Roland GW-8
Nabył już ktoś może nowego Rolka GW-8 ? Jakieś wrażenia .. ?

Re: Roland GW-8
Miałem pod palcami. Klawiatura w miarę przyjemna ale bez rewelacji. Funkcjonalnie super. Pod względem brzmienia - bardzo dobry General MIDI ze spora ilościa barw wariacyjnych. Tak funkcjonalnego klawisza na imprezy do grania z midami w tej cenie nie uświadczysz.
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Czy to jest może ten konkurent Korga M50?
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
.........Nikt tego nie kupuje .. ?
...
Miałem pod palcami. Klawiatura w miarę przyjemna ale bez rewelacji. Funkcjonalnie super. Pod względem brzmienia - bardzo dobry General MIDI ze spora ilościa barw wariacyjnych. Tak funkcjonalnego klawisza na imprezy do grania z midami w tej cenie nie uświadczysz.
Pozdro
Groover ...
Czy to jest może ten konkurent Korga M50? ...
można tak go w pewnym stopniu określić. Tyle, że Korg poszedł w innym kierunku. Nie ma np. odtwarzania plików WAV i mp3, a Roland GW8 ma. M50 ma 80-głosowa polifonię, a GW8 128-głosową. Generalnie, trochę inny odbiorca.
Pozdro
Groover

Pozdro
Groover ...
Czy to jest może ten konkurent Korga M50? ...
można tak go w pewnym stopniu określić. Tyle, że Korg poszedł w innym kierunku. Nie ma np. odtwarzania plików WAV i mp3, a Roland GW8 ma. M50 ma 80-głosowa polifonię, a GW8 128-głosową. Generalnie, trochę inny odbiorca.
Pozdro
Groover
nowe portale:
...kolega miał na myśli Google - wystarczy wspiać:
Korg M50...
Cóż, wszak nawet z pobieżnych wręcz oględzin wygląda na to, że faktycznie i dokładnie tak jest.
W skrócie: to są zupełnie różne i do czego innego przeznaczone instrumenty!
[addsig]
Korg M50...

W skrócie: to są zupełnie różne i do czego innego przeznaczone instrumenty!
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...W skrócie: to są zupełnie różne i do czego innego przeznaczone instrumenty!...
To prawda, o ile Korg jest przeznaczony raczej dla poszukujących, to GW8 jest instrumentem głównie dla tych, co już znaleźli
Generalnie świetny instrument dla kogoś, kto zabawia gości muzyką a nie ma czasu (ani ochoty) aby myśleć nad jej składnikami. GW8 to naprawdę bardzo udane połączenie fajnie grającego aranżera, rejestratora, playera plików audio/MIDI File (z pamięci USB) z całkiem przystępną klawiaturą. Biorąc pod uwagę jego cenę/możliwości kroi się nam chyba nowy hit.
[addsig]
To prawda, o ile Korg jest przeznaczony raczej dla poszukujących, to GW8 jest instrumentem głównie dla tych, co już znaleźli

Generalnie świetny instrument dla kogoś, kto zabawia gości muzyką a nie ma czasu (ani ochoty) aby myśleć nad jej składnikami. GW8 to naprawdę bardzo udane połączenie fajnie grającego aranżera, rejestratora, playera plików audio/MIDI File (z pamięci USB) z całkiem przystępną klawiaturą. Biorąc pod uwagę jego cenę/możliwości kroi się nam chyba nowy hit.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Nie mogę nigdzie wyczytać, jak duży pendrive będzie mógł być użyty ... 1Gb czy np. 4Gb ... ? Wie ktoś może coś na ten temat ?

...Nie mogę nigdzie wyczytać, jak duży pendrive będzie mógł być użyty ... 1Gb czy np. 4Gb ... ? ...
W moim przypadku bez problemu poradził sobie z tanią kartą Quer SDHC 8GB włożoną do czytnika USB, który kosztował dosłownie parę złotych.
[addsig]
W moim przypadku bez problemu poradził sobie z tanią kartą Quer SDHC 8GB włożoną do czytnika USB, który kosztował dosłownie parę złotych.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...W moim przypadku bez problemu poradził sobie z tanią kartą Quer SDHC 8GB włożoną do czytnika USB, który kosztował dosłownie parę złotych...
Potwierdzam! Co ciekawe czyta też karty z multiczytnika (czytnika kart różnych formatów). Warunkiem jest tylko to, aby w danej chwili zainstalowana w nim była tylko jedna karta, nieważne jaka i w jakim slocie.
[addsig]
Potwierdzam! Co ciekawe czyta też karty z multiczytnika (czytnika kart różnych formatów). Warunkiem jest tylko to, aby w danej chwili zainstalowana w nim była tylko jedna karta, nieważne jaka i w jakim slocie.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
Nim osobiscie podjade posłuchac to moze napiszcie cosik o brzmieniu. Dla mnie Roland to kiedyś robił lepsze maszyny, jakis dziwny trend sie pojawił w oszczedzaniu na produkcji a dokładnie (nie wiem) moze na przetwornikach bo jak przesdiadłem się z G-1000 na va-7 to płycej to jak na moje ucho brzmiało. juz w e66 lepiej aranze sie kleiły ...
pozdrawiam
pozdrawiam