15

...Nie znajdzie się tam mocherowy beret ani kombatant gen. Andersa.
-----------------------------------------------------------------------------
dobrze mówi , a na tym forum są też osoby w wieku lat ok. 40 tu i raczej nie może im się podobać takie zawodzenie , bo słyszeli już wiele dobrej muzyki....
A co określisz mianem dobrej muzyki? Tu chodzi o gusta. Jak to już ktoś powiedział: ludzie nie mają czasu szukać dobrej muzyki, filmów, tym bardziej książek. Biorą to co podane mają na tacy. Smutne ale prawdziwe. I jako starsi koledzy powinniście to znać...
Brak pomysłu w tej chwili...

ODPOWIEDZ