Muzyka elektroniczna - dobry mastering?
Ale pojęcia nie mam czego Ty oczekujesz ? Krok po kroku ma Cię ktoś prowadzić przez mix ? Może jeszcze przez Skype - online żeby mógł odsłuchiwać na bieżąco ? Masz rację , wolny kraj ... pytaj i czekaj dalej, tylko na co ?
...
AdamZ, znowu zaczynasz... Daj spokój noobom ;) Mnie wymaglowałeś i się teraz za niego zabierasz? ;)
...
AdamZ, znowu zaczynasz... Daj spokój noobom ;) Mnie wymaglowałeś i się teraz za niego zabierasz? ;)
Psychomaniak
Re: Muzyka elektroniczna - dobry mastering?
inlovewiththedj nie czytaj tych zaśmiecających forum postów. Napiszę ci jutro co i jak o ile wiem bo dziś własnie skończyłem grać sztuke i jestem mocno styrany. Napisz w czym Ci moge pomóc i jutro(dzisiaj) postaram sie odpowiedzieć. Trzym sie!
- inlovewiththedj
... inlovewiththedj nie czytaj tych zaśmiecających forum postów. Napiszę ci jutro co i jak o ile wiem bo dziś własnie skończyłem grać sztuke i jestem mocno styrany. Napisz w czym Ci moge pomóc i jutro(dzisiaj) postaram sie odpowiedzieć. Trzym sie!...
a ja właśnie skończyłem tworzyć :)
pracowałem na miksem i są pewne efekty. Ale czy uzyskałem to co powinno być to się okaże w praktyce :)
Ok wyśpię się i później napiszę co i jak. Pozdrawiam
pracowałem na miksem i są pewne efekty. Ale czy uzyskałem to co powinno być to się okaże w praktyce :)
Ok wyśpię się i później napiszę co i jak. Pozdrawiam
Po prostu ja....
Ok wyśpię się i później napiszę co i jak. Pozdrawiam...
I sam widzisz , że można ! Już twierdzisz , że są lepsze efekty. O tym właśnie mówiłem. Testować i próbować zrozumiec co i dlaczego się dzieje wspomagając się pozycjami typu : Steinberg Internal Mixing. Nie każdy jest tutaj wrogiem ! Po prostu nikt nie lubi lenistwa i ludzi którzy wpadli po gotowy przepis , którego nie ma ! Myślisz , że np ja taki dostałem ? Męczę się wiele lat nad tym samym o co Ty pytasz i do dziś nie uzyskałem satysfakconujących mnie efektów.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Panowie z jednym się nie zgodzę - że potrzeba tu wielu,wielu lat do zgłębienia wiedzy na temat wykręcania b.dobrego miksu,czy tam masteringu.Jest to wierutna bzdura.Proszę oto 2linki do 22letniego producenta i muzyka,który zajmuje się tylko i wyłącznie środowiskiem wirtualnym VST mało tego - wszystko jak narazie tworzy we FL-U,czyli programie,który kosztuje w wersji pro-żenujacą kasę.
http://wierzbna.muzzo.pl/
http://djdark-skydj.muzzo.pl/
To ten sam człowiek - tylko 2 oblicza jego twórczości.To dowód na to jednak także,iż metodą prób i błedów można osiągnąć mistrzostwo w bardzo krótkim czasie.Najlepiej jednak popytać samego autora.Jest tam email,myślę że odpowie na ew.rozterki.
Pozdrawiam serdecznie.
http://wierzbna.muzzo.pl/
http://djdark-skydj.muzzo.pl/
To ten sam człowiek - tylko 2 oblicza jego twórczości.To dowód na to jednak także,iż metodą prób i błedów można osiągnąć mistrzostwo w bardzo krótkim czasie.Najlepiej jednak popytać samego autora.Jest tam email,myślę że odpowie na ew.rozterki.
Pozdrawiam serdecznie.
...Panowie z jednym się nie zgodzę - że potrzeba tu wielu,wielu lat do zgłębienia wiedzy na temat wykręcania b.dobrego miksu,czy tam masteringu.Jest to wierutna bzdura.Proszę oto 2linki do 22letniego producenta i muzyka,który zajmuje się tylko i wyłącznie środowiskiem wirtualnym VST mało tego - wszystko jak narazie tworzy we FL-U,czyli programie,który kosztuje w wersji pro-żenujacą kasę.
To , że Tobie podoba się to co słyszysz to jedno , a czy to jest naprawdę dobry mix to drugie. Powiem tak , jeśli ktoś taki ( nie obrażając autora i twórcy tej muzyki) jest dla Ciebie ( Was ) wyznacznikiem i definicją dobrego mixu i jakości to cofam wszystko co powiedziałem. Jeśli to jest to do czego dążysz ( dążycie ) i na takim poziomie masz ustawioną poprzeczkę pisz maile , dyskutujcie sobie na GG , wymieniajcie się doświadczeniami czy czym tam chcecie.
Pozdrawiam
To , że Tobie podoba się to co słyszysz to jedno , a czy to jest naprawdę dobry mix to drugie. Powiem tak , jeśli ktoś taki ( nie obrażając autora i twórcy tej muzyki) jest dla Ciebie ( Was ) wyznacznikiem i definicją dobrego mixu i jakości to cofam wszystko co powiedziałem. Jeśli to jest to do czego dążysz ( dążycie ) i na takim poziomie masz ustawioną poprzeczkę pisz maile , dyskutujcie sobie na GG , wymieniajcie się doświadczeniami czy czym tam chcecie.
Pozdrawiam
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
Pozdrawiam ...
W temacie mowa o elektronice - więc proszę - to adekwatny przykład.A ile zdązyłeś posłuchać 2 nagrań? Chłopie daj pokój.. Nie podałes ani jednego kompetentnego argumentu na temat Twojej poprzeczki,która leży nie wiadomo gdzie - w odniesieniu choćby do przykładów z linków.Co masz do zarzucenia jakości "Come with me" czy "Long way home"? Słucham - co tam jest nie tak Adamie? Tylko prosze - nie rozpoczynajmy dyskusji o gustach,bo zaraz zjawi sie Piotrek i mamy następną rzeżnię na 3000postów..Tego materialu słuchał 3ech wprawnych realiztorów i jeden będący autorytetem.Nie będę prytaczał cytatów bo bym sie naprawdę rozpisał.
Pozdrawiam ...
W temacie mowa o elektronice - więc proszę - to adekwatny przykład.A ile zdązyłeś posłuchać 2 nagrań? Chłopie daj pokój.. Nie podałes ani jednego kompetentnego argumentu na temat Twojej poprzeczki,która leży nie wiadomo gdzie - w odniesieniu choćby do przykładów z linków.Co masz do zarzucenia jakości "Come with me" czy "Long way home"? Słucham - co tam jest nie tak Adamie? Tylko prosze - nie rozpoczynajmy dyskusji o gustach,bo zaraz zjawi sie Piotrek i mamy następną rzeżnię na 3000postów..Tego materialu słuchał 3ech wprawnych realiztorów i jeden będący autorytetem.Nie będę prytaczał cytatów bo bym sie naprawdę rozpisał.
Zaznaczam , że nie mam nic do w/w twórcy. Niemniej jednak mam inne wzory i wyznaczniki w tym co chcę osiągnąć.
W temacie mowa o elektronice - więc proszę - to adekwatny przykład.A ile zdązyłeś posłuchać 2 nagrań? Chłopie daj pokój.. Nie podałes ani jednego kompetentnego argumentu na temat Twojej poprzeczki,która leży nie wiadomo gdzie - w odniesieniu choćby do przykładów z linków.Co masz do zarzucenia jakości "Come with me" czy "Long way home"? Słucham - co tam jest nie tak Adamie? Tylko prosze - nie rozpoczynajmy dyskusji o gustach,bo zaraz zjawi sie Piotrek i mamy następną rzeżnię na 3000postów..Tego materialu słuchał 3ech wprawnych realiztorów i jeden będący autorytetem.Nie będę prytaczał cytatów bo bym sie naprawdę rozpisał....
Muzyka jest OK , masz rację nie przesłuchałem wszystkiego. Nie siedziałem z analizatorami i miernikami , ale nie cofam ani jednego słowa które wypowiedziałem. Uważam , że potrzeba minimum kilku lat , żeby robić dobre miksy.
Muzyka jest OK , masz rację nie przesłuchałem wszystkiego. Nie siedziałem z analizatorami i miernikami , ale nie cofam ani jednego słowa które wypowiedziałem. Uważam , że potrzeba minimum kilku lat , żeby robić dobre miksy.
Muzyka jest OK , masz rację nie przesłuchałem wszystkiego. Nie siedziałem z analizatorami i miernikami , ale nie cofam ani jednego słowa które wypowiedziałem. Uważam , że potrzeba minimum kilku lat , żeby robić dobre miksy. ...
To ,że nie cofniesz ani jednego slowa to jest akurat mizerny argument...Ludzie uszy mają i słyszą.I wcale nie potrzeba wielul,lat.Przypominam ,że ponadto odsłuchujemy materiał mp3..
To ,że nie cofniesz ani jednego slowa to jest akurat mizerny argument...Ludzie uszy mają i słyszą.I wcale nie potrzeba wielul,lat.Przypominam ,że ponadto odsłuchujemy materiał mp3..