Virus TI - atomizer
po pierwsze... to moze 3 raz pytam sie o cos na jakims z forum bo nie lubie tego robic... wole sam dochodzic jak cos zrobic ale probowalem juz swoich sil i nie potrafie nic wskurac... czytalem instrukcje i wiem ze trzeba wejsc tam gdzie napisales (edit i tak dalej) zrobilem to juz... moze troche bardziej wytlumacze o co mi chodzi... nie wiem czy trzeba zrobic cos jeszcze oprocz tego... napisze co narazie zrobilem.... jak pisalem wczesniej tworze w abletobnie... wiec z niego kozystam... najpierw wrzucam plik .wav na audio track... potem wrzucam na midi track virusa... w library wyszukuje atomizer i wybieram jeden z presetow( kiedy to sie nie udalo probowalem takze recznie ustawic atomizer na "on" na domyslnym presecie ale tez nie wychodzilo) nastpenie tak jak w instrukcji bylo napisane szukalem na klawiaturze midi klawiszy odpowiedzialnych za loopowanie... ale to nic nie dalo plik wav sie nie loopowal... probowalem przestawiac w audio track ( tam gdzie wrzucilem swoj wav) w zakladce audio from na virusa ale to tez nic nie dalo... tak samo probowalem jakos skierowac virusa na ten .wav ale to tez nic nie dalo... moze musze cos ustawic w preferencjach programu a tego nie wiem... lub potrzebne jest jakies podlaczenie virusa z karta muzyczna... nie wiem ... dlatego napisalem tego posta o pomoc...
nie wiem ..
Re: Virus TI - atomizer
...po pierwsze... to moze 3 raz pytam sie o cos na jakims z forum bo nie lubie tego robic... wole sam dochodzic jak cos zrobic ale probowalem juz swoich sil i nie potrafie nic wskurac... czytalem instrukcje i wiem ze trzeba wejsc tam gdzie napisales (edit i tak dalej) zrobilem to juz... moze troche bardziej wytlumacze o co mi chodzi... nie wiem czy trzeba zrobic cos jeszcze oprocz tego... napisze co narazie zrobilem.... jak pisalem wczesniej tworze w abletobnie... wiec z niego kozystam... najpierw wrzucam plik .wav na audio track... potem wrzucam na midi track virusa... w library wyszukuje atomizer i wybieram jeden z presetow( kiedy to sie nie udalo probowalem takze recznie ustawic atomizer na "on" na domyslnym presecie ale tez nie wychodzilo) nastpenie tak jak w instrukcji bylo napisane szukalem na klawiaturze midi klawiszy odpowiedzialnych za loopowanie... ale to nic nie dalo plik wav sie nie loopowal... probowalem przestawiac w audio track ( tam gdzie wrzucilem swoj wav) w zakladce audio from na virusa ale to tez nic nie dalo... tak samo probowalem jakos skierowac virusa na ten .wav ale to tez nic nie dalo... moze musze cos ustawic w preferencjach programu a tego nie wiem... lub potrzebne jest jakies podlaczenie virusa z karta muzyczna... nie wiem ... dlatego napisalem tego posta o pomoc... ...
W instrukcji jest napisane : It enables you to 'play' beat-synced loops on your keyboard in realtime, taken from any audio you choose into the Virus Ti's inputs.
INPUTS czyli WEJŚC AUDIO !
Czy podłączyłeś w ogóle cokolwiek do Audio IN w Virusie ? Jeśli nie to jakim cudem chcesz przepuścić przez niego materiał audio skoro w DAW - w Twoim przypadku Abletonie możesz wybrac tylko OUT Virusa - czyli miejsce gdzie ma wychodzić dźwięk z TI ?
Jeśli chcesz "przepuścić" coś przez Virusa to wypadałoby najpierw to do niego wpuścić. Nie wiem jaką masz kartę dźwiękową ,ale KABLEM z dowolnego OUT w Twojej karcie wyślij cokolwiek chcesz do Audio IN w Virusie. A w DAW na OUT ścieżki z nagranym WAV ustaw wyjście karty do którego podpiąłeś kable. Jeśli chcesz tylko sprawdzić czy Atomizer działa to podepnij cokolwiek do IN Virusa - odtwarzacz mp3, mikrofon ...itd.
[addsig]
W instrukcji jest napisane : It enables you to 'play' beat-synced loops on your keyboard in realtime, taken from any audio you choose into the Virus Ti's inputs.
INPUTS czyli WEJŚC AUDIO !
Czy podłączyłeś w ogóle cokolwiek do Audio IN w Virusie ? Jeśli nie to jakim cudem chcesz przepuścić przez niego materiał audio skoro w DAW - w Twoim przypadku Abletonie możesz wybrac tylko OUT Virusa - czyli miejsce gdzie ma wychodzić dźwięk z TI ?
Jeśli chcesz "przepuścić" coś przez Virusa to wypadałoby najpierw to do niego wpuścić. Nie wiem jaką masz kartę dźwiękową ,ale KABLEM z dowolnego OUT w Twojej karcie wyślij cokolwiek chcesz do Audio IN w Virusie. A w DAW na OUT ścieżki z nagranym WAV ustaw wyjście karty do którego podpiąłeś kable. Jeśli chcesz tylko sprawdzić czy Atomizer działa to podepnij cokolwiek do IN Virusa - odtwarzacz mp3, mikrofon ...itd.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
rozumiem... dzieki za podpowiedz zaraz sprobuje z mikrofonem... a czy virus powinien atomizowac dzwieki wychodzace prosto z virusa? czy moze te podlaczenie z karta i w tym przypadku jest potrzebne...
nie wiem ..
...rozumiem... dzieki za podpowiedz zaraz sprobuje z mikrofonem... a czy virus powinien atomizowac dzwieki wychodzace prosto z virusa? czy moze te podlaczenie z karta i w tym przypadku jest potrzebne... ...
Myśle , ze nie . Jeśli jest w Trybie Atomizer to chyba zresztą nie wydaje z siebie dźwieków. Teraz nie mam jak sprawdzić , ale mysle , że tylko inny sygnał - własny nie.
Myśle , ze nie . Jeśli jest w Trybie Atomizer to chyba zresztą nie wydaje z siebie dźwieków. Teraz nie mam jak sprawdzić , ale mysle , że tylko inny sygnał - własny nie.
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
dziekuje za pomoc... dziala przez podlaczenie przez in... moglem i tego sprobowac ale nie pomyslalem ze moge podlaczyc mikrofon... wiec dzieki za pomoc i moze do uslyszenia :)
nie wiem ..