Szukam egzorcysty...

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
PiotrK
Re: Szukam egzorcysty...

Post autor: PiotrK » poniedziałek 20 paź 2008, 23:08

Post został usunięty.
Ostatnio zmieniony piątek 01 lut 2019, 04:31 przez PiotrK, łącznie zmieniany 1 raz.
[Użytkownik usunął konto]

zektor

Post autor: zektor » poniedziałek 20 paź 2008, 23:17

ale aleee walkman? i kopiowanie? to dla niektórych brzmi szatansko - paranoooid taaam taaaaam tam tam taaaam ups... maaat mat maaaaat piiii

sigmarus

Post autor: sigmarus » wtorek 21 paź 2008, 00:17

...Mam jeszcze pytanie co do tego:
Jak ukrywa sie takie teksty w muzyce?
Jak mniemam na tym forum wypowiada sie wiele specjalistow w dziedzinie realizacji muzyki...Przeciez to musi przejsc przez ich rece zanim trafi do samobojcy... Czy ktos z Was ma jakies doswiadczenie w tym temacie? Chodzi mi glownie o to, gdzie mozna posiasc taka wiedze tajemna...
Ja juz chyba na 3 nagraniach takie przesłania zamieszczałem...

Technika dość banalna... nagrywasz przekaz, wkladasz do kawalka puszczone "od tylu" i przestrojone o oktawe w dół... dodajesz delaya pogłosu... brzmi jak jak niezla schiza... brzmi jak głos z zaswiatów, czesto uzywany w nagraniach...
Bardziej dociekliwi sluchacze znajdą sobie programik i po puszczeniu nagrania od tylu uslysza przekaz podprogowy

W jednym przypadku był to przekaz mówiących gdzie w bydgoszczy mozna kupic najlepsze tanie wina... a w innym był adres myspace kapeli oraz adres pod ktorym mozna kupic koszulki i gadzety
...
hahahahahaa

Juz wiadomo o kim mowa:D

Pozdr

Awatar użytkownika
Bubbel

Post autor: Bubbel » wtorek 21 paź 2008, 00:17

to ja dorzucę jeszczę coś jeszcze do tematu. Pewne dźwięki maja konkretny wpływ na nasze fale mózgowe. Nasz mózg pracuje w różnym tempie zależnie od tego jak się czujemy. "Uśredniając" częstotliwość fal mózgowe mniej więcej od 0,5Hz (najgłębszy sen) przez płytki sen lub medytację i normalny dzienny tryb życia do ok.30Hz gdy jesteśmy wq.wieni. Jeśli czynniki zewnętrzne sprzyjają, czyli np jesteśmy przez dłuższy czas narażeni na dźwięki o wysokości 25Hz lub patrzymy się na stroboskop o tej właśnie częstotliwości, wtedy mózg zaczyna poddawać tym czynnikom i dopasowuje częstotliwość swojej pracy do tych czynników. Czyli stajemy się rozdrażnieni. Działa to szczególnie dobrze gdy mamy ograniczoną świadomość. Czyli po alkoholu lub dragach. Z drugiej strony jeśli komuś naćpanemu damy sporą dawkę 5Hz to powinien zasnąć (oczywiście przy założeniu, że nie będzie zajęty niczym bardzo interesującym...np wydurnianiem się na dyskotece).

Dla dokładnego zbadania sprawy polecam program BrainWave Generator.
http://www.bwgen.com/
Czytałem wiele opinii, że jest nieskuteczny lub niebezpieczny. Dla mnie dowodem na to, że działa jest to, że gdy włączałem sobie program "drzemka" na ok.1h ZAWSZE budziłem się w tym samym momencie. Niezależnie od tego jak bardzo byłem zmęczony przed pójściem spać. Nawet jeśli byłem zupełnie wypoczęty i włączyłem to tylko dla sprawdzenia.
Do programów typu OOBE i deep relaxation trzeba się nieźle przygotowywać wcześniej żeby nie zasnąć. Dzięki temu programowi nauczyłem się kiedyś świadomie zasypiać w ciągu ok.3 minut (płynne przejście między jawą a świadomym snem :]) i wprowadzać w stan alfa w ciągu 5 sekund. Praktyka czyni mistrza :]

W Adobe Audition jest jakiś efekt od tego. Probowałm kiedyś coś z nim kombinować ale nic z tego nie wychodziło.

Awatar użytkownika
Bubbel

Post autor: Bubbel » wtorek 21 paź 2008, 00:30

Dotarłem do jakiejś ciekawszej stronki o innym programie.
http://www.transparentcorp.com/products/mindws/
Więcej teorii, wydaje sie o wiele bardziej na czasie niż BWGen. Takie uzupełnienie poprzedniego postu. Ale nie mam teraz czasu się zaglębiać w ten program.

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 21 paź 2008, 00:58

Synchronizowanie półkul mózgowych to znany temat. Piszę o BrainWave. Słuchamy dźwięków w słuchawkach.
Podajemy na jedną słuchawkę konkretne częstotliwości, a na drugą inne. Mózg sam wytworzy jakąś brakującą konkretną częstotliwość, zrazem wprawiając się w określony stan, konstytuowany daną częstotliwością.
Niektóre presety działają, inne nie. Na mnie działało przede wszystkim zniechęcenie do palenia i rozbudzanie.

Kwestia jest taka, że w pewnym czasie było dużo "domorosłych cyfrowych szamanów", którzy rozpuszczali po sieci swoje presety i tak naprawdę nikt nie potrafił przewidzieć przyszłych skutków. Były takie nawet na jasnowidzenie czy wychodzenie z ciała, czy imitowania działania niektórych narkotyków.

Temat w pewnym momencie zamarł, a strona główna przestała być aktualizowana.
Dla mnie największą trudnością jednak jest wytrzymywać regularnie ze słuchawkami na głowie przez kilkadziesiąt minut, słuchając trzasków i pisków.

Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 21 paź 2008, 01:10

Do rzucę swoje 3 grosze odnośnie BW. Sam to stosowałem i napisze krótko, nauczyłem się świadomie śnić;) Zastanawia mnie tylko to, jak samemu można coś takiego zrobić? Jakimi narzędziami i jak to w ogóle wymasterować ?!
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
KazZ

Post autor: KazZ » wtorek 21 paź 2008, 01:32

backmasking i tym podobne pierdoły niemoga wplynac na psychike normalnego człowieka bo są robione swiadomie sposobami ktore nie wywołuja zadnych skutkow.

Jedyna wg mnie opcja to brainwave to fakt
dobrze ukryty bw w utworze potrafi namacic czlowiekowi w glowie i jest to stosowane przy terapiach muzyka ,ambientem czy muzyka relaksacyjna.

Tylko odpowiednie czestotliwosci dzialaja na mozg a nie odwrocone czy zefekcone wokale ktore sa wymyslem producentow od udzwiekowiania horrorow.Takie bajki moga dzialac tylko na glupich bardzo ludzi :))

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » wtorek 21 paź 2008, 07:42

Czym bliżej Boga tym większe ataki sztana!
---------------------------------------------------
dobrze określony temat

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 21 paź 2008, 07:53

Jak ukrywa sie takie teksty w muzyce?
=====================
A po co ukrywać? Większość słuchaczy chcących tego słuchać łyka przekaz wprost. Niestety.

Jonasz, jesteś odważnym człowiekiem Oby takich więcej.

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ