USE|AUDIO Plugiator

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:
USE|AUDIO Plugiator

Post autor: Tb_Studio » poniedziałek 13 paź 2008, 22:25

Drodzy koledzy forumowicze dzisiaj, po kilku dniach oczekiwania, zawitał u mnie w domu plugiator.
Po rozpieczętowaniu pudełeczka, zastałem dość niemiły widok, czyli zaświnionego gracika. Cały dół umazany był jakimś zaschniętym tłuszczem z brudem (or w/e). Naszczescie po szybkim myju myju, stanął sobie na biureczku i został podłączony, zainstalowany. Nie tracąc czasu przeleciałem po presetach, którymi byłem mile zaskoczony, bo brzmienie duzo bardziej podoba mi się od mooga arturi (pisze o wtyczce minimax), jest znacznie "żywsze",pełniejsze i tłustsze. Po skończonym skakaniu po presecikach postanowiłem trochę pokręcić gałami, wiec odpaliłem edytor. O Zgrozo w rozdzielczość na jakiej pracuje (1680x1050), w trybie pełnoekranowym wyglądał paskudnie, gałki gałkami ważne ze widać na której godzinie, ale "pstryczki" wyglądają paskudnie, sporo problemów miałem aby stwierdzić czy "pstryczek" jest włączony czy nie (lepiej brać na ucho:)). no cóż tak bywa, od tego świat się nie zwali. W międzyczasie przy papierosku przestudiowałem sobie pobieżnie manuala i zatrzymałem sie na karcte z wykazem CC midi dla minimaxa i stwierdziłem ze trzeba cos zrobic aby mozliwie jak najmniej kozystac z edytora, Udało mi sie jakoś rozsądnie zagospodarować 16 kręciołków na xbordzie, i gra odrazu stała sie przyjemniejsza. Nawet powoli zaczolem sobie rysowac na kompie projekcik, który to wydrukuje na przezroczystej foli i przylepie na xborda aby mniej sie gubić w gąszczu komunikatów, bo jak wiadomo ciężko tak "spamiętać gałki" :>

Coz katuje maleństwo od paru godzin, ale póki co nic więcej nie mogę napisać na jego temat, muszę trochę ochłonąć aby wyrobić sobie konkretne zdanie. póki co jestem zachwycony (Jak na instrument/dsp za taka kasę).
Aha bym zapomniał, instalacja przebiega bez większych problemów:> rach ciach i po sprawie. Odrazu zarejestrowałem plugitorka z poziomu plugin managera i zassałem dzieki temu Vocodizer. Niestety jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy, omyłkowo zainstalowałem vocodizer w slocie przeznaczonym na minimaxa. Zapaliłem papierocha, przywróciłem dosłownie w chwile moment ustawienia fabryczne,i dołożyłem poprawnie vocodizera.
Jeśli chodzi o B4000 i Lightwave to narazie poskakałem tylko po presetach. B4000 jak kiedyś już na tym forum redakcja zauważyła nie jest jakimś cudem z najwyższej polki dla wirtuozów tego to instrumentu, natomiast myślę ze gdzieś w aranżach na bank się sprawdzi. Co do Lightwave, presety bardzo mi sie podobały, ale jak zrobię nowy program na xbordzie i przypisze co ważniejsze CC pod gały i sam pokręcę, to powiem więcej.

Poki co jestem zadowolony:)

Aha podaje link do DIRa na moim servie jak ktoś chce obejrzeć fotki których nie ma za dużo w internecie.

http://filipmichalski.com/plug/
Pozdrawiam!
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
preceli

Re: USE|AUDIO Plugiator

Post autor: preceli » poniedziałek 13 paź 2008, 22:57

...Aha podaje link do DIRa na moim servie jak ktoś chce obejrzeć fotki których nie ma za dużo w internecie...

Chyba jaja sobie robisz.
Nie pytam o czytactwo samej EiS, bo widać, iż kolega mało kumaty.
Ale czy choć poniższe już zdążył przeczytać?
- Plugiator - raj dla miłośników syntezatorów?
- Use Audio Plugiator - sprzętowa platforma DSP
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » poniedziałek 13 paź 2008, 23:29

Preceli masz chyba dzisiaj gorszy dzien czy co?
Owszem czytalem jakis czas temu te tematu z forum, ale postanwiłem zalozyc nowy, cos w tym złego? Moze jeszcze smiece? Chciałem podzielic sie z innymi swoimi pierwszymi wrazeniami, pokazac pare fotografi i co cos w tym złego, a ty sie sadzisz jak opetany, czlowieku wyluzuj, sam nie lubie pierdolnika na forum, durnych postow, kretynski wpisow i pyskowek, ale do swietej anielki nie psize tego dla jakiejs wlasnej satysfakcji, tylko by podzielic sie z innymi... Kazdy ma gorszy dzien... W kazdym badz razie jak komus jeszce przeszkadza ten temat niech admin go zdejmie...
[addsig]
Polskie Radio SA

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 13 paź 2008, 23:49

...Preceli masz chyba dzisiaj gorszy dzien czy co?...

Panowie, tylko spokojnie. Wszyscy wiemy, że dziś jest specjalny dzień - nie dość, że trzynasty, to na dodatek poniedziałek. A jutro ma podobno pokazać się jakoweś straszliwe UFO. Może warto zakopać się zawczasu
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » poniedziałek 13 paź 2008, 23:51

......Preceli masz chyba dzisiaj gorszy dzien czy co?...

Panowie, tylko spokojnie. Wszyscy wiemy, że dziś jest specjalny dzień - nie dość, że trzynasty, to na dodatek poniedziałek. Na dodatek jutro ma podobno pokazać się jakoweś straszliwe UFO. Może warto zakopać się zawczasu
...
Szanowna redakcjo, ja z plugiatorem to moge sie zakopac nawet i na pare lat :>
[addsig]
Polskie Radio SA

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 13 paź 2008, 23:53

...ja z plugiatorem to moge sie zakopac nawet i na pare lat :>...

Się nie dziwię.

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » wtorek 14 paź 2008, 11:20

Filip nie przejmuj się głównym czepiaczem tego forum. Cieszę się, że zamieściłeś tego posta i zdjęcia (wieeeeeelu znas lubi oglądać swoje studyjka). Myślę, że informacje chociażby o brudnym produkcie też wzmożą czujność potencjalnych klientów - w stylu - jeśli chcesz zrobić komuś prezent najpierw go rozpakuj i ewentualnie umyj.

A cieszy to że sam instrument cieszy :)
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 11:34

...Filip nie przejmuj się głównym czepiaczem tego forum. Cieszę się, że zamieściłeś tego posta i zdjęcia (wieeeeeelu znas lubi oglądać swoje studyjka). Myślę, że informacje chociażby o brudnym produkcie też wzmożą czujność potencjalnych klientów - w stylu - jeśli chcesz zrobić komuś prezent najpierw go rozpakuj i ewentualnie umyj.

A cieszy to że sam instrument cieszy :)...
EE tam wczoraj byl 13 to wszystko tlumaczy:> Dzis jest nowy dzien, tylko o dziwo kapke niewyspany jestem. Zdążyłem poeksperymentowac jeszcze wczoraj (dzisiaj?) z vocoderkiem. Całkiem sympatyczny:> Kiedys długo szukałem jakiegos sensowneg, rozbudowanego wtyczkowego voc'a i jakos bylem zbyt wybredny, natomiast to cacko z plugiatora potrafi naprawde duzo. jest tyle ustawien ze szok:> Jak wroce z pracy mysle ze dalej bede grzebal, postaram sie jakos zagospodarowac dodatkowe 16 knobow dla LW zobaczymy co z tego wyjdzie:>

Aha co do samego produktu, na poczatku bardzo to ostudzilo moj zapal, brudne urzadzenie, porysowane i obdrapane pudlo (na bank nie podczas transportu to nastopilo, bo bylo owiniete taka warstwa foli streczowej ze maczeta trzeba sie bylo przedzierac), w srodku wszystko jakby rozpakowane - byc moze byl to jakis egzemplarz testowy, albo ktos juz na nim plumkal - nie wiem, wazne ze dziala i ma sie dobrze. W przeciagu kilku dni dokupie zestaw 4 pozostałych "wtyczek" i znikne na dobre:> tymczasem znikam na kawe i p...
Pozdrawiam

PS i gdzie to ufo:) ?

[addsig]
Polskie Radio SA

kemot

Post autor: kemot » wtorek 14 paź 2008, 16:49

A np jakieś dźwięki oprócz zdjęć? To co jest na stronie producenta to słyszałem plus trochę na targach sam pograłem, ale zawsze im więcej tym lepiej. Żeby tak jeszcze było jakieś namacalne porównanie do ASB, które możnaby było sobie w zaciszu domowym popełnić... ale to już chyba gdzie indziej muszę.

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » wtorek 14 paź 2008, 16:51

...A np jakieś dźwięki oprócz zdjęć? To co jest na stronie producenta to słyszałem plus trochę na targach sam pograłem, ale zawsze im więcej tym lepiej. Żeby tak jeszcze było jakieś namacalne porównanie do ASB, które możnaby było sobie w zaciszu domowym popełnić... ale to już chyba gdzie indziej muszę....
około ~23 popchnę na serwa jakies probki z plugiatorka
[addsig]
Polskie Radio SA

ODPOWIEDZ