Motu 828mkII Firewire i iBook G4
-
Kupiłem Motu 828mkII Firewire tydzień temu i od tego czasu bezskutecznie próbuję zainstalować interfejs na moim iBooku G4. Mac nie widzi wcale urządzenia... nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić więc byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie... Ściągnąłem najnowsze sterowniki itp, formatowałem dysk, zmieniałem kabel firewire i zasilający i już nie mam pomysłów...gg 3370076
- stevelukather
Re: Motu 828mkII Firewire i iBook G4
...Kupiłem Motu 828mkII Firewire tydzień temu i od tego czasu bezskutecznie próbuję zainstalować interfejs na moim iBooku G4. Mac nie widzi wcale urządzenia... nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić więc byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie... Ściągnąłem najnowsze sterowniki itp, formatowałem dysk, zmieniałem kabel firewire i zasilający i już nie mam pomysłów...gg 3370076...
A jaki masz system,jesli Tigera sciagnij 10.4.11 i znajdz gdzies przed ostatnia wersje sterownikow,mnie tez na ostatniej nie chcial chodzic na MBPro.
[addsig]
A jaki masz system,jesli Tigera sciagnij 10.4.11 i znajdz gdzies przed ostatnia wersje sterownikow,mnie tez na ostatniej nie chcial chodzic na MBPro.
[addsig]
-
Mam 10.3.5, updateowany na 10.3.9... Presonusa Firebox też mi nie widzi...:/
- stevelukather
...Mam 10.3.5, updateowany na 10.3.9... Presonusa Firebox też mi nie widzi...:/...
To musisz znalezc sterowniki pod Panthera
http://www.motu.com/download/download_matching_downloads.html?platform_id=2&product_id=14
Musisz sie zarejestrowac,jesli masz konto to od razu ciagnij,tam sa sterowniki 10.3.Powinno pomoc
[addsig]
To musisz znalezc sterowniki pod Panthera
http://www.motu.com/download/download_matching_downloads.html?platform_id=2&product_id=14
Musisz sie zarejestrowac,jesli masz konto to od razu ciagnij,tam sa sterowniki 10.3.Powinno pomoc
[addsig]
-
To było pierwsze co zrobiłem... dalej nic niestety... Presonus ma taką diodę, która zapala sie jak jest zasilanie z Firewire i ona świeci więc teoretycznie port powinien działać...ale system nie wykrywa ani Motu ani Presonusa
- stevelukather
...To było pierwsze co zrobiłem... dalej nic niestety... Presonus ma taką diodę, która zapala sie jak jest zasilanie z Firewire i ona świeci więc teoretycznie port powinien działać...ale system nie wykrywa ani Motu ani Presonusa...
Zadzwon do chlopakow z AudioTech oni sa dystrybutorami MOTU,moze cos wiecej beda wiedzieli.
[addsig]
Zadzwon do chlopakow z AudioTech oni sa dystrybutorami MOTU,moze cos wiecej beda wiedzieli.
[addsig]
- Miłaszewski
zainstalowalbym Tigera
[addsig]
[addsig]
-
Używam tylko legalnego oprogramowania i nie mam niestety Mac Os 10.4, mam 10.3 a nie chce ładować kolejnych pieniędzy. Zrobiłem update do 10.3.9 bo tam niby jakieś stery do firewire nowe ale nie śmiga niestety dalej...
najwiekszym żenem jest jak ktoś w stopce wypisuje jaki ma sprzęt, co to wogole ma byc? kogo interesuje ze masz jakiegos MacBook'a i sumator Neve? tragedia...
- macandroll
...najwiekszym żenem jest jak ktoś w stopce wypisuje jaki ma sprzęt, co to wogole ma byc? kogo interesuje ze masz jakiegos MacBook'a i sumator Neve? tragedia......
MOże zainteresować kogoś kto ma taki sam sprzęt, a coś mu nie działa. Wtedy wie kogo sie pytać.
MOże zainteresować kogoś kto ma taki sam sprzęt, a coś mu nie działa. Wtedy wie kogo sie pytać.
Muzyk, gitarzysta