Waldorf Blofeld
...http://img112.imageshack.us/my.php?image=cubaseblofeldeditorwj8.jpg
ja nadal nie moge wydobyc dzwieku przy tym edytorze.. cubase zachowuje sie tak jak na zalaczonym screenie. nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, ponoc testowany edytor byl na cubase. ktos to ogarnal ?...
Fakt faktem, edytor VST wywala zupełnie Ableton`a. Ta sama sytuacja z Orion`em. Ktoś ma jakis koncept ?
ja nadal nie moge wydobyc dzwieku przy tym edytorze.. cubase zachowuje sie tak jak na zalaczonym screenie. nie mam pojecia dlaczego tak sie dzieje, ponoc testowany edytor byl na cubase. ktos to ogarnal ?...
Fakt faktem, edytor VST wywala zupełnie Ableton`a. Ta sama sytuacja z Orion`em. Ktoś ma jakis koncept ?
www.petersky.com
www.myspace.com/peterskymusic
Re: Waldorf Blofeld
......http://img112.imageshack.us/my.php?image=cubaseblofeldeditorwj8.jpg
...
aby nie wywalalo abletona wystarczy wylaczyc w opcjach audio urzadzenie usb calkowicie (blofeld) - wszystko na OFF zarowno w INPUT jak i OUTPUT. nastepnie spokojnie mozna ustawic midi in i midi out w edytorze vst, ale i tak dzwieku nie ma.
w sciezce midi jako midi from ustawiamy klawiaturke sterujaca w vst blofa w midi in i midi out -> urzadzenie usb (blofeld). mozliwe , ze dzwieku nie ma, bo w sciezce midi w output jest no output, ale nie ustawimy tam blofa. ktos to ogarnal ?
...
aby nie wywalalo abletona wystarczy wylaczyc w opcjach audio urzadzenie usb calkowicie (blofeld) - wszystko na OFF zarowno w INPUT jak i OUTPUT. nastepnie spokojnie mozna ustawic midi in i midi out w edytorze vst, ale i tak dzwieku nie ma.
w sciezce midi jako midi from ustawiamy klawiaturke sterujaca w vst blofa w midi in i midi out -> urzadzenie usb (blofeld). mozliwe , ze dzwieku nie ma, bo w sciezce midi w output jest no output, ale nie ustawimy tam blofa. ktos to ogarnal ?
tak rzeczywiście ustawiłem tak jak sugerowałeś i nie wywala przynajmniej Abletona, ale milczy jak zaklęty. nie mam pojęcia w czym tkwi problem.
www.petersky.com
aha i w edytorze świeci się lampka "All Sound Off"... Nie mam pojęcia jak to rozgryźć, szkoda bardzo dobrze prezentuje się ten edytor, byłby doskonałym narzędziem do współpracy z małym białym.
www.petersky.com
dokladnie, prezentuje sie swietnie, reaguje w dwie strony jesli chodzi o sterowanie galkami, tylko gdzie jest dzwiek ? 

...dokladnie, prezentuje sie swietnie, reaguje w dwie strony jesli chodzi o sterowanie galkami, tylko gdzie jest dzwiek ?
...
a nastawiles kanał mdi na monitoring (IN)?
drA

drA
......dokladnie, prezentuje sie swietnie, reaguje w dwie strony jesli chodzi o sterowanie galkami, tylko gdzie jest dzwiek ?
...
drA...
bez zmian :( dźwięku nie ma nadal

drA...
bez zmian :( dźwięku nie ma nadal
...bez zmian :( dźwięku nie ma nadal...
Dźwięku z niby czego, z edytora!?
[addsig]
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
......bez zmian :( dźwięku nie ma nadal...
...
tak, mowa jest o edytorze vst blofelda
...
tak, mowa jest o edytorze vst blofelda
Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:28 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]