Fire Wire a zasilanie z PC

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
WG
Re: Fire Wire a zasilanie z PC

Post autor: WG » środa 17 wrz 2008, 23:30

j.w. każdy kontroler 9-pinowy ma zasilanie tym bardziej PC-towy
Bynajmniej ja nie zauważyłem problemów/różnić podczas korzystania z zasilania po FW albo sieciowego. Ale generalnie staram się pilnować aby korzystać tylko zasilania sieciowego do Firewire co zalecają też zwykle producenci.

Skoro wątek koło FF400, tutaj lekka krytyka będzie ;)
FF400 używam raz tak raz tak zależnie czy mi się zapomni włączyć opcję zasilania po FW/PC z tyłu obudowy. W FF400 kiepsko rozwiązali tę sprawę wyboru zasilania. Prawidłowo to powinna być zworka do wyboru sposobu zasilania i do tego plus przełącznik On/Off, może kiedyś wpadną na ten pomysł :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 18 wrz 2008, 00:34

o ile wiem to zadna karta pcmcia nie daje zasilania - wiec tu nie ma to nic do rzeczy - generalnie laptoppowe firewire wymaga zasilania z zewnatrz

Awatar użytkownika
zwierzu

Post autor: zwierzu » czwartek 18 wrz 2008, 10:43

...o ile wiem to zadna karta pcmcia nie daje zasilania - wiec tu nie ma to nic do rzeczy - generalnie laptoppowe firewire wymaga zasilania z zewnatrz...
czyli nie myliłem sie w tej kwestii - Apple ma tu przewagę i nic sie nie zmieniło (?)
[addsig]
lubie rockenrola, PGR'y i inne bajery

ODPOWIEDZ