Apple zjada swoje dziecko

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Paweł
Re: Apple zjada swoje dziecko

Post autor: Paweł » środa 15 paź 2008, 11:03

......tylko pewnie cena byłaby inna dla Mac i PC - dla PC 3x taka jak dla Mac...
Oj, żebyście mieli rację!!! Nawet niech będzie droższy, trudno. Ja cały czas na Platinum 5.5 jeszcze robię, bo do innych programów nie mogę się przekonać ...... .

Peta

Post autor: Peta » środa 15 paź 2008, 15:36

......i chyba chce wyciac producentow interfejsow audio nowy macbook nie ma fajerłajer......

Słowem KRYZYS...
... ...
dokladnie fora dla muzykow na calym globie wolaja o pomste do nieba...

ps. only macbook pro plus smierdzaca przejsciowa...

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » czwartek 16 paź 2008, 00:35

...Też mnie to dziwi. Zakładają, że skoro MacBook jest "dla dzieci" to dzieci będą używać interace'ów "dla dzieci" czyli USB.
żebyś nie zdetonował od nadmiaru profesionalizmu...

nie ma to tamto... mistrzowska riposta... poplakalem sie ze smiechu... haha
www.klub.agaton.pl

Marceli

Post autor: Marceli » czwartek 16 paź 2008, 08:49

No i nowy MBPro ma tylko jedno gniazdo FW i tylko 800.
...

Ale zgodne w dol.

M.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 18 paź 2008, 17:34

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

tedepes

Post autor: tedepes » niedziela 19 paź 2008, 00:09

...
Petycja ...

ostatnio kupowałem ich monitor cinema 23 hd. chciałem kupic do tego kompa. cena mnie zabiła. poszedłem do sklepu obok i kupiłem peceta w troche lepszej konfiguracji za 1/3 ceny.

[addsig]
wkrotce sysdcom.com
minimalne i wykwintne danie z bitów

Awatar użytkownika
Tasiorowski

Post autor: Tasiorowski » niedziela 19 paź 2008, 00:54

ostatnio kupowałem ich monitor cinema 23 hd. chciałem kupic do tego kompa. cena mnie zabiła. poszedłem do sklepu obok i kupiłem peceta w troche lepszej konfiguracji za 1/3 ceny.

...
Mnie zastanawiała zawsze cena MACA - w końcu nie czarujmy sie, podsepoły do niego robią te same fabryki co do zwykłych PC. Mój kumpel pół roku temu kupił MACBOOKA PRO za chyba 5 tyś, nie pamiętam, i jak sobie na nim postawił LOGICA to generalnie zamulił mu sesję która miałem na swoim HP który kosmosu nie ma. U mnie sesja była w CUBASE, wyeksportowaliśmy same tracki AUDIO, przekonwertowalismy na AIF, wrzuciliśmy w LOGICA i po kolei zapinaliśmy wtyczki tak samo jak było u mnie na CUBESIE. Nie wiem, ale szkoda chyba wydawac kase na ładne świecące jabłuszko, a LOGIC chociaż jest świetnym programem to jednak ma dobrą alternatywę w postaci CUBASE albo ProToolsa
[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 19 paź 2008, 02:23

dobra a ktory pecet by przezyl wypadek samochodowy i momo ze buja sie na wszystkie strony powyginany ma maksa lacznie z matryca i pogietm napedem dzialalby idealne ?

ŻADEN !!!

a macbook pro dziala......i to mnie zdziwilo...

pozatym pokaz mi choc jedna tak mistrzowska klawiature jak to male cudenko apple na bluetooth...

i cos co tak swietnie dziala jak ipod

i cos tak kozacko obslugiwane jak iphone

pamietaj apple wyznacza trendy - czasem ostro typu malo usb(macbook air - marudza ci co i tak nie kupia)

teraz brak fire wire w macbook(jestes muzykiem kup wydajniejszy - proste nie??)

i fw tylko 800 w nowej wersji - wstecz kompatybilne ale masz teraz pelna wydajniosc na porcie - ups nie stac cie?coz...ciulaj albo kup pc.....

polski rynek tak naprawde to smiech na sali wiec wiesz....

Awatar użytkownika
estbeatz

Post autor: estbeatz » niedziela 19 paź 2008, 14:07

...dobra a ktory pecet by przezyl wypadek samochodowy i momo ze buja sie na wszystkie strony powyginany ma maksa lacznie z matryca i pogietm napedem dzialalby idealne ?

ŻADEN !!!

a macbook pro dziala......i to mnie zdziwilo...

pozatym pokaz mi choc jedna tak mistrzowska klawiature jak to male cudenko apple na bluetooth...

i cos co tak swietnie dziala jak ipod

i cos tak kozacko obslugiwane jak iphone

pamietaj apple wyznacza trendy - czasem ostro typu malo usb(macbook air - marudza ci co i tak nie kupia)

teraz brak fire wire w macbook(jestes muzykiem kup wydajniejszy - proste nie??)

i fw tylko 800 w nowej wersji - wstecz kompatybilne ale masz teraz pelna wydajniosc na porcie - ups nie stac cie?coz...ciulaj albo kup pc.....

polski rynek tak naprawde to smiech na sali wiec wiesz.......

klawaitura to fakt - wygodna, ale na szczęście do pc też można sobie dobrać klawiature bo jest jakiś WYBÓR,

iPod? Wolę iRivera który ma (jak dla mnie) dużo lepszą jakość dźwięku za mniejszą cenę, nie mam benzadziejnie wieszającego się softu

iPhone? Po co mi telefon który nie wyśle MMS'a? Żeby być trendy cool fresh jazzy i w ogóle?

Apple wyznacza trendy bo mało portów usb? Sorry, ale zawsze myślałem że komputer ma być użyteczny i wygodny, a po co mi coś (do tego drogie jak...) do czego podłącze jedną góra dwie rzeczy? Może po to żeby TYLKO IPODA MOŻNA BYŁO PODŁĄCZAĆ???

Fakt, że polski rynek to śmiech na sali, ale nie dajmy z siebie robić głupków. Po co mi trendy (trendy??) sprzęt w studiu? Żeby przyszpanować na zdjęciach ze studia? Dla mnie to takie płytkie lansiarstwo. I żeby nie było - pracowałem na macach, miałem w ręce iPoda nie raz i bawiłem się tym całym iPhonem. Nie będę płacił 3 razy więcej za coś co jest tylko białe i ma ogryzek na obudowie bo niczym się innym nie wyróżnia.

Bez spiny:)

perfektsound

Post autor: perfektsound » niedziela 19 paź 2008, 16:45

dokladnie fora dla muzykow na calym globie wolaja o pomste do nieba...

ps. only macbook pro plus smierdzaca przejsciowa...

...

Nie trzeba przejsciowy - wystarczy kabel FW 800 ->FW 400 (kosztuje 9 dolców na necie).
Poza tym, dzieki Bogu, zostawili w MB Pro slot ExpressCard 34, mozna tam wrzucic karte z dodatkowymi portami FW 400.

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ