Wirtualne piano
a z ciekawosci zapytam - dziala na kartach bez sterownikow GSIF?
Re: Wirtualne piano
...Zamiast podac link do opisu podalem od razu do downloadu,to jest GIGA Continuous Velocity Piano ze strony
Tascam'a
Pozdrawiam....
Ściągnąłem zainstalowałem i jest błąd podczas instalacji. Dostaję info, że musze mieć servicepack 2 w jakiejś tam wersji lub nowszy. A ja mam już pervice3. Ma może ktoś jakiś pomysł?
Tascam'a
Pozdrawiam....
Ściągnąłem zainstalowałem i jest błąd podczas instalacji. Dostaję info, że musze mieć servicepack 2 w jakiejś tam wersji lub nowszy. A ja mam już pervice3. Ma może ktoś jakiś pomysł?
...czyli samodzuelnie, nie w postaci vsti
SAVIHost
Programik dzięki któremu każdy VSTi będzie działał jak standalone.
Plik savihost.exe wrzucasz to katalogu danego VSTi (tam gdzie masz xxxx.dll) i nadajesz mu nazwę taką samą jak plik dll. Czyli w tym przypadku xxxx.exe
pozdrawam
Ja wyinstalowałem sp3, przywróciła mi się dwójka, zainstalowałem piano, potem znowu sp3 i śmiga aż miło. To jest jak do tej pory najlepsze free jakie widziałem. Ma symulację pogłosu strun, odgłos wciskanego pedału, na wyższych dźwiękach, jak w prawdziwym instrumencie po puszczeniu klawisza dźwięki nie zanikają, z resztą dźwięki puszczanych klawiszy też ma. Ogólnie mioodzioo!
takie se to brzmienie, dla mnie troche za bardzo krzykliwa..
moze komus bedzie odpowiadalo to:
http://sonimusicae.free.fr/matshelgesson-maestro-en.html
kiedys chyba testowalem i calkiem fajne bylo, ale to bylo bardzo dawno..
[addsig]
moze komus bedzie odpowiadalo to:
http://sonimusicae.free.fr/matshelgesson-maestro-en.html
kiedys chyba testowalem i calkiem fajne bylo, ale to bylo bardzo dawno..
[addsig]
the Sun Personality
Ściągnąłem to piano, które zasygnalizował Loopwiz, ale mam problem - Cubase nie widzi go jako WSTi. Nie bardzo wiem, dlaczego. Poza tym po odpaleniu standalone nic nie słychać. Czy ktoś mógłby mi coś sensownego podpowiedzieć?
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
...Ściągnąłem to piano, które zasygnalizował Loopwiz, ale mam problem - Cubase nie widzi go jako WSTi. Nie bardzo wiem, dlaczego. Poza tym po odpaleniu standalone nic nie słychać. Czy ktoś mógłby mi coś sensownego podpowiedzieć?...
Poprawka - już widzi. Zrobiłem błąd nie instalując go we właściwym folderze. Sorry za zamieszania. Mam jednak inne pytanie: z tego, co zobaczyłem, są tam 4 rodzaje fortepianów, które brzmią identycznie. (?)
Poprawka - już widzi. Zrobiłem błąd nie instalując go we właściwym folderze. Sorry za zamieszania. Mam jednak inne pytanie: z tego, co zobaczyłem, są tam 4 rodzaje fortepianów, które brzmią identycznie. (?)
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
Ja zdecydowanie polecam Truepianos. Co prawda instrument nie jest darmowy (choć kosztuje niewiele, bo troche ponad 400 złotych). Na stronie producenta można jednak ściągnąć darmowe 40-dniowe demo (w pełni funkcjonalne, a 40 dni to całkiem sporo). Uważam, że to pianko jest naprawdę spoko. Nie obciąża zbytnio systemu i całkiem fajnie się klei - także na scenie. Nie jestem entuzjastą tych wszystkich bajerów, które ofrują vst - dzwięk puszczanych klawiszy, stukanie młoteczków itp, powodują, że te barwy mają zbyt szerokie pasmo i źle się miksują. Wiem, że to wszystko służy odtworzeniu prawdziwego brzmienia żywych instrumentów, ale fakty są takie, że fajnie to gra tylko samodzielnie i na słuchawkach. Truepianos ma czyste, dosyć płaskie - można powiedzieć "kompaktowe" brzmienie.
...Ja zdecydowanie polecam Truepianos.
Ściągnąłem, zainstalowałem i rzeczywiście - bardzo fajne, proste w obsłudze i w niczym nie ustępuje Grand Piano Steinberga, a w niektórych momentach uważam, że jest ciekawiej brzmiące. Dzięki za podpowiedź :)
Ściągnąłem, zainstalowałem i rzeczywiście - bardzo fajne, proste w obsłudze i w niczym nie ustępuje Grand Piano Steinberga, a w niektórych momentach uważam, że jest ciekawiej brzmiące. Dzięki za podpowiedź :)