Roland JP-8000 - preset przy włączaniu
- Yamahauser
Witam Zapewne
Mam do was prosbe jak ustawic w JP zeby przy wlaczaniu byla wybrana barwa ktora byla urzywana ostatnio przed wylaczeniem jp, nie wiem jak to zrobic bo za każdym razem gdy go wlaczam jest barwa p11 chariots , ,mimo ze gdy wyłączalem go byl np ustawiony preset np z zaladowanego do banku.
dzieki wielkie za pomoc
Mam do was prosbe jak ustawic w JP zeby przy wlaczaniu byla wybrana barwa ktora byla urzywana ostatnio przed wylaczeniem jp, nie wiem jak to zrobic bo za każdym razem gdy go wlaczam jest barwa p11 chariots , ,mimo ze gdy wyłączalem go byl np ustawiony preset np z zaladowanego do banku.
dzieki wielkie za pomoc
Re: Roland JP-8000 - preset przy włączaniu
Wejdź do setupu - 2ga karta/strona - ustaw POWER UP MODE na LAST-SET.
[addsig]
[addsig]
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
- Yamahauser
...Wejdź do setupu - 2ga karta/strona - ustaw POWER UP MODE na LAST-SET.
...
Sorka ale mam go do wczoraj , nie bardzo wiem , jak mam wejsc do Setup ?
...
Sorka ale mam go do wczoraj , nie bardzo wiem , jak mam wejsc do Setup ?
- Yamahauser
ok ustawilem to
Ale i tak przy wlaczaniu gra tym razem preset P: A11, a nie ostatni jakiego urzywalem przed wlaczeniem :(
Ale i tak przy wlaczaniu gra tym razem preset P: A11, a nie ostatni jakiego urzywalem przed wlaczeniem :(
Odłącz wszystkie kable midi i spróbuj tak odpalić. Jeżeli nadal masz to samo to albo bateria do wymiany, albo uszkodzenie na płycie.
[addsig]
[addsig]
- Yamahauser
...Odłącz wszystkie kable midi i spróbuj tak odpalić. Jeżeli nadal masz to samo to albo bateria do wymiany, albo uszkodzenie na płycie.
...
Znaczy sie teraz przy ustawieniu ta jak pisales , za kazdym razem przy wlaczaniu ustawia sie na presecie tak:
PATCH LOWER
Mirror balls l
...
Znaczy sie teraz przy ustawieniu ta jak pisales , za kazdym razem przy wlaczaniu ustawia sie na presecie tak:
PATCH LOWER
Mirror balls l
- Yamahauser
chodzi o to ze wwzystkie prety przy ktorych pisze Preform to zapamietuje ale moje banki zaladowane nie zapamietuje ktory preset , nie wie moze ja cos zle robie albo zle banki alduje do niego sam nie wiem
- Yamahauser
a przy barwach zaladowanych do niego pisze Path,a nie perform
- Yamahauser
Innymi slowy zapamietuje tylko presety przy ktorych pisze PERFORM a te przy ktorych pisze path juz nie
Dla czego mam wrażenie że nie przestawiłeś jednak w setupie na LAST -SET. Sprawdź, bo tam jako 2ga opcja jest PREFORM P:11. Czyli tak jak pisałeś i to by się zgadzało, że źle przestawiłeś.
[addsig]
[addsig]