Czy udalo Ci sie moze dojsc do problemu z karta?
bo mam identyczny i nie wiem co robic...
Pozdrawiam
M-Audio FireWire 410 - problem z instalacją
Re: M-Audio FireWire 410 - problem z instalacją
...Czy udalo Ci sie moze dojsc do problemu z karta?
Pozdrawiam...
tyle razy na forum pisało się, ze przed zakupem lapa trzeba sprawdzić, jaki jest chipset FW... I nie mówcie, że nie można. Bo sam kupowałem i dotarłem do wszystkich informacji.
Kupować do muzy TYLKO Texas Instruments 9TI) albo VIA. I nigdy nie kupować "łączonych" kontrolerów USB/FW. Takie trudne? I nawet jeśli nie macie obecnie interfejsu FW, to i tak kupując lapa trzeba na to patrzeć, bo a nóż przyjdzie Wam do głowy zmienić interfejs? Albo kumpel będzie chciał podłączyć FW. I co? Ech...
Pozdro
Groover
Pozdrawiam...
tyle razy na forum pisało się, ze przed zakupem lapa trzeba sprawdzić, jaki jest chipset FW... I nie mówcie, że nie można. Bo sam kupowałem i dotarłem do wszystkich informacji.
Kupować do muzy TYLKO Texas Instruments 9TI) albo VIA. I nigdy nie kupować "łączonych" kontrolerów USB/FW. Takie trudne? I nawet jeśli nie macie obecnie interfejsu FW, to i tak kupując lapa trzeba na to patrzeć, bo a nóż przyjdzie Wam do głowy zmienić interfejs? Albo kumpel będzie chciał podłączyć FW. I co? Ech...
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...Czy udalo Ci sie moze dojsc do problemu z karta?
Pozdrawiam...
Wiesz co nie rozwiązałem tego problemu , chciałem kupić kontroler Express card (bo takie wejscie posiadam) z portami FW. ale jest to koszt rzędu nawet 250 zł i nie jestem pewnie czy mi to pomoże , nie chciałbym pchać w to jeszcze wiecej kasy nie wiedząc czy to rozwiąże ten problem ...
[Post edytowany przez Admina w dniu 07/10/2008]
Pozdrawiam...
Wiesz co nie rozwiązałem tego problemu , chciałem kupić kontroler Express card (bo takie wejscie posiadam) z portami FW. ale jest to koszt rzędu nawet 250 zł i nie jestem pewnie czy mi to pomoże , nie chciałbym pchać w to jeszcze wiecej kasy nie wiedząc czy to rozwiąże ten problem ...
[Post edytowany przez Admina w dniu 07/10/2008]
[Post edytowany przez Admina w dniu 07/10/2008]...
przejdź się do sklepu, na miejscu podłącz M-Audio. Od razu będziesz wiedział, czy ruszył czy nie. Jak nie ruszy z FW na VIA albo TI, to walnięty jest M-Audio. Jesli masz stacjonarnego kompa do kup FW na VIA (koszt rzędu 25 PLN na Allegro) i sprawdź.
Pozdro
Groover
[Post edytowany przez Admina w dniu 07/10/2008]...
przejdź się do sklepu, na miejscu podłącz M-Audio. Od razu będziesz wiedział, czy ruszył czy nie. Jak nie ruszy z FW na VIA albo TI, to walnięty jest M-Audio. Jesli masz stacjonarnego kompa do kup FW na VIA (koszt rzędu 25 PLN na Allegro) i sprawdź.
Pozdro
Groover
nowe portale:
Temat był tu poruszany http://www.eis.com.pl/virtual/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=21369&forum=11
Ale ja jeszcze raz wkleję co napisałem i nie będę odsyłał do wyszukiwarki:
--------------------------------------------------------------------------------------
Wczoraj sprawdziłem w sklepie FW 410 z laptopem Lenovo N200, chipset firewire Ricoh RL5C832 i niestety nie działa.Testowane na Win XP Pro SP2 z zainstalowana poprawką do firewire KB885222.
Wszystko pięknie się zainstalowało, mixer karty widział urządzenie ale system i sterowniki asio4all już niestety nie.
Sprzedawca powiedział że na chipsetach NEC i TI na pewno chodzi.
Ponieważ w laptopie jest tylko ExpressCard to znalazłem cuś takiego:
http://www.1klik.pl/Karta_4World_FireWire_ExpressCard
--------------------------------------------------------------------------------------
Obecnie mam Duafire i działa na Ricohu więc Ciebie pewnie czeka zakup kontrolera FW do Twojej 410.
Ale ja jeszcze raz wkleję co napisałem i nie będę odsyłał do wyszukiwarki:
Wczoraj sprawdziłem w sklepie FW 410 z laptopem Lenovo N200, chipset firewire Ricoh RL5C832 i niestety nie działa.Testowane na Win XP Pro SP2 z zainstalowana poprawką do firewire KB885222.
Wszystko pięknie się zainstalowało, mixer karty widział urządzenie ale system i sterowniki asio4all już niestety nie.
Sprzedawca powiedział że na chipsetach NEC i TI na pewno chodzi.
Ponieważ w laptopie jest tylko ExpressCard to znalazłem cuś takiego:
http://www.1klik.pl/Karta_4World_FireWire_ExpressCard
Obecnie mam Duafire i działa na Ricohu więc Ciebie pewnie czeka zakup kontrolera FW do Twojej 410.
Ja pamietam, ze rowniez troche sie z tym użeralem. Bardzo istotne jest (co jest zaznaczone w instrukcji i podczas instalacji), zeby zainstalowac sterowniki bez podlaczonego interface`u. Dopiero po zainstalowaniu sterow i wylaczeniu kompa nalezy podlaczyc FW410 i wlaczyc komputer. Jak robilem odwrotnie (podlaczenie i instalka) za cholere nie chcialo ruszyc.
Moze to cos pomoze. Jesli nie, to chyba rzeczywiscie problem z kontrolerem FW.
Moze to cos pomoze. Jesli nie, to chyba rzeczywiscie problem z kontrolerem FW.
Ja instalowałem wg instrukcji.
Okej, dzięki wszystkim za pomoc, więc pozostaje mi już tylko udać sie do sklepu i kupić ten kontroler ;) ... Pozdrawiam ... dam znać czy to rozwiązało problemu