Lexicon MX200 - nie działa jako VST?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Leff
Re: Lexicon MX200 - nie działa jako VST?

Post autor: Leff » piątek 12 wrz 2008, 23:09

A teraz już go nie używasz?
Nie używałem przez jakiś czas. Robił za pogłos w moim autorskim projekcie opartym głównie o instr wirtualne, ale potem miałem sporo typowych nagrywek audio i wygodniej i szybciej było użyć wtyczek :) Ale wrócę do niego, bo jego pogłosy mają jakby więcej życia, są barwniejsze od przeciętnych VST, tym bardziej, że będę kończył ów autorski projekt :)
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » piątek 12 wrz 2008, 23:15

......TAk, normalnie, bez problemów. A u Was nie?...
Mnie sie nie udało. Nie da się zainstalować softu. Program wiesza sie.

nie pamietam juz, musi byc zainstalowany M$ .net, jesli jest SP2
...

Problemy z .net to jedno, a z portem MIDI to drugie. W kubusiu mozna deaktywowac port MIDI i smiga, natomiast w PT nie mozna - jedyna rada to wlaczanie MX200 PO odpaleniu Pro-Toolsa - sprawdzilem, dziala ;)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 13 wrz 2008, 00:50

...Witajcie!

podczepiam się pod temat by nie śmiecić forum. czy ktoś już ugryzł tego Lexicona PCM96 ? Jakieś wrażenia? czy po VST idzie także sygnał czy tylko sterowanie jak w tych niższych modelach?
...

Test ukaze sie w najblizszym numerze EiS
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » sobota 13 wrz 2008, 10:12

Witam. Mam takie pytanie jesli nagrywam wszystko na 24bit/44100 czy lexicon bedzie wspolpracowal na takich parametrach?
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 13 wrz 2008, 11:24

...Witam. Mam takie pytanie jesli nagrywam wszystko na 24bit/44100 czy lexicon bedzie wspolpracowal na takich parametrach?...
Tak.

Leff

Post autor: Leff » sobota 13 wrz 2008, 23:41

Zainstalowałem, sprawdziłem, sterowanie z poziomu wtyczki VST działa bez zająknięcia. Za to chyba coś mi się spaprało z wyjściem cyfrowym, albo nie umiem czegoś ustawić. Działam aktualnie na M-Audio Audiophile 24/96, bo mój Firepod był uprzejmy się sp...lić. I nie wiem - sygnał wysyła się po cyfrze (S/PDiF), widać go w MX 200, nawet słychać, ale tylko z wyjść analogowych. Niestety albo nie wychodzi cyfrowo z MX-a albo M-Audio nie widzi sygnału - monitorowane kanały z ustawionym wejściem cyfroym w Cubase i w Reaperze milczą i nie dają śladu sygnału.
MIał ktoś może podobny problem?
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » niedziela 14 wrz 2008, 14:34

...Zainstalowałem, sprawdziłem, sterowanie z poziomu wtyczki VST działa bez zająknięcia. Za to chyba coś mi się spaprało z wyjściem cyfrowym, albo nie umiem czegoś ustawić. Działam aktualnie na M-Audio Audiophile 24/96, bo mój Firepod był uprzejmy się sp...lić. I nie wiem - sygnał wysyła się po cyfrze (S/PDiF), widać go w MX 200, nawet słychać, ale tylko z wyjść analogowych. Niestety albo nie wychodzi cyfrowo z MX-a albo M-Audio nie widzi sygnału - monitorowane kanały z ustawionym wejściem cyfroym w Cubase i w Reaperze milczą i nie dają śladu sygnału.
MIał ktoś może podobny problem?...
Hmmm też kiedyś miałem ten problem z wejściem spdif w audiophile 2496
np nie przyjmował sygnału w wyjscia cyfrowego access virus ti....

Leff

Post autor: Leff » poniedziałek 15 wrz 2008, 11:06

Hmmm też kiedyś miałem ten problem z wejściem spdif w audiophile 2496
np nie przyjmował sygnału w wyjscia cyfrowego access virus ti.......
Udało się coś na to poradzić?
Dziś pójdę do kolegi i sprawdzę, czy Lex wysyła coś po cyfrze. Trzy miesiace temu wysyłał, robiła nawet za konwerter a/d, nie bardzow idzę powód, dla którego miałoby mu się nagle odwidzieć...
Leff - Szczecin

Awatar użytkownika
Łukasz1985

Post autor: Łukasz1985 » poniedziałek 15 wrz 2008, 14:40

Witam ponownie! Jestem juz szczesliwym posiadaczem Lexicona MX200 Podlaczylem go przez usb i do karty cyfra. Instalacja przebiegla bez problemu Cubase wykrywa go jako wtyczke VST Moje pytanie jest nastepujace: Jak uzywac efektu czy trzeba wlaczyc odsluch spdif w karcie? Czy jest jakis inny sposob? Napiszcie jak uzywacie tego sprzetu I jeszcze jedno czy efekt mozna zgrac tak jak wszystkie inne wtyczki czy trzeba real time?

Pozdrawiam i czekam na owocne odpowiedzi
Cubase Pro 8 - Windows 7 Home Premium (64bit)

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 15 wrz 2008, 15:27

...Oczywiście pytam czy ten Fire Wire działa jako dodatkowy I/O interface w systemie czy jest to przyporządkowane do tylko do VST....

Sterowanie PCM96 (bodz kilku ich naraz) z hosta odbywa sie poprzez firewire lub ethernet. Dodatkowo firewire mozna uzyc jako transmisji audio, wtedy urzadzenie zachowuje sie identycznie jak np. TC Powercore lub SSL Duende - przestaja byc aktywne manipulatory plyty czolowej oraz gniazda I/O analog/digital audio - WSZYSTKO odbywa sie po F/W.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ