Perkusja VSTi
nie znam biblioteki ktora by miala wszystko i skład i perksuje orkiestrowe.Natomiast do BFD i innych sa sprzedawne expansion packs - moze zapoznaj sie z nimi. Cena robi sie wyzsza - ale wszystko jest chociaz bardzo porzadne
Re: Perkusja VSTi
Jeśli by poszukiwać free - to możesz sprawdzić co proponuje Independence Free. Jakościowo chyba lepsze od Proteusa.
Moim zdaniem wciąż najlepszą biblioteką perkusji orkiestrowej jest ProjectSAM True Strike 1. (2 jest raczej nastawiona na efekty)
Poza tym może Cię zainteresować Vir2 Elite Orchestral Percussion. Mnie tam jednak do końca nie przypada do gustu (wnioskując po utworach demo).
- Piotr
Moim zdaniem wciąż najlepszą biblioteką perkusji orkiestrowej jest ProjectSAM True Strike 1. (2 jest raczej nastawiona na efekty)
Poza tym może Cię zainteresować Vir2 Elite Orchestral Percussion. Mnie tam jednak do końca nie przypada do gustu (wnioskując po utworach demo).
- Piotr
Zdecydowanie syntetykow szukam do takich rodzajow muzyki jak electronica, hip hop i RnB
I <3 MUSIC
- Soundscape
- Kontakt:
...Zdecydowanie syntetykow szukam do takich rodzajow muzyki jak electronica, hip hop i RnB...
O i le mnie pamięć nie myli, w Computer Music (najnowszy numer) jest teraz poruszany perkusji VST. Każdego rodzaju. Omawiają samplery, instrumenty, narzędzia VST + na płycie DVD znajdziesz sporo sampli perkusji, głównie elektronicznej. (Coś ponad 2000 chyba.)
O i le mnie pamięć nie myli, w Computer Music (najnowszy numer) jest teraz poruszany perkusji VST. Każdego rodzaju. Omawiają samplery, instrumenty, narzędzia VST + na płycie DVD znajdziesz sporo sampli perkusji, głównie elektronicznej. (Coś ponad 2000 chyba.)
ale computer music to chyba z UK pismo ? bo tak sie sklada ze aktualnie jestem w US dokladnie NY i nie wiem czy tu mozna to dostac ? Chyba ze jest jakas alternatywa hmmmm
I <3 MUSIC
...ale computer music to chyba z UK pismo ? bo tak sie sklada ze aktualnie jestem w US dokladnie NY i nie wiem czy tu mozna to dostac ? Chyba ze jest jakas alternatywa hmmmm...
Za FREE to mysle, ze dostaniesz tylko darmowe soundfonty - brzmią co prawda często cheesy i tanio, ale to moze byc zaleta. Polecam genialny bank sprzed kilkunastu lat Vintage Dreams Waves i Vintage Drums. Zajmuje bodajze kilka megabajtów - swietne do elektro, click / electronica.
A za pieniądze to polecam jakis syntezator perkusyjny. Jakis drumular np. albo wspomniane polskie maszynki. To dobre urzadzenia, wystarczą do wielu zastosowan wsółczesnej muz. elektronicznej.
Dobry jest też syntezator do stopy Bassism - ma tylko jedno zadanie - zniszyczc sciany twego domu. Daje rade ;)
drA
Za FREE to mysle, ze dostaniesz tylko darmowe soundfonty - brzmią co prawda często cheesy i tanio, ale to moze byc zaleta. Polecam genialny bank sprzed kilkunastu lat Vintage Dreams Waves i Vintage Drums. Zajmuje bodajze kilka megabajtów - swietne do elektro, click / electronica.
A za pieniądze to polecam jakis syntezator perkusyjny. Jakis drumular np. albo wspomniane polskie maszynki. To dobre urzadzenia, wystarczą do wielu zastosowan wsółczesnej muz. elektronicznej.
Dobry jest też syntezator do stopy Bassism - ma tylko jedno zadanie - zniszyczc sciany twego domu. Daje rade ;)
drA
...http://www.kvraudio.com/get.php?mode=results&st=adv&soft=i&type[]=31&f=0&fe=0&linux=1&osx=1&win=1&free=1&sf=0&receptor=&de=0&sort=1&rpp=100
sorry moze teraz
...
Polecam Battery 3. To prawdziwa potęga. Masz dostep do wszystkich parametrów a brzmienia są duże. Tam gdzie trzeba skompresowane a tak gdzie trzeba suche. No i wybór przeogromny. Kupa zabawy(z przewagą zabawy nie kupy:))
Udanych Beatów.
sorry moze teraz

Polecam Battery 3. To prawdziwa potęga. Masz dostep do wszystkich parametrów a brzmienia są duże. Tam gdzie trzeba skompresowane a tak gdzie trzeba suche. No i wybór przeogromny. Kupa zabawy(z przewagą zabawy nie kupy:))
Udanych Beatów.
Korg Oasys 88, Powercore X8, Alesis IO26, iMac 24", Cubase 5, NI Komplete 5, Salobrena Jumbo,
Fostex MK 2
Fostex MK 2
Free
1. G&S Custtom Works
2. BFD Demo (po rejestracji)
3. Addictive Drums demo
1. G&S Custtom Works
2. BFD Demo (po rejestracji)
3. Addictive Drums demo
drummer