Problem z gramofonem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
dsds
Re: Problem z gramofonem

Post autor: dsds » piątek 26 wrz 2008, 01:17

...no to jest bardzo ciche - ale skoro mowisz ze to gdy igla jest na talerzu to od trafa - ale psales ze po dotknieciu palcem tez sie pojawia wtedy uzmiemienie
wiec zdecyduj sie...
GDZIE pisałem, że po dotknięciu palcem też? Cały czas mi to wmawiasz. MOŻE nie pamiętam - pokaż mi gdzie.

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 26 wrz 2008, 11:06

...a jak dotkniesz igle palcem tez buczy?wychodziloby na to jednak ze masz tandetnie zamontowane trafo albo cos z silnikiem...
(Śrubka, a nie śróbka sorry).

Jak dotknę palcem też buczy. Tak samo.

to nie ja napisalem

Awatar użytkownika
dsds

Post autor: dsds » piątek 26 wrz 2008, 12:17

......a jak dotkniesz igle palcem tez buczy?wychodziloby na to jednak ze masz tandetnie zamontowane trafo albo cos z silnikiem...
(Śrubka, a nie śróbka sorry).

Jak dotknę palcem też buczy. Tak samo.

to nie ja napisalem...
Dobrze - to skoro tak pisałem, to czemu każesz mi się na coś zdecydować? Wycofywałem się z tego? (Siedzę już przy tym 3ci dzień - ma prawo mi odbijać - przepraszam). Jak pisałem, że buczy RÓWNIEŻ jak dotykam igły, to znaczy że tak właśnie jest. Skoro się nie wycofywałem. /Chyba że również nie pamiętam/.

Awatar użytkownika
dsds

Post autor: dsds » piątek 26 wrz 2008, 12:20

AHA - pisałem tak :)
Dobrze - w takim razie idę zrobić testy jeszcze raz i SIĘ ZDECYDUJĘ. Przepraszam raz jeszcze.

Czyli rozumiem, że jeżeli buczy również, gdy dotknę igły, to MUSI to być problem z uziemieniem lub zła instalacja tak?

Awatar użytkownika
student

Post autor: student » niedziela 28 wrz 2008, 17:37

P.S.
student Ty jesteś osobą, która udziela się w moim temacie na forum elektroda.pl? Bo jak nie, to w takim razie podejrzenia są podobne.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1104755.html

...
Hej, w twoim poście to akurat nie ja, chociaż bywam na Elektrodzie...

Spróbuj z tym trafem, na początek odkręć go, ale nie odłączaj, połóż na jakiejś gąbce itp, odpal sprzęt i posłuchaj.

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ