Waldorf Blofeld
- Yamahauser
Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa.

Re: Waldorf Blofeld
szukam pomocy:
- nie moge zautomatyzowac nic w abletonie, zadnej krzywej itp.
- importowal ktos presety ze strony waldorfa z Q,Q+ ?
- nie moge zautomatyzowac nic w abletonie, zadnej krzywej itp.
- importowal ktos presety ze strony waldorfa z Q,Q+ ?
...Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa.
...
No tak ale miejmy nadzieje że jakość klawiatury w blf kbd bedzie o te pare stówek lepsza niż w x-boardzie.

No tak ale miejmy nadzieje że jakość klawiatury w blf kbd bedzie o te pare stówek lepsza niż w x-boardzie.
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]
[/b]
...Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa.
...
To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)

To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)
Psychomaniak
...To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)...
Jeśli można się wtrącić to powiem jedno. Otóż mocno źle kombinujecie. Bo aby wycisnąć ostatnie wręcz soki z tego syntha potrzeba nie klawiatury, ale kontrolera (choć może on być nawet i z klawiaturką
), który mocno dobrze kuma komunikaty SySex.
Tu dziw aż bierze, bo we wcześniejszych postach wyhaczyliśmy wspólnymi forumowymi siłami już wielokrotnie i wyraźnie o co biega.
Nie chciało się przeczytać?
[addsig]
Jeśli można się wtrącić to powiem jedno. Otóż mocno źle kombinujecie. Bo aby wycisnąć ostatnie wręcz soki z tego syntha potrzeba nie klawiatury, ale kontrolera (choć może on być nawet i z klawiaturką

Tu dziw aż bierze, bo we wcześniejszych postach wyhaczyliśmy wspólnymi forumowymi siłami już wielokrotnie i wyraźnie o co biega.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
- Yamahauser
......To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)...
), który mocno dobrze kuma komunikaty SySex.
...
Tylko ze tu nikt w tej chwili nie porusza tematu a raczej kwestii jaki miec kontroler zeby jak najwiecej wyciaganc z blofa bo tu zupelnie co innego....
Ja napisalem tylko ze lepiej niz kb kupic sobie malego blofa i samemu klawiature sterujaca jak sie chce miec klawisz , bo i tak prawdopodbnie wyjdzie to taniej. Xboard podalem tylko przykladowo to moze byc takze inna klawiatura ;) Choc moze byc tak jak napisalem kolega wczesniej ze klawiatura kb bedzie naprawde dobra to wtedy juz inna sprawa, ale na razie raczej tego nie wiemy ...

...
Tylko ze tu nikt w tej chwili nie porusza tematu a raczej kwestii jaki miec kontroler zeby jak najwiecej wyciaganc z blofa bo tu zupelnie co innego....
Ja napisalem tylko ze lepiej niz kb kupic sobie malego blofa i samemu klawiature sterujaca jak sie chce miec klawisz , bo i tak prawdopodbnie wyjdzie to taniej. Xboard podalem tylko przykladowo to moze byc takze inna klawiatura ;) Choc moze byc tak jak napisalem kolega wczesniej ze klawiatura kb bedzie naprawde dobra to wtedy juz inna sprawa, ale na razie raczej tego nie wiemy ...
ponawiam pytanie - czy ktos zaimportowal presety ??
-
...ponawiam pytanie - czy ktoś zaimportował presety ?...
Mnie niestety się nie udało. Załadować chciałem te pliki tak jak się aktualizuje system, przez Cubase, ale bez skutku.
Mnie niestety się nie udało. Załadować chciałem te pliki tak jak się aktualizuje system, przez Cubase, ale bez skutku.
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com
wyslalem zapytanie do supportu waldorfa.
probowalem wyexportowac bank brzmien, niby poszlo,ale nie widzie pliku.
z edycja i zapisem presetu nie ma problemu.
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe...
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe...
- Yamahauser
...wyslalem zapytanie do supportu waldorfa.
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe......
timerus daj znac co z tego wyszlo :)
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe......
timerus daj znac co z tego wyszlo :)