autor: stevelukather » piątek 26 wrz 2008, 08:33
...Bleeding Edge jest okresleniem tego co robisz, czlowieku ukrywajacy sie pod pseudonimem Steve Lukather.
Ja swojego G5 Dual 1.8GHz nie zamienilbym za najlepszego PC z Windowsem - glownie dlatego, ze latami pracowalem na PC'tach, ktore skutecznie przeszkadzaly mi w pracy.
Moze teraz z Nuendo przesiadziesz sie na Pro Toolsa?
ps.: pracuje tez na Logicu 8 na komputerach z intelem - czytajac o twoich problemach zastanawiam sie, czy w ogole mowimy o tym samym programie i systemie operacyjnym.
...
Przepraszam cie bardzo,ale czy ty jestes zlosliwy czy wydaje mi sie?Czy ja mam prestensje do ciebie ze odkryles ProToolsa,jak sam kiedys napisales bo pracujac na Logicu,nie wiedziales,ze edycja audio w PT moze byc o wiele lepsza,czy jakos tak?Mnie tez Logic dobil i nie mam zamiaru dluzej sie meczyc.Szlag mnie trafia,ze Logic zle obsluguje 2 procki na MBPro,jeden drugiego nie wspiera,a po drugie prosze cie ,wlacz VW2 PSP na slad wcisnij jakikolwiek preset i pusc wave,za kazdym razem jest cykniecie przed wejsciem sladu,jak tych sladow jest kilkanascie,to ile sie trzeba narysowac automatyki,zeby nie strzelalo,to samo jest z Duende,wiec nie mow mi,ze Logic jest OK.Maki sa coraz gorsze,jesli chodzi o komponenty,wiec po co placic jakas chora kase za cos co zle dziala.Mak to przede wszystkim system OSX,ktory bardzo lubie,ale niestety trzeba miec komputer apple zeby na nim pracowac i kolko sie zamyka.Na pro toolsa chetnie bym sie przesiadl,ale tylko HD........musialbym wydac z wlasncyh srodkow ponad 30 tys,ty jestes madry bo masz to w studio.Po drugie musze miec mobilny system,wiec HD odpada a kupowac HD,do tego DIGI 003 i przetwornik na ADAT to naprawde finansowo moze urwac kieszen.Najgorsze lub najlepsze jest to,ze Nuendo4 chodzi bardzo dobrze na Vista,wiec kupno mocniejszego Apple juz nie bedzie takie oczywiste....a szkoda.
[addsig]