Logic 8 + Supernova

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Vibra
Logic 8 + Supernova

Post autor: Vibra » czwartek 02 paź 2008, 23:00

Witam, mam nastepujacy klopot. Podlaczam supernova z logic 8 przez midi. Midi out z karty do midi in w novation. W logic mam nagrany track midi i chcialem nagrac barwa z supernovy track audio. Natomiast nie wiem jak to skonfigurowac bo za diabla nie uruchamia mi supernovy. Co ustawic w midi in i out w Logic? Moze glupi klopot ale nie wiem jak to zrobic. Prosze o pomoc

Wand

Re: Logic 8 + Supernova

Post autor: Wand » piątek 03 paź 2008, 10:40

Żeby nagrać track audio musisz podłączyć Supernową (audio out) do karty w kompie, najlepiej przez "line in". Potem na mikserze karty ustawiasz żeby nagrywał z "line in". Następnie w Logic tworzysz track audio (nie mam Logic więc nie podpowiem) i nagrywasz.
Tyle ...

Awatar użytkownika
Vibra

Post autor: Vibra » piątek 03 paź 2008, 11:02

...Żeby nagrać track audio musisz podłączyć Supernową (audio out) do karty w kompie, najlepiej przez "line in". Potem na mikserze karty ustawiasz żeby nagrywał z "line in". Następnie w Logic tworzysz track audio (nie mam Logic więc nie podpowiem) i nagrywasz.
Tyle ......
Tak, tak wszystko prawda co piszesz. Natomist chodzi mi o to zeby supernova zagrala sekwencja midi zapisana w Logic8, a nie mam pojecia jak to zrobic

Awatar użytkownika
PoTinA

Post autor: PoTinA » piątek 03 paź 2008, 11:10

......Żeby nagrać track audio musisz podłączyć Supernową (audio out) do karty w kompie, najlepiej przez "line in". Potem na mikserze karty ustawiasz żeby nagrywał z "line in". Następnie w Logic tworzysz track audio (nie mam Logic więc nie podpowiem) i nagrywasz.
Tyle ......
Tak, tak wszystko prawda co piszesz. Natomist chodzi mi o to zeby supernova zagrala sekwencja midi zapisana w Logic8, a nie mam pojecia jak to zrobic...
Ja tez nie mam logic, ale np. w cubase na tracku midi mam do wyboru midi in i midi out i tam w out ustawiam port wyjsciowy midi karty wtedy dopiero zewnetrzny instrument dostaje komunikaty midi

Awatar użytkownika
Tb_Studio
Kontakt:

Post autor: Tb_Studio » piątek 03 paź 2008, 11:16

......Żeby nagrać track audio musisz podłączyć Supernową (audio out) do karty w kompie, najlepiej przez "line in". Potem na mikserze karty ustawiasz żeby nagrywał z "line in". Następnie w Logic tworzysz track audio (nie mam Logic więc nie podpowiem) i nagrywasz.
Tyle ......
Tak, tak wszystko prawda co piszesz. Natomist chodzi mi o to zeby supernova zagrala sekwencja midi zapisana w Logic8, a nie mam pojecia jak to zrobic...
nie wiem czy to Ci cos pomoże ale ja w abletonie robie tak. Nagrywam midi. pozniej track ze śladem midi wysylam midi out do urządzenia np M1. Pozniej uzbrajam track audio wybieram wejścia z ktorych bedzie pobieral dzwiek (u mnie korg jest na 3/4) i nagrywa. Generalnie z interfejsu audio midi out do midi in w urządzeniu a audio out z urządzenia do audio in w interfejsie. Sprawdź jeszcze czy gra po tych samych kanałach midi. Wybacz jeśli tylko teoretyzuje bo nie znam logica, ale w abletonie to banalny zabieg.
[addsig]
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 03 paź 2008, 12:02

Moze track midi masz np na kanale 16 a nova musi miec chanel 1.
Spróbuj ustawic kanal midi nagranej sekwencji jako numer 1.

ODPOWIEDZ