USE|AUDIO Plugiator

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
Re: USE|AUDIO Plugiator

Post autor: Tadeo » wtorek 14 paź 2008, 18:19

Filip a jak wokoder? Nie miałeś problemów z jego aktywacją?

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 18:20

Klik Tutaj kilku sekundowe uryweczki na paru roznych barwach, w nocy cos wiecej pogram i wrzuce. teraz czas na amciu:>
Pozdrawiam
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 18:33

Zero problemow. na poczatku zainstalowalem vocodizer na złym slocie przez co troche pomieszalem, ale wgralem system na nowo, vocoder w odpowiedni slot i hula. Jak rejestrujesz plugiatora oni na twoj mail podsylaja Ci kluczyk aktywacyjny, scigasz plik z vocoderem ladujesz go podajesz kod, klikasz write i juz - moze 3 minuty to trwa. Sam vocoder dziala tez bez zarzutow zero problemow, z preampa w mic in w plugiatorze i gra:> Tyle ze ja osobisie nie "wokalizuje", lubie czasem pogadac glosem robota, albo bawic sie cudzymi wokalami. Spokojnie mozna osiagnac vocoder jak na plycie moog cookbook bodajze kawalek Free Fallin' (czyli taki gadajacy commodore 64 - jak w grze space taxi) do bardzo skomplikowanych barw. Jest masa ustawien - olbrzymia rozbudowa, sama tabela midi jest prawie cala zawalona od 1 do 127 (i jak to tu przypisac:) )
Pozdrawiam
[addsig]
Polskie Radio SA

kemot

Post autor: kemot » wtorek 14 paź 2008, 18:54

To ja mam jeszcze takie może trochę nietypowe pytanie. Czy da sie jakoś uruchomić edytor bez Plugiatora? pytam, bo jestem niewidomy i chciałbym wiedzieć czy w jakiś sposób będę mógł to to okiełznać, a coraz bardziej mi się ten plugiator podoba.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 19:38

...To ja mam jeszcze takie może trochę nietypowe pytanie. Czy da sie jakoś uruchomić edytor bez Plugiatora? pytam, bo jestem niewidomy i chciałbym wiedzieć czy w jakiś sposób będę mógł to to okiełznać, a coraz bardziej mi się ten plugiator podoba....
Wybacz, ale nie dokońca zrozumiałem twoje pytanie. Plugiator moze dzialac bez edytora, ale nie masz duzej mozliwosci edycji. Ja przypisalem sobie 16 dodatkowych galek i jakos bez edytora daje rade - ale vocodera to bez edytora nie rusze - no chyba ze po presetach bede lecial.
Pozdrawiam
[addsig]
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 20:11

Klik2 druga próbka tym razem bez misz-maszu - presety tylko z minimaxa
[addsig]
Polskie Radio SA

kemot

Post autor: kemot » wtorek 14 paź 2008, 22:26

No, prawdę mówiąc wolałbym mieć możliwość edycji parametrów także w Vocodizerze. Problem tylko jest taki, że programy udźwiękawiające nie czytają wszystkich programów. Żeby czytały większość to byłoby z resztą super. No i załóżny, że kupię tego plugiatora i nie chciałbym żebym został tylko z presetami albo z 8 parametrami. Zwłaszcza w Vocoderze, bo powiedzmy, że w tych innych przypiszę sobie kontrolery do mojego sterownika. Z resztą jak zrozumiałem z postów wyżej to i tak musiałbym coś opuścić, bo jest więcej parametrów niż mam u siebie czym sterować. No niby można zając ileś slotów, ale kiedyś to się skończy a ładowanie z kompa do Remote SL programów na ślepo to niezła jazda hehe.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 22:34

...No, prawdę mówiąc wolałbym mieć możliwość edycji parametrów także w Vocodizerze. Problem tylko jest taki, że programy udźwiękawiające nie czytają wszystkich programów. Żeby czytały większość to byłoby z resztą super. No i załóżny, że kupię tego plugiatora i nie chciałbym żebym został tylko z presetami albo z 8 parametrami. Zwłaszcza w Vocoderze, bo powiedzmy, że w tych innych przypiszę sobie kontrolery do mojego sterownika. Z resztą jak zrozumiałem z postów wyżej to i tak musiałbym coś opuścić, bo jest więcej parametrów niż mam u siebie czym sterować. No niby można zając ileś slotów, ale kiedyś to się skończy a ładowanie z kompa do Remote SL programów na ślepo to niezła jazda hehe....
Wiesz wszystko jest mozliwe:> Z poziomu plugiatora w vocoderze sterujesz takimi opcjami jak: mic gain, synth gain, filt width, atack i realase. no i 3 gały efektowe. Generalnie im wiecej dodatkowych galek tym lepiej, by obyc sie bez edytora, ale jak juz wczesniej pisalem - potrzeba bylo by ich dosc sporo do vocodera - zreszta najlepie samemu przejrzec manual do plugiatora, dojsc do tabelek i zobaczyc ile sie tego namnozylo w tabeli Vocodizera.
Pozdrawiam
[addsig]
Polskie Radio SA

kemot

Post autor: kemot » wtorek 14 paź 2008, 23:41

Fajno. Chodziło mi tylko o to czy te moje programy, które zczytują informacje z ekranu ugryzą ten program, bo to nie takie oczywiste. No i właśnie zastanawiam się czy możnaby taki edytor ściągnąć, zainstalować bez plugiatora i obaczyć. Ewentualnie jakaś inna metoda na zmianę prametrów nieobiętych ośmioma gałami w Plugiatorze. Jest midi, wiem. Teraz czy wszystkimi parametrami da się przez midi sterować w razie gdyby ten edytor byłby nie do ugryzienia?

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » środa 15 paź 2008, 01:41

...Fajno. Chodziło mi tylko o to czy te moje programy, które zczytują informacje z ekranu ugryzą ten program, bo to nie takie oczywiste. No i właśnie zastanawiam się czy możnaby taki edytor ściągnąć, zainstalować bez plugiatora i obaczyć. Ewentualnie jakaś inna metoda na zmianę prametrów nieobiętych ośmioma gałami w Plugiatorze. Jest midi, wiem. Teraz czy wszystkimi parametrami da się przez midi sterować w razie gdyby ten edytor byłby nie do ugryzienia?...
pewnie, a szcegolowe CC sa w tabeli na koncu manuala. Bez problemow (o ile gal tylko starczy) przypiszesz sobie kontoler do funkcji ktore Cie interesuja - akurat z tym jest "no problem" kazdy parametr jest do przypisania. a mzoe poprostu sciagnij instalke ze strony use audio i zobacz - moze sie odpali sam edytor - wiadomo bedzie krzyczał ze brak urzadzenia etc, ale moze to wystarczy zeby zobaczyc czy twoj program to ogarnie :>
Pozdrawiam
[addsig]
Polskie Radio SA

ODPOWIEDZ