Płatności za zakupy za granicą

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
heathenichaer
Re: Płatności za zakupy za granicą

Post autor: heathenichaer » środa 22 paź 2008, 16:55

... i dokonujemy przelewu na ich polskie konto w banku millenium.

to już widziałem i takie ułatwienie mi się podoba, kudos za bycie frontem do klienta

...Najprościej jest zapłacić kartą kredytową - prawdziwą - plastkiową. Absolutnie żadnych problemów, żadnych kosztów związanych z samą płatnością. Całkowity koszt zakupu wynosi dokładnie tyle ile jest na metce + ew. koszty przesyłki. Niczego nie trzeba wpisywać, żadnych numerów kont, potwierdzenie obciążenia karty otrzymujesz natychmiast, a bezpieczeństwo jest bez zarzutu. Nie są potrzebne żadne ProFormy ani inne takie wynalazki, bo dostawca od razu widzi Twoją płatność.

czyli rozumiem, że sytuacje gdzie podawanie danych przy płatnościach kartą kredytową w necie oznaczało lekkomyślność już minęły

dzięki za wszystkie odpowiedzi, widzę że wybór sposobu płatności jednak jest. Pozdrawiam
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » środa 22 paź 2008, 17:40

...**********************
W Music-Town, gdzie ostatnio się zaopatruje jest nieco weselej. Po pierwsze nie można się sugerować cenami na stronie www, bo ulegają one zmianie. Do MusicTown wysylamy majla z zamówieniem po Polsku, do Pani Lucyny. Dostajemy majlem fakturę proforma z numerem zamówienia oraz ceną w złotówkach (po przeliczeniu wg kursu średniego) i dokonujemy przelewu na ich polskie konto w banku millenium. Po przyjęciu przelewu dostajemy majla z informacją o numerze przesyłki i możliwością jej śledzenia na stronie kuriera....
Niemal identycznie wygląda sprawa płatności w niemieckim Musik Produktiv

tedepes

Post autor: tedepes » czwartek 23 paź 2008, 00:38

......**********************
W Music-Town, gdzie ostatnio się zaopatruje jest nieco weselej. Po pierwsze nie można się sugerować cenami na stronie www, bo ulegają one zmianie. Do MusicTown wysylamy majla z zamówieniem po Polsku, do Pani Lucyny. Dostajemy majlem fakturę proforma z numerem zamówienia oraz ceną w złotówkach (po przeliczeniu wg kursu średniego) i dokonujemy przelewu na ich polskie konto w banku millenium. Po przyjęciu przelewu dostajemy majla z informacją o numerze przesyłki i możliwością jej śledzenia na stronie kuriera....
Niemal identycznie wygląda sprawa płatności w niemieckim Musik Produktiv
...
Ja kupowałem w USA, w Japoni przez ebay i placiłem paypalem, western union i przekazem bankowym (konto w mbanku). Jak kupiłem coś thomman.de to wysyłałem im przelew w euro. Najdroższy koszt przelewu wynosił 20 zł. Co do paypal i płaności np. w USA to ostatnio wielu sprzedawców nie chce przyjmować od nas płatności, bo nie ma możliwości potwierdzić adresu. W związku z tym konto nie jest potwierdzone i dla nich w związku z tym niewiarygodne.

[addsig]
wkrotce sysdcom.com
minimalne i wykwintne danie z bitów

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 23 paź 2008, 08:31

A jakie są teraz opłaty za posiadanie karty kredytowej w banku?
----------
karty kredytowe sa zazwyczaj bezplatne przy spelnieniu warunku wydawania minimum np. 1000zl miesiecznie
[addsig]

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 23 paź 2008, 08:46

karty kredytowe sa zazwyczaj bezplatne przy spelnieniu warunku wydawania minimum np. 1000zl miesiecznie
Z całym szacunkiem, ale karty KREDYTOWE nigdy nie są bezpłatne. Czasem (a nawet częsciej niż czasem) bezpłatne są karty PŁATNICZE skojarzone ze zwykłym rachunkiem bankowym posiadacza. Płacąc taką kartą pieniążki w tym samym momencie znikają z konta. Karty KREDYTOWE to po prostu kredyt, a ten nigdy nie jest bezpłatny. Posiadając kartę KREDYTOWĄ ponosi się zawsze stałe koszty (roczne, miesięczne, kwartalne - zalezy od banku co ją wydał) w postaci opłaty za posiadanie karty (z reguły) ok 50 PLN rocznie, opłat za zabezpieczenie transakcji (ok 5-10 PLN m/c), oraz ew.pakiety ubezpieczeniowe. Koszty te pojawiają się zawsze, bez względu na to czy płacimy za coś czy nie. To jest koszt luksusu. Oczywiście wystąpią też odsetki z tytułu zaciągniętego kredytu za cały czas istnienia długu. Czyli normalnie - jak z każdym kredytem.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ