Korg Karma i aftertouch

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Matiens
Korg Karma i aftertouch

Post autor: Matiens » wtorek 14 paź 2008, 10:20

Hejo! Mam pytanie: Czy klawiatura w Korgu Karma posiada aftertouch? Pytam się, ponieważ w ustawieniach global (system 2.0) jest kalibracja aftertouch i nie potrafię tego zrobić. W instrukcji temat jest pobieżnie traktowany, a na stronie Korga w specyfikacjach nie podają, że klawiatura posiada aftertouch. Za to niektóre sklepy internetowe podają, że ma tę funkcję. Jeśli ma to jak to uruchomić czy skalibrować?
Dzięki z góry za wszelkie pomocne słowa.
Pozdrawiam
Piter
gram, komponuję, koncertuję itp.

Wand

Re: Korg Karma i aftertouch

Post autor: Wand » wtorek 14 paź 2008, 10:43

Karma jest zaopatrzona w aftertouch. Nic nie trzeba ustawiać , po prostu podociskaj na kilku brzmieniach i posłuchaj , nie na wszystkich barwach jest aftertouch..

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » wtorek 14 paź 2008, 11:18

...Karma jest zaopatrzona w aftertouch. Nic nie trzeba ustawiać , po prostu podociskaj na kilku brzmieniach i posłuchaj , nie na wszystkich barwach jest aftertouch.....
Myślałem że dopiero korg M3 wprowadził nową klawiaturę właśnie z aftertouch'em ?! Ja mam na wszystkich barwach o ile jest tak ustawione.
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Matiens

Post autor: Matiens » wtorek 14 paź 2008, 13:28

......Karma jest zaopatrzona w aftertouch. Nic nie trzeba ustawiać , po prostu podociskaj na kilku brzmieniach i posłuchaj , nie na wszystkich barwach jest aftertouch.....
Myślałem że dopiero korg M3 wprowadził nową klawiaturę właśnie z aftertouch'em ?! Ja mam na wszystkich barwach o ile jest tak ustawione....
Dzięki za posty. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: że nawet jak przypiszę w edycji brzmienia jakąś funkcję do aftertouch (bądź na odwrót), to nie ma wogóle reakcji. Nic się nie dzieje z dźwiękiem. Jeszcze popróbuję znaleźć coś co może uruchamia aftera. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc....

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » wtorek 14 paź 2008, 17:25

Dzięki za posty. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: że nawet jak przypiszę w edycji brzmienia jakąś funkcję do aftertouch (bądź na odwrót), to nie ma wogóle reakcji. Nic się nie dzieje z dźwiękiem. Jeszcze popróbuję znaleźć coś co może uruchamia aftera. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.......

Musisz nie tylko przypisać funkcję, ale też stopień -99/+99 w jakim ma ją zmieniać.
Sprzedam Roland Juno 60 w idealnym stanie!

Matiens

Post autor: Matiens » wtorek 14 paź 2008, 23:10

...Dzięki za posty. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz: że nawet jak przypiszę w edycji brzmienia jakąś funkcję do aftertouch (bądź na odwrót), to nie ma wogóle reakcji. Nic się nie dzieje z dźwiękiem. Jeszcze popróbuję znaleźć coś co może uruchamia aftera. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o pomoc.......

Musisz nie tylko przypisać funkcję, ale też stopień -99/+99 w jakim ma ją zmieniać....
No tak właśnie też robiłem i lipa.... bodaj bym się zmartwił :(

Wand

Post autor: Wand » środa 15 paź 2008, 06:15

Zrób "reload" , wgraj fabryczne barwy i zobacz wtedy.

ODPOWIEDZ