Pytanie o karty z DSP

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
dixi
Pytanie o karty z DSP

Post autor: dixi » piątek 26 wrz 2008, 23:37

Witam Serdecznie.
Jestem tu nowy, wiec prosze o wyrozumialosc. Chodzi mi w co najlepiej bedzie zainwestowac pieniadze. Mam trzy typy:
1) TC Pow Core PCIe, plus dokupienie MD3
2) SSL Duebde
3) UAD-2 Solo

Dokladnie chodzi mi o to, co bedzie najlepszym rozwiazaniem. Znam Duende i UADa, ale podoba mi sie też dzialanie MD3 pod TC - najlepiej byloby posiadac wszystkie te karty, ale niestety nie mam takich mozliwosci finasowych, przynajmniej na dzien dzisiejszy. Zatsanawiam sie tez, czy wtyczka pod TC PC Tube -Tech sprawdzi sie jako alternatywa Bus Compa z Duende? Bo moze jedank postawic na Duende i dokupic cos z PSP do kompletu, lub UADa 2 plus PSP? Sam nie wiem. Prosze o opinie i porade. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Re: Pytanie o karty z DSP

Post autor: JoachimK » piątek 26 wrz 2008, 23:45

Temat byl walkowany tutaj wiele razy - sprawdz w wyszukiwarce.
TubeTech CL1B dziala i brzmi zupelnie inaczej niesz Buss Compressor SSL, ale moze pelnic takze taka sama funkcje.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

dixi

Post autor: dixi » sobota 27 wrz 2008, 00:36

Byl walkowany, to wiem, ale niczego konkretnego konkretnego nie mozna sie dowiedziec. I do tego ta "wyszukiwarka". Zyjemy z XXI wieku, a jednak szukanie, zanlezienie odpowiednich kwestji co do mojego pytania zabralo mi kilkanascie minut i z tego co zobaczylem, to nie tylko ja mialem ten dylemat z wyszukiwarka - pomijam juz fakt wyswietlenia kilkunastu, jak nie kilkudziesieciu teamtow nie zwiazanych z wpisanym haslem. Pomimo szukania, nic konkretnie sie nie ma. Jesli bym sie dowiedzial to bym nie pisal nowego watku, a jesli bladze w ciemnosci, to prosze o nakierowanie mojego pytania na odpowiedznie linki, a pozniej wytykanie.

dixi

Post autor: dixi » sobota 27 wrz 2008, 00:42

...
TubeTech CL1B dziala i brzmi zupelnie inaczej niesz Buss Compressor SSL, ale moze pelnic takze taka sama funkcje....
No wlasnie. O to chodzilo, ale sprecyzuj wypowiedz. Dokladnie ktory Twoim zdaniem brzmi lepiej, lub dziala lepiej. To wzgledne stwierdzenie. Nic nie wnosi do pytania.

dixi

Post autor: dixi » sobota 27 wrz 2008, 00:44

Z tego co slyszalem Tube Tech niezle sprawdza sie na sladach, ale czy zastapi Bus Compa? A jesli tak, to w jakich kryteriach, oraz czym sie roznia brzmieniowo.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 27 wrz 2008, 00:56

...Z tego co slyszalem Tube Tech niezle sprawdza sie na sladach, ale czy zastapi Bus Compa? A jesli tak, to w jakich kryteriach, oraz czym sie roznia brzmieniowo....

On nie ma zastepowac, to jest inaczej brzmiacy kompresor!
A to, ze ten model kompresora (jako prawdziwy, nie w symulacji) rowniez wykorzystuje sie na swiecie na busy, to inna sprawa.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » sobota 27 wrz 2008, 08:14

Joachimie K. dzięki za fajny test PCM96;) wiem nie od dziś, że Ty obiegany w sprzęcie jesteś - skoro w tym wątku piszemy o bus kompresorach to podpowiedz mi w jaką kopię bus kompresora z konsolety SSL 4000 warto inwestować? Myślałem o Smart Reserch C1 ale jednak póki co nie na moją kieszeń. Może z Imbir'a ? albo jest jeszcze jakiś ciekawy klon?
Pozdrawiam!

[addsig]

dixi

Post autor: dixi » sobota 27 wrz 2008, 09:35

Rozumiem Joachimie. Sa to dwa rozne rowiazania. Wezmy pod lupe ceny katr, ilosc, oraz jakosc wtyczek standardowo wchodzacych w skald pakietow tych kart. Duende chyba wypada najbardziej cienko wzgledem UADa2 i PCore, a chodzi mi tez o wtyczki do miksowania, a nie tylko kompresor na busa. Czy faktycznie jakosc standardowo dodanych wtyczek w Duende, jest zadowalajaca pod wzgledem ceny jaka trzeba za nia zaplacic? I jak sprawuje sie MD 3 pod PCore? Czy da sie go porownac rzeczywiscie do brzmienia i dzialania Systemu 6000? Bo cena tej wtyczki tez nie jest mala, no ale jesli pozytywnie wplynie na koncowy szlif...

jodadoj

Post autor: jodadoj » sobota 27 wrz 2008, 11:53

Wezmy pod lupe ceny katr, ilosc, oraz jakosc wtyczek standardowo wchodzacych w skald pakietow tych kart. Duende chyba wypada najbardziej cienko wzgledem UADa2 i PCore, a chodzi mi tez o wtyczki do miksowania, a nie tylko kompresor na busa.

pod ponizszym adresem ktos kiedys pokusil sie o podsumowanie kilku kart pod wzgledem tego co oferuja i w jakiej cenie:

http://groups.google.pl/
[Post edytowany przez Admina w dniu 29/09/2008]

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 27 wrz 2008, 13:05

pod ponizszym adresem ktos kiedys pokusil sie o podsumowanie kilku kart pod wzgledem tego co oferuja i w jakiej cenie:

http://groups.google.pl/group/pl.rec.muzyka.bin/...

W tym watku jest dosc dluga wypowiedz na temat UAD vs PoCo

ODPOWIEDZ