...
Uważam ze jest całkowicie fascynującym i jak widać nieodługotrwałym procesem osiągnąć takie efekty i wiedzę w tematyce mix-masterig w wieku 22lat na Fruicie...I nie wypada słuchać argumentów "a ja to współpracowałem z Tym , a ja to z Tamtym i wiem,że trzeba 15 lat i więcej aby być "fachowcem"-Bez podawania kontrargumentów,które naświetlą wyraźną przepaść pomiędzy wspomnianym artystą i realizatorami z którymi współpracowałeś, gdyż to niewiele wnosi do esencji tematu.Z miejsca moożna podać przykład,że obok nas żyją młodzieńcy niemalże samoucy,którzy produkują materiał bliski doskonałości w tanim środowisku softfarowym.
A problem jest generalnie w tym ,że odbiera się motywację rozpoczynającym przygodę z muzyką, b.zdolnym forumowiczom,strasząc-"słuchaj mistrzu przed Tobą droga ciernista i lata świetlne nim opanujesz dobrze brzmiący mix-master,o ile wogóle opanujesz",stawiając przy tym na szali własny autorytet,wymieniony pod postami hardware i wywijanie gwiazdorskimi i poważanymi nazwiskami.Sam wspomniałem,że kilku realizatrorów wprawiła jakość jego materiału w osłupienie i widziałem po oczach,że utarta droga którą szli przekonani o własnym doświadczeniu i pragmatyźmie studyjnym,była tylko jedną z alternatyw i jak sami skonkludowali - w ich przypadku b.długą i absolutnie wcale przez to nie najwłaściwszą,tym bardziej biorąc pod uwagę współczesne stacje tworzenia i obróbki produkcji audio.
Pozdrawiam....

dobra, to przedstaw te materialy ktorych bez lat pracy mozna nazwac dobrym miksem i "masteringiem" i nie mowie tutaj o jakis paru sciezkach z fruityloopa tylko o porzadnym miksie z kopiacym selektywnym dolem,
krystaliczna gora i przejrzystym srodkiem