stare płyty
http://img.wklej.org/images/3800Porownanie.png
np. czarnej czy load można słuchać cały dzień w kółko (wielokrotnie sprawdzone) - nawet na walkamnie. Death Magnetic nieprzyjemnie się słucha i już! Strasznie żałuje, bo lubię metallike,ale o słuch trzeba dbać. Jak podbijanie sygnału już skompresowanego w taki sposób stanie się standardem, to będę słuchał tylko starych płyt :(. Mam nadzieje,że Polscy realizatorzy nie zaczną porównywać poziomu głośności swoich produkcji do Death magnetic.
np. czarnej czy load można słuchać cały dzień w kółko (wielokrotnie sprawdzone) - nawet na walkamnie. Death Magnetic nieprzyjemnie się słucha i już! Strasznie żałuje, bo lubię metallike,ale o słuch trzeba dbać. Jak podbijanie sygnału już skompresowanego w taki sposób stanie się standardem, to będę słuchał tylko starych płyt :(. Mam nadzieje,że Polscy realizatorzy nie zaczną porównywać poziomu głośności swoich produkcji do Death magnetic.
Początkujący realizator, wokalista sesyjny. Pare płyt na koncie.
- Miłaszewski
Re: stare płyty
umiejetnie zrobione glosne nagranie nie jest zle
[addsig]
[addsig]
np. czarnej czy load można słuchać cały dzień w kółko (wielokrotnie sprawdzone) - nawet na walkamnie. Death Magnetic nieprzyjemnie się słucha i już! Strasznie żałuje, bo lubię metallike,ale o słuch trzeba dbać.
A co ma glosne nagranie do dbania o sluch?? Przeciez to ty masz galke volume w reku a nie czlowiek robiący premastering...
Co innego ze takie zmiarzdzenie materialu samo w sobie moze byc nieprzyjemne w odbiorze... z tym sie zgodze...
A co ma glosne nagranie do dbania o sluch?? Przeciez to ty masz galke volume w reku a nie czlowiek robiący premastering...
Co innego ze takie zmiarzdzenie materialu samo w sobie moze byc nieprzyjemne w odbiorze... z tym sie zgodze...
Cóż takie mamy czasy, tu się liczy marketing bo płyty nagrane głośno lepiej się sprzedają. Pewnie Bob Ludwig sam zgrzyta zębami... Szkoda, że nie ma jakiś specjalnych edycji płyt dla tych którzy "słuchają inaczej"

Fajnie ci się słucha cichusieńko ,żeby tylko ten żałośnie skompresowany środek nie spowodował krwotoku usznego? bo ja wole słuchać muzy nie bojąc się czasami odchylić volume. Mam nadzieje ,że odpiszesz ,bo jestem ciekawy :)
Fajnie ci się słucha cichusieńko ,żeby tylko ten żałośnie skompresowany środek nie spowodował krwotoku usznego? bo ja wole słuchać muzy nie bojąc się czasami odchylić volume. Mam nadzieje ,że odpiszesz ,bo jestem ciekawy :)
Początkujący realizator, wokalista sesyjny. Pare płyt na koncie.
a poziom głosnosci na pierwszej płycie Metallicy i Slejera?
i muzyka symfoniczna na CD tez jest jeszcze za cicha
kto był na koncercie ten poczuł coolerski łomot dB

...umiejetnie zrobione glosne nagranie nie jest zle
...
tak tylko jest granica której przekroczenie zbliża brzmienie płyty bardziej do kupy niż tortu. metallica jest zdecydowanie bliżej kupy.
...
tak tylko jest granica której przekroczenie zbliża brzmienie płyty bardziej do kupy niż tortu. metallica jest zdecydowanie bliżej kupy.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
...umiejetnie zrobione glosne nagranie nie jest zle
...
Pozwole sie nie zgodzic. Oczywiscie zalezy, o jakim poziomie glosnosci mowimy, ale absurdalne dokonania ostatnich lat w moim odczuciu nie pozwalaja na dobre nagranie.
...
Pozwole sie nie zgodzic. Oczywiscie zalezy, o jakim poziomie glosnosci mowimy, ale absurdalne dokonania ostatnich lat w moim odczuciu nie pozwalaja na dobre nagranie.
Osobiscie podobają mi sie głosne nagrania; chciałbym kiedys dojsc do światowego poziomu w tej kwestii...
- Miłaszewski
...Osobiscie podobają mi sie głosne nagrania; chciałbym kiedys dojsc do światowego poziomu w tej kwestii......
no i to jest cale sedno - to jest kwestia gustu
[addsig]
no i to jest cale sedno - to jest kwestia gustu
[addsig]