Korg M3 - użytkownicy

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
Łukasz1985
Re: Korg M3 - użytkownicy

Post autor: Łukasz1985 » środa 01 paź 2008, 17:42

Witam. Mam takie pytanie. Czy z barwy powstale z sampli da sie skonwertowac do takiego formatu jak orginalne barwy do korga? Jak by sie tak dalo to by bylo fajnie tylko zaznaczasz autoload i barwy sie wczytuja jak firmowe podczas startu instrumetu Da sie tak?
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 01 paź 2008, 19:13

...Witam. Mam takie pytanie. Czy z barwy powstale z sampli da sie skonwertowac do takiego formatu jak orginalne barwy do korga? Jak by sie tak dalo to by bylo fajnie tylko zaznaczasz autoload i barwy sie wczytuja jak firmowe podczas startu instrumetu Da sie tak?...
Da sie ale musiałbyś mieć KARMA software for M3. Kosztuje chyba 300$ szukałem w necie "próbnej" wersji i nie ma. Jak ja nie znalazłem to nikt nie znajdzie ;-P
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

madas5

Post autor: madas5 » poniedziałek 06 paź 2008, 20:14

Witam, chcę zakupic omawiany sprzęt M3. W workstaison jestem laikiem. Potrzebuję sprzętu, który ma bogate brzmienia, ciekawe efekty, które można szybko używać w grze na żywo w zespole. Potrzebuję klawiszy, gdzie będę mógł zapisać parametry wszystkich granych utworów (a jest ich kilkaset) i przed graną imprezą bym mógł je wczytać i potem "jednym" przyciśnięciem klawisza "przywołać" potrzebne mi barwy do danego utworu. Moje pytanie brzmi: jaką ilość takich parametrów jest w stanie zapamiętac mi Korg M3? Bo to, że taką funkcję ma to raczej jestem pewien. Dodatkowo zawsze interesowałem się tworzeniem aranży. Kiedyś robiłem to na Yamaszce PSR 620, Creative EX Platinium i Cubase. Połączenie tych dwóch urzadzeń i programu dawało nawet fajne efekty, ale to było dawno. Wydaje mi się, że M3 otworzy przede mną nowe mozliwości. Zespół nabierze nowych ciekawych brzmień, jak i na nowo aranżowane kawałki nabiorą większej głębi. Czy dobrze rozumiem możliwości M3?? Prosze o opinię. Czy ten instrument będzie spełniał moje oczekiwania??

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 06 paź 2008, 20:34

...Witam, chcę zakupic omawiany sprzęt M3. W workstaison jestem laikiem. Potrzebuję sprzętu, który ma bogate brzmienia, ciekawe efekty, które można szybko używać w grze na żywo w zespole. Potrzebuję klawiszy, gdzie będę mógł zapisać parametry wszystkich granych utworów (a jest ich kilkaset) i przed graną imprezą bym mógł je wczytać i potem "jednym" przyciśnięciem klawisza "przywołać" potrzebne mi barwy do danego utworu. Moje pytanie brzmi: jaką ilość takich parametrów jest w stanie zapamiętac mi Korg M3? Bo to, że taką funkcję ma to raczej jestem pewien. Dodatkowo zawsze interesowałem się tworzeniem aranży. Kiedyś robiłem to na Yamaszce PSR 620, Creative EX Platinium i Cubase. Połączenie tych dwóch urzadzeń i programu dawało nawet fajne efekty, ale to było dawno. Wydaje mi się, że M3 otworzy przede mną nowe mozliwości. Zespół nabierze nowych ciekawych brzmień, jak i na nowo aranżowane kawałki nabiorą większej głębi. Czy dobrze rozumiem możliwości M3?? Prosze o opinię. Czy ten instrument będzie spełniał moje oczekiwania??

Pozdrawiam ...
Czemu zadajesz nam takie pytanie? Idź i pograj sobie na tym wtedy sam stwierdzisz czy to sie nadaje czy nie. Tutaj jedni będa Ci polecać to inni tamto Sam musisz zdecydować co Ci pasuje a co nie
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

madas5

Post autor: madas5 » poniedziałek 06 paź 2008, 22:04

......Witam, chcę zakupic omawiany sprzęt M3. W workstaison jestem laikiem. Potrzebuję sprzętu, który ma bogate brzmienia, ciekawe efekty, które można szybko używać w grze na żywo w zespole. Potrzebuję klawiszy, gdzie będę mógł zapisać parametry wszystkich granych utworów (a jest ich kilkaset) i przed graną imprezą bym mógł je wczytać i potem "jednym" przyciśnięciem klawisza "przywołać" potrzebne mi barwy do danego utworu. Moje pytanie brzmi: jaką ilość takich parametrów jest w stanie zapamiętac mi Korg M3? Bo to, że taką funkcję ma to raczej jestem pewien. Dodatkowo zawsze interesowałem się tworzeniem aranży. Kiedyś robiłem to na Yamaszce PSR 620, Creative EX Platinium i Cubase. Połączenie tych dwóch urzadzeń i programu dawało nawet fajne efekty, ale to było dawno. Wydaje mi się, że M3 otworzy przede mną nowe mozliwości. Zespół nabierze nowych ciekawych brzmień, jak i na nowo aranżowane kawałki nabiorą większej głębi. Czy dobrze rozumiem możliwości M3?? Prosze o opinię. Czy ten instrument będzie spełniał moje oczekiwania??

Pozdrawiam ...
Czemu zadajesz nam takie pytanie? Idź i pograj sobie na tym wtedy sam stwierdzisz czy to sie nadaje czy nie. Tutaj jedni będa Ci polecać to inni tamto Sam musisz zdecydować co Ci pasuje a co nie ...

No właśnie tu jest problem. Mieszkam w Łomży, a tu raczej jedyny sklep muzyczny nie sprowadzi tego sprzętu po to bym ja mógł sobie sprawdzić jego możliwości i kupić przez internet.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 06 paź 2008, 22:23

Ja posiadam M3. Wybrałem go spośród wielu innych takich jak fantom, xs itp itd. Uznałem że jest on lepszy zwłaszcza teraz po update. Polecam Ci bo myślę że jest to najlepszy produkt w tej kategorii. Zajął dwa razy z rzędu pierwsze miejsce na prestiżowych targach w Frankfurcie pokonując xs'a i obie wersje fantoma.

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » wtorek 07 paź 2008, 00:28

Witam ponownie! Juz umiem robic aranze przy pomocy Korga M3, ale nie moge znalezc zapewne bardzo prostej funkcji, mianowicie: jak zmienic nazwe wlasnego banku z user na jakies swoje, i jak zmienic nazwe subkategorji na wlasna?

Bardzo prosze nie odsylajcie mnie do instrukcji.
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

rmaxim

Post autor: rmaxim » wtorek 07 paź 2008, 08:24

...Witam ponownie! Juz umiem robic aranze przy pomocy Korga M3, ale nie moge znalezc zapewne bardzo prostej funkcji, mianowicie: jak zmienic nazwe wlasnego banku z user na jakies swoje, i jak zmienic nazwe subkategorji na wlasna?

Bardzo prosze nie odsylajcie mnie do instrukcji....
Masz taką możliwość w Globalu

rmaxim

Post autor: rmaxim » środa 08 paź 2008, 08:05

Koledzy HELP!!!
-jestem w Global-u/Drum Kit
-wybieram jakiś pusty zestaw
-robie Copy Drum Kit z jakiegoś tam innego zestawu
-robie Rename Drum Kit
Dotąd wszystko czaję ale jak wyjdę z Global-a za cholere nie mogę znaleźć tego zestawu. Gdzie to się zapisuje???
Mam najnowszy soft.

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 08 paź 2008, 12:29

...Koledzy HELP!!!
-jestem w Global-u/Drum Kit
-wybieram jakiś pusty zestaw
-robie Copy Drum Kit z jakiegoś tam innego zestawu
-robie Rename Drum Kit
Dotąd wszystko czaję ale jak wyjdę z Global-a za cholere nie mogę znaleźć tego zestawu. Gdzie to się zapisuje???
Mam najnowszy soft....
Tam gdzie go zapisujesz:-) Przeszukaj wszystkie bloki

ODPOWIEDZ