E-mu Tracker Pre

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
philip100
Re: E-mu Tracker Pre

Post autor: philip100 » piątek 28 mar 2008, 15:24

......Ktoś mi wyjaśni łopatolagicznie dlaczego E-MU tracker pre nie wyrabia z wtyczkami vsti nawet przy najwyższym buforze audio (ASIO, WDM) i latencji rzędu 500ms ( 24bit,44.1 kHz)?????????? 10 instrumentów, parę efektów vst i rwie jak jasny gwint, ma to wogóle jakiś własny procesor, czy cuś co by czyniło urządzenie lepszym od "integrated sound codec"? Poza jakością dźwięku żecz jasna...To jest problem mój , urządzenia, czy softwear'u ? Wszelkie rady mile widziane!
Pozdrawiam!...
Słaby komp i wszystko , to tylko USB więc cudów nie bedzie jak przy PCI.
A jaki masz procek i ile ram-u?...
Core 2 duo 2,2GHz 4MB L2,
RAM-2GB DDRII
Wszystko fajnie, tylko że zarówno mój codec jak i C.live! 24bit external(też na USB zresztą) radzą sobie z vsti o niebo lepiej, dlaczego?

philip100

Post autor: philip100 » piątek 28 mar 2008, 19:58

Problem poniekąd rozwiązany... Nie wiem czemu ale wykasztania mi Hi-speed USB, normalnie działa jako 2.0, a jak uruchamiam np. cubase to USB wrzuca 1 bieg (1.1)... Czy Vista ma coś wspólnego z tą anomalią?

Awatar użytkownika
Tiffany

Post autor: Tiffany » niedziela 12 paź 2008, 18:03

Prześledziłam cały wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie.
1. Również miałam brumienie, ale to wina zasilacza od laptopa (czy listwa z uziemieniem wystarczy, aby rozwiązać ten problem?)
2. Sprawa którą przedstawiam dzieje się zarówno Z zasilaczem od laptopa, jak i BEZ.
3. Po odpaleniu projektu w Abletonie co jakiś czas słyszę pryk... pryk.... Nie pomogła zmiana sterowników na Asio4All ani zwiększenie bufora mimo, że CPU podczas odtwarzania projektu nie skacze powyżej 30%. Czy ktoś ma pomysł co to może być?

Parametry laptopa: 2GB RAM, 7500 obroty

p.s. nic mi nie "pryka" gdy np. odpalam muzykę z Foobara na E-MU.

help ...

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Post autor: Groover » niedziela 12 paź 2008, 22:31

...Prześledziłam cały wątek, ale nie znalazłam odpowiedzi na dręczące mnie pytanie.
1. Również miałam brumienie, ale to wina zasilacza od laptopa (czy listwa z uziemieniem wystarczy, aby rozwiązać ten problem?)
2. Sprawa którą przedstawiam dzieje się zarówno Z zasilaczem od laptopa, jak i BEZ.
3. Po odpaleniu projektu w Abletonie co jakiś czas słyszę pryk... pryk.... Nie pomogła zmiana sterowników na Asio4All ani zwiększenie bufora mimo, że CPU podczas odtwarzania projektu nie skacze powyżej 30%. Czy ktoś ma pomysł co to może być?

Parametry laptopa: 2GB RAM, 7500 obroty
### jakiś nietypowy -:) Chyba 7200

masz FireWalla? Antywira? Oszczędzanie energetyczne systemu? Tryb cichego dysku? Wyłącz. Właśnie sobie testuje Trackera Pre na moim lapku i nie ma żadnych kaszan.

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
Tiffany

Post autor: Tiffany » niedziela 12 paź 2008, 23:25

### jakiś nietypowy - Chyba 7200

masz FireWalla? Antywira? Oszczędzanie energetyczne systemu? Tryb cichego dysku? Wyłącz. Właśnie sobie testuje Trackera Pre na moim lapku i nie ma żadnych kaszan.

tak, 7500, pomyłka była.

nie mam FireWall'a (no chyba, że mówimy o windowsowym). Oszczędzania również nie ma (specjalnie nie instalowałam na laptopie, no chyba, że mowimy o zasilaniu, wszystkie opcje oszczędzania mam ustawione na NIGDY). Nie mam pojęcia czy mam tryb cichego dysku, jak to sprawdzić?

Czy może to być wina podpiętej klawiatury MIDI (podpięta jest zaś pod inny hub - razem z myszka po prawej, a karta po lewej stronie laptopa).

Serio nie mam pojęcia skąd te pyknięcia się biorą.. już brak mi pomysłów...

Awatar użytkownika
Tiffany

Post autor: Tiffany » niedziela 12 paź 2008, 23:26

### jakiś nietypowy - Chyba 7200

tak, 7200, pomyłka była.

nie mam FireWall'a (no chyba, że mówimy o windowsowym). Oszczędzania również nie ma (specjalnie nie instalowałam na laptopie, no chyba, że mowimy o zasilaniu, wszystkie opcje oszczędzania mam ustawione na NIGDY). Nie mam pojęcia czy mam tryb cichego dysku, jak to sprawdzić?

Czy może to być wina podpiętej klawiatury MIDI (podpięta jest zaś pod inny hub - razem z myszka po prawej, a karta po lewej stronie laptopa).

Awatar użytkownika
Tiffany

Post autor: Tiffany » niedziela 12 paź 2008, 23:28

...### jakiś nietypowy - Chyba 7200

tak, 7200, pomyłka była.

...

o.. a właśnie, że tak nietypowo T7500 mam ...
bo to składak na Acerze.

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » piątek 23 sty 2009, 19:53

.........Ktoś mi wyjaśni łopatolagicznie dlaczego E-MU tracker pre nie wyrabia z wtyczkami vsti nawet przy najwyższym buforze audio (ASIO, WDM) i latencji rzędu 500ms ( 24bit,44.1 kHz)?????????? 10 instrumentów, parę efektów vst i rwie jak jasny gwint, ma to wogóle jakiś własny procesor, czy cuś co by czyniło urządzenie lepszym od "integrated sound codec"? Poza jakością dźwięku żecz jasna...To jest problem mój , urządzenia, czy softwear'u ? Wszelkie rady mile widziane!
Pozdrawiam!...
Słaby komp i wszystko , to tylko USB więc cudów nie bedzie jak przy PCI.
A jaki masz procek i ile ram-u?...
Core 2 duo 2,2GHz 4MB L2,
RAM-2GB DDRII
Wszystko fajnie, tylko że zarówno mój codec jak i C.live! 24bit external(też na USB zresztą) radzą sobie z vsti o niebo lepiej, dlaczego?
...

Potwierdzam, mam podobnego lapka, i karta okazała się porażką! Nie pomagała zmiana parametrów przetwarzania, czy latencji, nawet po ustawieniu na koszmarne 30ms rwała dźwięk, lub zupełnie zanikał. Bez względu czy działałem na wav-ach, czy na vst.
Zamieniałem na 1212m i pomimo konieczności złożenia na szybko skrzyneczki, myślę, że na chwilę obecną interfejsy na USB pozostawiają wiele do życzenia.
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

szpilka

Post autor: szpilka » czwartek 14 maja 2009, 18:46

witam!
ja wczoraj zaisntalowalem te karte na swoim laptopie i jest wszystko ok, instalacja odbyla sie bezproblemu, jednak chcialbym pozostac przy cool edicie pro ale wydaje mi sie ze cool edit nagrywa maxymalnie w 48 hz, probowalem szukac i zmieniac rozne opcje w ustawieniach ale bez rezultatu, czy moze ktos wypowiedziec sie na ten temat

szpilka

Post autor: szpilka » czwartek 14 maja 2009, 18:52

...witam!
ja wczoraj zaisntalowalem te karte (emu tracker pre usb) na swoim laptopie i jest wszystko ok, instalacja odbyla sie bezproblemu, jednak chcialbym pozostac przy cool edicie pro ale wydaje mi sie ze cool edit nagrywa maxymalnie w 48 hz, probowalem szukac i zmieniac rozne opcje w ustawieniach ale bez rezultatu, czy moze ktos wypowiedziec sie na ten temat

ODPOWIEDZ