Nie bylo mnie tym razem na targach (czyli nie mialem w rece nowej EiS), wiec jeszcze nie wiem, jak wyglada artykul i ile z niego wycieli

skoro w tym wątku piszemy o bus kompresorach to podpowiedz mi w jaką kopię bus kompresora z konsolety SSL 4000 warto inwestować? Myślałem o Smart Reserch C1 ale jednak póki co nie na moją kieszeń. Może z Imbir'a ? albo jest jeszcze jakiś ciekawy klon?
C1 i C2 sa na pewno fajne, ale i bardzo drogie. Z kolei klony Imbir czy IGS na pewno dobrze dzialaja, co do tego nie ma watpliwosci. Mialem swego czasu w studio klon buss compresora, ale nie robilem bezp. do oryginalnych odpowiednikow. Pare tygodni temu mialem w studio klon 1176 od IGS i porownalem go z oryginalnym starym UREI. Porownanie bylo co prawda szybkie na kilku przykladowych zrodlach dzwieku, niemniej klon spisywal sie porownywalnie do oryginalu. Mysle, ze podobnie jest z klonem buss compressora. Produkty Smart Research sa nieco inaczej skonstruowane, wiec dzialanie tych kompresorow bedzie nieco inne. Ponoc dzialaja lepiej, ale nie mialem okazji porownac.
Mysle, ze kupno polskiego klona, to dobre rozwiazanie.