...Wybierz się do Warszawy, do Audiostacji, tam przetestujesz Access'a i Clavię, Waldorfa Q fizycznie raczej nie będą mieli, ale moze pobawisz się Blofeldem, w W-awie jest tez MusicToolz, to są ci od Moog'a no i MJ Audio tez zdaje sie Warszawa oni są od Dave Smith Instruments, ale nie wiem czy mają na stanie....
Dealerzy w Polsce tak się wycwanili , że sklepy boją się brać cokolwiek, bo za instrumenty muszą bulić , a potem latami nie mogą ich sprzedać. Sprzęt traci na wartości a dealer chce gotówkę od razu. Na początku roku byłem w Koszalinie, w którym kiedyś kupowałem kilka instrumentów. Z 4 sklepów muzycznych jakie kiedyś tam były został tylko 1. Bida z nędzą. Na stanie było kilka keyboardów Casio i Yamahy i jakieś słabe Stage Piano. Jak spytłem o syntezatory z wyższej półki usłyszałem. Panie , tutaj , żeby przetestować lepszą gitarę chłopaki składają się na wypad do Berlina albo jak dostawca jedzie z jakimś sprzętem zamówionym już dla klienta umawiam ich i testują sprzęt NA PACE samochodu !!!HARDCORE !!!
Mieszkam w 50 tys.mieście w Belgii ( 2 x mniejsze od Koszalina) Na stanie jest wszytsko !!!
Jeśli nie ma to ściągną w ciągu kilku dni. Kiedyś napaliłem się strasznie na Modulara G2.To była totalna nowośc a Clavia nie nadążała z zamowieniami. Poprosiłem o możliwośc testu. Po około 2 tyg. zadzwoniono ze sklepu że instrument już jest. W tym czasie część kaski się rozeszła więc nie mogłem sobie już na G2 Pozwolić. Popsztykałem, pokręciłem, powzdychałem i podziękowałem sprzedawcy za możiwość testu. I tak to powinno wyglądać w cywilizowanym świecie !!! Za granica jest łatwiej i trochę mniej "ściska" jeśli wydaje się na instrument zarobioną kaskę. Ale w Polsce gdzie wiele osób miesiącami lub latami próbuje uciułać na wymarzony klawisz a jedyne info można znależć na youtube lub forum ...? A co jeśli instrument nie spełni naszych oczekiwań ? A 10.000 zł poszłoooooo ? Całe szczęście są takie sklepy online jak Thomann, które dają możliwość "przetestowania" sprzętu przez 30 dni. Jeśli nie spełni on naszych oczekiwań mozna go odesłać i wybrać inny, bardziej odpowiedni bez zbędnych pytań.
Dzielą nas jeszcze lata świetlne od normalności
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...