Powercore 6000

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
synthi
Re: Powercore 6000

Post autor: synthi » poniedziałek 06 paź 2008, 15:49

A tak w ogóle to co sadzicie o PoCo X8?
Czy lepiej kupić standardową wersję zaawierajacą 14 pluginów i cieszyć sie odciażonym procesorem w kompie, czy tez za dwa razy wiekszą kasę warto zainwestować w ten nowy zestaw PoCo 6000, z nienajnowszymi już pluginami do masteringu?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 06 paź 2008, 16:15

...A tak w ogóle to co sadzicie o PoCo X8?

To samo co inny PoCo, tyle ze 2x mocniejszy

Czy lepiej kupić standardową wersję zaawierajacą 14 pluginów i cieszyć sie odciażonym procesorem w kompie, czy tez za dwa razy wiekszą kasę warto zainwestować w ten nowy zestaw PoCo 6000, z nienajnowszymi już pluginami do masteringu?

To ze nienajnowsze, nic nie znaczy. Pozostale wtyczki w opcji PoCo6k tez sa dostepne.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

synthi

Post autor: synthi » poniedziałek 06 paź 2008, 17:38

... ...A tak w ogóle to co sadzicie o PoCo X8?

To samo co inny PoCo, tyle ze 2x mocniejszy

To ze nienajnowsze, nic nie znaczy. Pozostale wtyczki w opcji PoCo6k tez sa dostepne.
...
Drogi Joachimie, wcześniej pisałeś, że wątpisz w to czy ktoś używa jeszcze MD3 i VSS3. Teraz natomiast odbieram Twoją wypowiedź jakoby nie było nic zlego w uzywaniu tych plugin'ów.
Po drugie, czy aby na pewno mozliwy jest zakup licencji np. MD4 i VSS4 na PoCo 6k?
A tak poza tym chodzi mi o to czy warto inwestować w te dodatkowe pluginy z Systemu 6000, czy poprostu kupic standard X8 a resztę kasy przeznaczyc na cos innego.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 06 paź 2008, 18:15

Drogi Joachimie, wcześniej pisałeś, że wątpisz w to czy ktoś używa jeszcze MD3 i VSS3.

Watek dotyczy od poczatku porownania do System 6000. Porownania niestety tylko w nazwie. Przynajmniej w tym znaczeniu go zalozylem, narzekajac na TC.

Napisalem potem: "MD3 i VSS3 jest taki sam na PoCo i na S6000. Ale kto to uzywa, skoro jest VSS4 i MD4 " - znowu dotyczylo System 6000

Teraz natomiast odbieram Twoją wypowiedź jakoby nie było nic zlego w uzywaniu tych plugin'ów.

A co ma byc zlego? Sam korzystam z MD2 od na pewno wiecej niz 10 lat i sobie chwale. MD4 niestety nie mam.

Po drugie, czy aby na pewno mozliwy jest zakup licencji np. MD4 i VSS4 na PoCo 6k?

na pewno to on jest NIEMOZLIWY, bo nie istnieje MD4 i VSS4 na PoCo i jesli nawet bedzie istniec (a takie pogloski pojawily sie kilka lat temu), to nie w pelnej wersji (ograniczenia technologicze) - szukaj mojej wypowiedzi w tej kwestii, pisalem an forum kiedys, nie wiem przy jakiej okazji

A tak poza tym chodzi mi o to czy warto inwestować w te dodatkowe pluginy z Systemu 6000, czy poprostu kupic standard X8 a resztę kasy przeznaczyc na cos innego....

Ja bardzo lubie MD2 i MD3, kwestia ceny i potrzeb. Np. osobiscie widze sens, aby TC sprzedawalo MD3 nie jako pakiet z limiterem (sam kompresor/eq bez limitera i przez to taniej). VSS jest wg mnie fajnym poglosem, to zupelnie inna klasa niz Megaverb i ClassicVerb z Poco.

Tak czy inaczej, MD4 i VSS4 to inna klasa, niz "mniejsi" bracia.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

synthi

Post autor: synthi » poniedziałek 06 paź 2008, 20:04

Dzięki Joachim. Troche mi rozjasnileś w głowie.
Po prostu lekko panikuję, bo jestem zdecydowany na zakup PoCo X8, ale ta nowa promocja trochę mnie ogłupiła i stąd moje wachania między X8 a 6k.

ODPOWIEDZ