Avantone CV-12?
Witam.
przymierzam sie do kupna mikrofonu lampowego.
wiem ze o tym bylo juz sporo jednakze niemoge dojsc do pewnego testu.
mianowicie jakis czasu temu, chyba juz ponad rok, w EiS byl test w ramach jednego artykulu 3 mikrofonow lampowych, jeden przypadl mi do gustu (ten najdrozszy), pamietam ze jeden z nich mial lampe nietypowo umiejsciowiona w poprzek, przez to byl dosc gruby.
no i to jest wlasnie ten znak zapytania z tematu :>
no a poza tym czy ktos ma i uzywa juz tego avantone CV-12 ii czy moze podzielic sie wrazeniami ?
Pozdrawiam
[addsig]
mianowicie jakis czasu temu, chyba juz ponad rok, w EiS byl test w ramach jednego artykulu 3 mikrofonow lampowych, jeden przypadl mi do gustu (ten najdrozszy), pamietam ze jeden z nich mial lampe nietypowo umiejsciowiona w poprzek, przez to byl dosc gruby.
no a poza tym czy ktos ma i uzywa juz tego avantone CV-12 ii czy moze podzielic sie wrazeniami ?
Pozdrawiam
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
- Tasiorowski
Re: Avantone CV-12?
...Witam.
Pozdrawiam
...
u nas w studiu są sparowane wstęgowe AVANTONY CR 14 - bardzo sympatyczne urządzonka. A o CV 12 czytałem kiedyś dobre opinie właśnie w EIS którymś, gdzieś go mam, był test.
Nie wiem jak wypada porównanie z takim SOLIDTUBE czy jakimś innym szajsem, ale wiem jedno - solidtube mają prawie wszędzie, AVANTONa nie, więc proste... kup AVANTONA !!
[addsig]
Pozdrawiam
...
u nas w studiu są sparowane wstęgowe AVANTONY CR 14 - bardzo sympatyczne urządzonka. A o CV 12 czytałem kiedyś dobre opinie właśnie w EIS którymś, gdzieś go mam, był test.
Nie wiem jak wypada porównanie z takim SOLIDTUBE czy jakimś innym szajsem, ale wiem jedno - solidtube mają prawie wszędzie, AVANTONa nie, więc proste... kup AVANTONA !!

[addsig]
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
moje wrażenia

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
moje wrażenia
Pozdro
Groover...
to juz czytalem :>
a ktos pamieta w jakim numerze byl ten test tych 3 lampniakow ?
albo pamieta co to byl za model, ten najdrozszy ?
Pozdrawiam
[addsig]

Pozdro
Groover...
to juz czytalem :>
a ktos pamieta w jakim numerze byl ten test tych 3 lampniakow ?
albo pamieta co to byl za model, ten najdrozszy ?
Pozdrawiam
[addsig]
- MUSICTOOLZ
...
Witam, najlepiej posłuchać samemu, do czego zachęcam. Można ten mikrofon sprawdzić w naszym showroomie MUSICTOOLZ na Złotej 9/4 w Warszawie, również możemy go wypożyczyć do testów. Testy u nas mają tę zaletę, że można go na miejscu porównać z Braunerami, Telefunkenami, czy mikrofonami Groove Tubes. Co więcej, niedawno przyjechał do nas Telefunken USA Ela M 251 F, totalna legenda - i przyznam, że również brzmi totalnie. Też można się o tym przekonać na własne uszy - zapraszam na Złotą. Prosiłbym jednak o wcześniejszy kontakt z nami w celu sprecyzowania godziny spotkania.
W tym tygodniu wywozimy oczywiście cały showroom na targi MUSICMEDIA do Krakowa, zapraszam więc do odwiedzenia naszego stoiska. Też będzie tam można sprawdzić Avantone CV-12, a i przy okazji wygrać parę APS AEON
Pozdrawiam,
Konrad
Witam, najlepiej posłuchać samemu, do czego zachęcam. Można ten mikrofon sprawdzić w naszym showroomie MUSICTOOLZ na Złotej 9/4 w Warszawie, również możemy go wypożyczyć do testów. Testy u nas mają tę zaletę, że można go na miejscu porównać z Braunerami, Telefunkenami, czy mikrofonami Groove Tubes. Co więcej, niedawno przyjechał do nas Telefunken USA Ela M 251 F, totalna legenda - i przyznam, że również brzmi totalnie. Też można się o tym przekonać na własne uszy - zapraszam na Złotą. Prosiłbym jednak o wcześniejszy kontakt z nami w celu sprecyzowania godziny spotkania.
W tym tygodniu wywozimy oczywiście cały showroom na targi MUSICMEDIA do Krakowa, zapraszam więc do odwiedzenia naszego stoiska. Też będzie tam można sprawdzić Avantone CV-12, a i przy okazji wygrać parę APS AEON

Pozdrawiam,
Konrad
konrad@musictoolz.pl
www.musictoolz.pl
www.musictoolz.pl
heh, no niestety jestem z pomorza, a ze praca wre, nie moge wygospodarowac czasu aby pojechac ani do Wa-wy, ani do Krakowa.
na jakich zasadach jest wypozyczenie mikrofonu na testy ?
[addsig]
[addsig]
- Tasiorowski
...heh, no niestety jestem z pomorza, a ze praca wre, nie moge wygospodarowac czasu aby pojechac ani do Wa-wy, ani do Krakowa.
...
Ano tak się składa, że ja też jestem z pomorza, a skąd dokładnie panie Diable jesteś ?
Jeśli idzie o mikrofon lampowy to własnie przyjechały na testy do sklepu u mnie w Gdyni 2 mikrofony SONTRONICS - HELIOS i ORPHEUS. Bardzo polecam tą mała znaną u nas - a na zachodzie bardzo lubianą firmę. Gdzieś jeszcze w Polsce można je dostać, bo z tego co wiem i co mailowałem osobiście z tą firmą, to w Polsce słabo schodziły i dystrybutorzy się z niej wycofują. Co ciekawe i moim zdaniem smutne, Polak w ogóle nie ma fantazji, czyli zawsze kupi tego Volkswagena Golfa, bo to znane, solidne i każdy to ma. Tak samo jest z mikrofonami, woloą za ponad 3 tyś, kupić najtańszego neumanna który zdecydowanie nie powala, niż coś bardziej "z polotem", co odróżnia od reszty.. Ale zaraz, przecież w tej branży nikt się nie chce wyróżniać, po to kupują Shury i Neumanny, bo "wszyscy" to mają... Powodzenia w poszukiwaniu mikrofonów i szczerze polecam tego CV-12, chociażby przez wzgląd na inne mikrofony tej firmy
...
Ano tak się składa, że ja też jestem z pomorza, a skąd dokładnie panie Diable jesteś ?

Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
Jeśli idzie o mikrofon lampowy to własnie przyjechały na testy do sklepu u mnie w Gdyni 2 mikrofony SONTRONICS - HELIOS i ORPHEUS.
to podziel sie wrazeniami, widze ze ich ceny calkiem przyjemnie sie kszatluja, jeden niewiele ponad 3k a drugi w granicach 2k.
no i masz prawdziwy vintage design :D
[addsig]
to podziel sie wrazeniami, widze ze ich ceny calkiem przyjemnie sie kszatluja, jeden niewiele ponad 3k a drugi w granicach 2k.
[addsig]
- Tasiorowski
...Jeśli idzie o mikrofon lampowy to własnie przyjechały na testy do sklepu u mnie w Gdyni 2 mikrofony SONTRONICS - HELIOS i ORPHEUS.
...
Powiem tak: słyszałem osobiście tylko SIGMĘ i HELIOSA. Chciałem kupić jeden z nich, wybrałem SIGMĘ bo jest wstęgowa, bardziej "zadymiona", zdecydowanie charakterystyczna. Nagraj nią elektryka, szczególnie brzmienia CLEAN, najlepiej na TELECASTERZE i jakimś lampowym starym combie, a znajdziesz świętego grala gitary w stylu vintage
No i ten design... HELIOS zaś jest to już mikrofon bardziej uniwersalny, ma dużo więcej górki niż wspomniana SIGMA, ale i tak dużo mniej niż chińczyki - te tanie. Są solidnie zrobione, moja wstęga raz mi upadła, a że kiedyś przeczytałem że są bardzo wrażliwe, to aż zamarłaem, - wszystko działa idealnie, pancerny mikrofon. Orpheus to "zwykły" pojemnik, najwięcej opinii przeczytasz na SOS, Gearslutz. Tam te miki mają zdecydowanie dobre opinie.
...
Powiem tak: słyszałem osobiście tylko SIGMĘ i HELIOSA. Chciałem kupić jeden z nich, wybrałem SIGMĘ bo jest wstęgowa, bardziej "zadymiona", zdecydowanie charakterystyczna. Nagraj nią elektryka, szczególnie brzmienia CLEAN, najlepiej na TELECASTERZE i jakimś lampowym starym combie, a znajdziesz świętego grala gitary w stylu vintage

- Tasiorowski
...Jeśli idzie o mikrofon lampowy to własnie przyjechały na testy do sklepu u mnie w Gdyni 2 mikrofony SONTRONICS - HELIOS i ORPHEUS.
...
http://www.soundonsound.com/sos/may07/articles/sontronicssigma.htm
tutaj masz opinie o SIGMIE, jakbyś chciał zaszaleć. Jeśli weźmiesz pod uwagę jego zakup, mogę Ci przygotować próbki różnych źródeł. pzrd
...
http://www.soundonsound.com/sos/may07/articles/sontronicssigma.htm
tutaj masz opinie o SIGMIE, jakbyś chciał zaszaleć. Jeśli weźmiesz pod uwagę jego zakup, mogę Ci przygotować próbki różnych źródeł. pzrd