Windows XP dwa razy szybszy od Mac OS X

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Zbynia
Re: Windows XP dwa razy szybszy od Mac OS X

Post autor: Zbynia » poniedziałek 29 wrz 2008, 13:25

ps czytaliscie komentarze?......

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 29 wrz 2008, 13:26

Tu jest tekst świadczący o tym że test został wkonany na tym samym komputerze:
"...Jego zdaniem rezultaty benchmarków obu OS-ów przeprowadzonych na jednej maszynie jasno dowodzą, który producent lepiej wykorzystuje możliwości sprzętowe komputera. Winą za taki stan rzeczy obarczył on API systemu Apple, chociaż przyznał, że rezultaty osiągane przez różne technologie są także wynikiem faktu, że większość producentów oprogramowania więcej czasu poświęca optymalizacji swoich produktów dla Windows, jako systemu bardziej spopularyzowanego."

Jedyne do czego można się przyczepić to to że test został wykonany na innych aplikacjach. Ale jak wynika z tego tesktu prawdopodobnie nie one byly decydujące jesli chodzi o wydajność.

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 29 wrz 2008, 13:37

w ilu bitach dziala osx?

pomijam dwie rozne aplikacje .....dla mnie test nie znaczy nic a dziwnym trafem graficy sa zadowoleni z osx

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » poniedziałek 29 wrz 2008, 13:52

dziwnym trafem graficy sa zadowoleni z osx...
bardziej z tradycji niż terazniejszości , a teraz twoje wypociny

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » poniedziałek 29 wrz 2008, 13:54

...w ilu bitach dziala osx?

A jak dziala w dwoch bitach i przez to jest wolniejszy, to przez to jest szybszy? Co to ma do rzeczy, bo nie rozumiem? Ten sam komputer, dwa systemy operacyjne, co gorsza, przegral natywny dla tego komputera system, wygral "nakladkowany". Co do rzetelnosci testu sie nie wypowiem, ale argumenty masz dziwne...

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » poniedziałek 29 wrz 2008, 14:20

......w ilu bitach dziala osx?

A jak dziala w dwoch bitach i przez to jest wolniejszy, to przez to jest szybszy? Co to ma do rzeczy, bo nie rozumiem? Ten sam komputer, dwa systemy operacyjne, co gorsza, przegral natywny dla tego komputera system, wygral "nakladkowany". Co do rzetelnosci testu sie nie wypowiem, ale argumenty masz dziwne......

Ja tego testu zupełnie nie rozumiem, nie wiem co on rzekomo ma wykazać. Nie wiem na ile rzetelna jest relacja pod przytoczonym linkiem, ale ja to rozumiem tak, że był to de facto test wydajności animacji (i to flashowej?) realizowany za pomocą przeglądarek webowych (w każdym systemie użyto innej). Co to ma do wydajności systemu operacyjnego?

Wyciągnąć z takiego tekstu wniosek "Windows XP dwa razy szybszy od Mac OS X" to jest naprawdę bardzo duże nadużycie.

Awatar użytkownika
mr.X

Post autor: mr.X » poniedziałek 29 wrz 2008, 14:24

trafiłem na niego przypadkowo i nie podnieca mnie to tak jak zbynie , osx nie mialem i nie będe

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » poniedziałek 29 wrz 2008, 14:59

Test mozna wykoanc samemu, można rownież pobrac pliki źrodłowe i przeanalizowac kod programu. W tedy mozna oszacować co tak spowalnia te same operacje na MacOSX. http://www.craftymind.com/guimark/
Ciekawe co bedzie sie dzialo pod linuxem.

ODPOWIEDZ