Cakewalk Pro Audio8
......Ludzie ratujecie. Używam programu Cake Walk Pro Audio 8. Pewnego dnia progam po edycji nut i próbie otworzenia projektu nad którym pracuję od paru miesiecy wysypał się. Ponowna instalacja programu nic nie pomogła. Podczas próby uruchomienia programu pojawia się:
CWPA spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module KERNEL32.DLL przy 017f:bff9db61.
Rejestry:
EAX=c00301a8 CS=017f EIP=bff9db61 EFLGS=00010216
EBX=00000000 SS=0187 ESP=0090fe48 EBP=009100e4
ECX=00000000 DS=0187 ESI=01150100 FS=44d7
EDX=7803a6e8 ES=0187 EDI=006b23f0 GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
53 8b 15 e4 9c fc bf 56 89 4d e4 57 89 4d dc 89
Stos:
Zupełnie nie wiem o co chodzi. Az tak głeboko w tym nie siedzę. CO MAM ROBIĆ ?!!!
Szymfonia
...
ten komunikat pojawia się przy starcie cakewalka? jeśli tak - miałem to. nic nie pomogło, nawet grzebanie w kompie przez speca. ponowna instalka nic nie da. u mnie skończyło się na formatowaniu dysku. i nawet nie musiał to być wirus. u mnie to się działo kilka razy np. kiedy uruchomiłem drukarkę przy włączonym cwpa8 - totalny zwis, a po restatcie właśnie taki komunikat. nie wiem czy zmiana windy pomoże, zmiana cwpa na 9 lub lepiej na cwsr - z pewnością....
Komunikat pojawia się przy uruchamianiu.
Jeśli masz wieksze doświadczenia z cwpa, napisz jakiej wersji uzywasz z jaką kartą i jakim systemem ?
i oczywiście, czy zapewnia to spokój w pracy ?
CWPA spowodował błąd: nieprawidłowa strona w
module KERNEL32.DLL przy 017f:bff9db61.
Rejestry:
EAX=c00301a8 CS=017f EIP=bff9db61 EFLGS=00010216
EBX=00000000 SS=0187 ESP=0090fe48 EBP=009100e4
ECX=00000000 DS=0187 ESI=01150100 FS=44d7
EDX=7803a6e8 ES=0187 EDI=006b23f0 GS=0000
Bajtów w CS:EIP:
53 8b 15 e4 9c fc bf 56 89 4d e4 57 89 4d dc 89
Stos:
Zupełnie nie wiem o co chodzi. Az tak głeboko w tym nie siedzę. CO MAM ROBIĆ ?!!!
Szymfonia
...
ten komunikat pojawia się przy starcie cakewalka? jeśli tak - miałem to. nic nie pomogło, nawet grzebanie w kompie przez speca. ponowna instalka nic nie da. u mnie skończyło się na formatowaniu dysku. i nawet nie musiał to być wirus. u mnie to się działo kilka razy np. kiedy uruchomiłem drukarkę przy włączonym cwpa8 - totalny zwis, a po restatcie właśnie taki komunikat. nie wiem czy zmiana windy pomoże, zmiana cwpa na 9 lub lepiej na cwsr - z pewnością....
Jeśli masz wieksze doświadczenia z cwpa, napisz jakiej wersji uzywasz z jaką kartą i jakim systemem ?
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.
Re: Cakewalk Pro Audio8
...
sonar1.3, windows jakikolwiek, karta aardvark i sblive, pełny spokój. przejdź jak najszybciej na sonara (najlepiej sonar2). niedługo pojawi się sonar 3, ale nikt nic nie potrafi jeszcze powiedzieć o jego stabilności. w twiom wypadku nawet zmiana na cwpa9 zrobi różnicę, choć jeśli pracujesz z plikami audio - polecam jednak sonara, różnica jest ogromna. gdybyś chciał zakupić aardvarka, powinieneś chyba dostać cwpa9 za darmo. jednak same aarki są dość drogie.
Hej nadczym tu deliberować gość od dwóch lat nie zmieniał systemu
Więc przyczyna jest wiadoma.
Zrobi świerzy system to wszystko rozwiąrze .
Pozdrawiam
Sroka
Pozdrawiam
Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!
...Hej nadczym tu deliberować gość od dwóch lat nie zmieniał systemu
owszem, ale to nie zmienia faktu, ze cwpa8 zachowuje się właśnie tak jak w tym wypadku i to niezależnie od wieku windowsa
owszem, ale to nie zmienia faktu, ze cwpa8 zachowuje się właśnie tak jak w tym wypadku i to niezależnie od wieku windowsa
...Hej nadczym tu deliberować gość od dwóch lat nie zmieniał systemu
Pozdrawiam
Sroka
...
Ok Ok skoro już mam ten bałagan z systemem, jest to dobra okazja do jego modernizacji. Zastanawiam się nad inną kartą dźwiękową i sekwencerem. Generalnie nagrywam audio, ale mam też keyboard i korzystam też z midi, więc dobrze żeby program ten zapewniał współprace tego wszystkiego. Bardzo wszystkim dziękuję za cenne rady.
Chciałbym otrzymać jeszcze parę wskazówek. Czy warto siedzieć w tym cwpa czy może zmienić to na coś innego np cubasa ?
Jakich kart używacie ? Ja nie potrzebuję jakiś bardzo specjalistycznego oprogramowania. Zależy mi na zwykłym wielośladzie, gdzie można korzystać z playbacku itd.Dodać trochę pogłosu i zsynchronizować całość a potem oczywiście zmikosować do pliku wave.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Sroka

Ok Ok skoro już mam ten bałagan z systemem, jest to dobra okazja do jego modernizacji. Zastanawiam się nad inną kartą dźwiękową i sekwencerem. Generalnie nagrywam audio, ale mam też keyboard i korzystam też z midi, więc dobrze żeby program ten zapewniał współprace tego wszystkiego. Bardzo wszystkim dziękuję za cenne rady.
Chciałbym otrzymać jeszcze parę wskazówek. Czy warto siedzieć w tym cwpa czy może zmienić to na coś innego np cubasa ?
Jakich kart używacie ? Ja nie potrzebuję jakiś bardzo specjalistycznego oprogramowania. Zależy mi na zwykłym wielośladzie, gdzie można korzystać z playbacku itd.Dodać trochę pogłosu i zsynchronizować całość a potem oczywiście zmikosować do pliku wave.
Pozdrawiam
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.
powtarzam do znudzenia: w cwpa siedzieć nie warto, ale skoro już pracujesz na cakewalku to dlaczego nie cwsr? konkurencja jest ogromna, każdy ma swoje plusy i minusy - czy to cubase czy cakewalk czy logic. ale jeśli siedzisz w cakewalku to z pewnością taniej i wygodniej jest przesiąść się na sonar - nawet jeśli to będzie cwsr1, choć 2 jest wygodniejsza, to różnica w pracy z audio między pro audio a sonarem jest OGROMNA!!! po co ci zaczynanie wszystkiego od początku, skoro można taniej i skuteczniej ?
Wiesz co do zgrań AUDIO polecam samplitude
Dla mnie też go polecił pewien forumowicz EiS kilka dni temu i musze powiedzieć że nie moge sie od niego oderwać.
Pokonał mego Cubase
Pracuje na wtykach VST fajny ma wygląd i jest stabilny.
Pozdrowienia
Sroka
PS. Jest w oryginalnej wersij na Kazaa 7.0 i key generator need dostepny na K
Dla mnie też go polecił pewien forumowicz EiS kilka dni temu i musze powiedzieć że nie moge sie od niego oderwać.
Pokonał mego Cubase
Pozdrowienia
Sroka

...
powtarzam do znudzenia: w cwpa siedzieć nie warto, ale skoro już pracujesz na cakewalku to dlaczego nie cwsr? konkurencja jest ogromna, każdy ma swoje plusy i minusy - czy to cubase czy cakewalk czy logic. ale jeśli siedzisz w cakewalku to z pewnością taniej i wygodniej jest przesiąść się na sonar - nawet jeśli to będzie cwsr1, choć 2 jest wygodniejsza, to różnica w pracy z audio między pro audio a sonarem jest OGROMNA!!! po co ci zaczynanie wszystkiego od początku, skoro można taniej i skuteczniej ?...
Tak się kiedyś złożyło że w trafiłem ten program. Obawiam się częstych zmian oprogramowania bowiem, mam sporo rozgrzebanych numerów i nie skończonych. Nie wiem czy na innych programach bedę mógł to kontynuować. Ile kosztuje mniej więcej ten sonar? Jaka karta będzie dla niego najlepsza ? Ile Ramu i jaki szybki procesor ?
powtarzam do znudzenia: w cwpa siedzieć nie warto, ale skoro już pracujesz na cakewalku to dlaczego nie cwsr? konkurencja jest ogromna, każdy ma swoje plusy i minusy - czy to cubase czy cakewalk czy logic. ale jeśli siedzisz w cakewalku to z pewnością taniej i wygodniej jest przesiąść się na sonar - nawet jeśli to będzie cwsr1, choć 2 jest wygodniejsza, to różnica w pracy z audio między pro audio a sonarem jest OGROMNA!!! po co ci zaczynanie wszystkiego od początku, skoro można taniej i skuteczniej ?...
Tak się kiedyś złożyło że w trafiłem ten program. Obawiam się częstych zmian oprogramowania bowiem, mam sporo rozgrzebanych numerów i nie skończonych. Nie wiem czy na innych programach bedę mógł to kontynuować. Ile kosztuje mniej więcej ten sonar? Jaka karta będzie dla niego najlepsza ? Ile Ramu i jaki szybki procesor ?
...Wiesz co do zgrań AUDIO polecam samplitude
Pokonał mego Cubase
Pozdrowienia
Sroka
...
Nie mogę rozkodować post scriptum ??
W tym samplitude to tylko zgrywasz, czy nagrywasz również poszczególne ślady?
Czy można nagrać truck jednocześnie z dodanym efektem?
Którą wersję masz samplitude i jaka jest mniej więcej jego cena ?
Pozdrawiam
Pokonał mego Cubase
Pozdrowienia
Sroka

Nie mogę rozkodować post scriptum ??
W tym samplitude to tylko zgrywasz, czy nagrywasz również poszczególne ślady?
Czy można nagrać truck jednocześnie z dodanym efektem?
Którą wersję masz samplitude i jaka jest mniej więcej jego cena ?
Pozdrawiam
proponuje abyś sam go przetestował
Link do demo wersij
http://www.samplitude.com/de/sam.htm
Demo ma wszystkie możliwości jak cała wersja oprócz czasu recordu do 1 minuty.
Pozdrawiam
Sroka
Link do demo wersij
http://www.samplitude.com/de/sam.htm
Demo ma wszystkie możliwości jak cała wersja oprócz czasu recordu do 1 minuty.
Pozdrawiam
Sroka