Jak podłączyć sygnał symetryczny do miksera?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Jak podłączyć sygnał symetryczny do miksera?

Post autor: JoachimK » niedziela 21 wrz 2008, 14:23

Według producenta phantom daje paręnaście decybeli dynamiki więcej, więc o ile to możliwe wolę używać z phantomem....

??
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » niedziela 21 wrz 2008, 15:54

...Według producenta phantom daje paręnaście decybeli dynamiki więcej, więc o ile to możliwe wolę używać z phantomem....

?...
hmm?

http://www.audio-technica.com/cms/resource_library/literature/1d15df10833eb8d6/at831b_ss_e.pdf

jeśli dobrze rozumiem, z phantomem przester następuje przy sygnale o 14dB wyższym niż przy pracy z baterią.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 21 wrz 2008, 16:07

jeśli dobrze rozumiem, z phantomem przester następuje przy sygnale o 14dB wyższym niż przy pracy z baterią....

nie znam tego mikrofonu, ale wg specyfikacji to przesteru sie nie boj, bo SPL wysoki, a zaklocenia i szumy przy baterii 92dB to nie jest malo nawet, jak uwzglednisz pozniej silne kompresje itp. sygnalu z tego mikrofonu.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » niedziela 21 wrz 2008, 17:30

Ok, pewnie gitarą klasyczną rzeczywiście nie przesteruję go zbyt łatwo. Zresztą potestuję i zobaczę sam.

Dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 21 wrz 2008, 17:43

...Ok, pewnie gitarą klasyczną rzeczywiście nie przesteruję go zbyt łatwo.

Puzon moze tak, ale gitara klasyczna nie przesteruje go wcale (wg danych technicznych producenta, bo jak jest w praktyce z tym modelem - nie wiem).

Awatar użytkownika
maslak_s

Post autor: maslak_s » niedziela 21 wrz 2008, 17:55

jestem przerazony poziomem wiedzy co po niektórych... rowniez straszny jest brak samo zapału do zdobywania tej ze wiedzy (np. poprzez przeczytanie instrukcji)

www.klub.agaton.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 21 wrz 2008, 18:24

......Według producenta phantom daje paręnaście decybeli dynamiki więcej, więc o ile to możliwe wolę używać z phantomem....

?...
hmm?

http://www.audio-technica.com/cms/resource_library/literature/1d15df10833eb8d6/at831b_ss_e.pdf

jeśli dobrze rozumiem, z phantomem przester następuje przy sygnale o 14dB wyższym niż przy pracy z baterią....

nie nie - chodzi o to ze wraz ze spadkiem napiecia phantom (jesli zasilasz zbaterii to bateria zastepuje phantom) zmniejsza sie dynamika i zwiekszaja szumy

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » poniedziałek 22 wrz 2008, 08:34

nie nie - chodzi o to ze wraz ze spadkiem napiecia phantom (jesli zasilasz zbaterii to bateria zastepuje phantom) zmniejsza sie dynamika i zwiekszaja szumy...
To jak mam rozumieć
MAXIMUM INPUT SOUND LEVEL 135 dB / 121 dB SPL,
(Phantom / Battery) 1 kHz at 1% T.H.D. ?

Jak dla mnie to oznacza, że z baterią przester pojawia się przy 121 dB SPL na wejściu, a z phantomem gdy jest 14 dB głośniej. Co oczywiście tłumaczy dlaczego z baterią jest mniejsze "dynamic range at max SPL"

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » poniedziałek 22 wrz 2008, 10:35

......chodzi o to ze wraz ze spadkiem napiecia phantom (jesli zasilasz zbaterii to bateria zastepuje phantom) zmniejsza sie dynamika i zwiekszaja szumy...
To jak mam rozumieć
MAXIMUM INPUT SOUND LEVEL 135 dB / 121 dB SPL,
(Phantom / Battery) 1 kHz at 1% T.H.D. ?
...
Chłopie, czy Ty w ogóle czytasz to co tutaj piszą?
Gdybym znał odpowiedzi na swoje pytania, nie zadawałbym ich. Cała instrukcja to pedeef, do którego link podałem wyżej. Ja z niej widzę, że max SPL zwiększa się z phantomem o 14 dB, i rozpiętość dynamiki też o 14 dB. Wnioskuję, że poziom szumów jest ten sam, tyle że poziom maksymalny się zmienia, nie?

Zresztą nieważne, jak jest z szumami, jestem w podróży i nie mam jak tego sprawdzić. Jak podłączę się do czegoś pewnie wszystko się wyjaśni.

ODPOWIEDZ