Terratec EWX 24/96 - pod Win. XP?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
audiofun
Terratec EWX 24/96 - pod Win. XP?

Post autor: audiofun » niedziela 19 paź 2008, 21:27

Witam,
kupiłem na aukcji używaną kartę Terratec AudioSytem EWX 24/96 jednak z racji wieku na oryginalnej płycie z softem brak sterowników do Windowsa XP :/ próbowałem na wiele chytrych sposobów zasać je z sieci ale bez powodzenia. Czy jest możliwe, że producent nie zrobił update'u do XP?
Proszę o pomoc.
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't ;)

Awatar użytkownika
janos

Re: Terratec EWX 24/96 - pod Win. XP?

Post autor: janos » poniedziałek 20 paź 2008, 01:14

Jak najbardziej ta karta pięknie śmiga pod XP.

Czyżbym to właśnie Panu sprzedał ta kartę ostatnio? Jakby co sterowniki jeszcze posiadam pod XP, także chętnie służę :)

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » poniedziałek 20 paź 2008, 16:53

...Witam,
kupiłem na aukcji używaną kartę Terratec AudioSytem EWX 24/96 jednak z racji wieku na oryginalnej płycie z softem brak sterowników do Windowsa XP :/ próbowałem na wiele chytrych sposobów zasać je z sieci ale bez powodzenia. Czy jest możliwe, że producent nie zrobił update'u do XP?
Proszę o pomoc....
to dobra karta, u mnie bez konfliktów razem z RME

tu są sterowniki
http://www.terratec.net/en/driver-and-support/driver_37208.html
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
audiofun

Post autor: audiofun » poniedziałek 20 paź 2008, 23:01

...Jak najbardziej ta karta pięknie śmiga pod XP.

Czyżbym to właśnie Panu sprzedał ta kartę ostatnio? Jakby co sterowniki jeszcze posiadam pod XP, także chętnie służę :)
...
Chyba nie, kartę kupiłem z Ebay'a od kogoś zza wody.
Co do sterowników to chętnie skorzystam bo te z sieci nie działają lub coś robię nie tak z tą instalacją. Może mógłby Pan pomóc w tej materii nieco? -byłbym wielce zobowiązany. Jeśli chodzi o modyfikowanie PC to jestem zupełnym laikiem a z informacji, które znalazłem w sieci wynika, że instalacja takich kart to cała procedura i zachowanie kolejności ma kluczowe znaczenie...jeśli pamięta Pan jeszcze jak i co po kolei robić przy instalacji to prosze o informacje. Także w temacie "zworek", które są na karcie - niby na odwrocie są opisane ale mimo to nie mogę dojść co z czym powinno być połączone :/
Proszę o odpowiedź
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't ;)

Awatar użytkownika
audiofun

Post autor: audiofun » poniedziałek 20 paź 2008, 23:07

tu są sterowniki
http://www.terratec.net/en/driver-and-support/driver_37208.html...
Dzięki za linka.
Pozdrawiam i gratuluję sukcesu przy instalacji... moją kartę już jestem gotów wyrzucić za okno bo ze dwa tygodnie próbuję to uruchomić ...i nic.
Ehh ajuto!

Awatar użytkownika
janos

Post autor: janos » wtorek 21 paź 2008, 08:59

W takim razie proszę podać maila to wyślę te sterowniki.

Z instalacja nie miałem żadnych problemów. Najpierw karta w slot, odpalamy windowsa. Pokazuje nam, ze znalazł nowy sprzęt, więc my mu w tym momencie pokazujemy gdzie na dysku mamy sterowniki (oczywiście nie podpisane cyfrowo przez MS) i sru. Zostaje jeszcze tylko zainstalowanie panelu (mikserka) sterowania.

Co do zworek to nie pamiętam musiałbym mieć ten opis, ale z tego co pamiętam to wyjaśnione było dosyć dobrze.

Awatar użytkownika
audiofun

Post autor: audiofun » wtorek 21 paź 2008, 09:03

...W takim razie proszę podać maila to wyślę te sterowniki.

Z instalacja nie miałem żadnych problemów. Najpierw karta w slot, odpalamy windowsa. Pokazuje nam, ze znalazł nowy sprzęt, więc my mu w tym momencie pokazujemy gdzie na dysku mamy sterowniki (oczywiście nie podpisane cyfrowo przez MS) i sru. Zostaje jeszcze tylko zainstalowanie panelu (mikserka) sterowania.

Co do zworek to nie pamiętam musiałbym mieć ten opis, ale z tego co pamiętam to wyjaśnione było dosyć dobrze.
...
skomentuj@tlen.pl
z góry dziękuję

ODPOWIEDZ