E-mu Tracker Pre - problem z wydajnością
...jęsli projekt będzie grany z zewnętrznego to proste że wszystko poleci na łeb - generalnie nawet nie powinieneś miec nic na usb podpiętego jak chcesz wygodnie pracować - czasem nawet mysz może powodować problemy gdy będzie na tym samym hubie (hub usb w komputerach to dwa porty )...
No i właśnie dokładnie wystarczy, że masz Trackera i dysk na tym samym hubie.
Co więcej - piszesz że masz nawet dwa dyski USB 2.0 - używane jednocześnie? Nie bardzo wyobrażam sobie, że to może wydajnie pracować...
No i właśnie dokładnie wystarczy, że masz Trackera i dysk na tym samym hubie.
Co więcej - piszesz że masz nawet dwa dyski USB 2.0 - używane jednocześnie? Nie bardzo wyobrażam sobie, że to może wydajnie pracować...
Re: E-mu Tracker Pre - problem z wydajnością
Witam,
właśnie przetestowałem kolejne 2 interfacy na USB:
E-mu 0202 na USB 2.0 oraz M-Audio Fast Frack na USB 1.1
W przypadku E-mu 0202 problem jest taki sam jak w przypadku Trackera Pre: duże obciążenie dysków - niezależnie od tego czy są to dyski zewnetrzne USB czy wewnętrzny dysk laptopa. Sprzwdzałem to podłączając E-mu do laptopa gdzie reszta slotów USB była pusta. Gdy przetestowałem M-Audio Fast Track przeżyłem szok
Zero ociązenia dysków w sytuacji gdzie pdłączne są dodatkowo do lapka 2 dyski USB 2.0, Novation remote61, 4 slotowy hab USB, na którym mam klucz do Cubasa SL, mysz, klawiaturę i drukarkę!!! Wszyskie sloty zajęte a dyski nieobciążone przy ciężkiej sesji gdzie dużo sampli idzie z dysku zewnętrznego. Myślę zatem, że to wina badziewnych driverów E-mu!!! Pamietajmy, że interfacy E-mu sa na USB 2.0 a M-Auddio na USB 1.1!!!
Myślę, że w przypadku opiniii o E-mu jestem dosyc obiektywny ba mam 1616m i jestem ekstremalnie zadowolony.
właśnie przetestowałem kolejne 2 interfacy na USB:
E-mu 0202 na USB 2.0 oraz M-Audio Fast Frack na USB 1.1
W przypadku E-mu 0202 problem jest taki sam jak w przypadku Trackera Pre: duże obciążenie dysków - niezależnie od tego czy są to dyski zewnetrzne USB czy wewnętrzny dysk laptopa. Sprzwdzałem to podłączając E-mu do laptopa gdzie reszta slotów USB była pusta. Gdy przetestowałem M-Audio Fast Track przeżyłem szok

Myślę, że w przypadku opiniii o E-mu jestem dosyc obiektywny ba mam 1616m i jestem ekstremalnie zadowolony.
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund
Czy ktoś z forumowiczów posiadających E-mu Tracker Pre a;bo 0202 miał problem jaki powyżej opisuję?
www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund
...Czy ktoś z forumowiczów posiadających E-mu Tracker Pre a;bo 0202 miał problem jaki powyżej opisuję?...
Posiadam E-MU 0404 USB i jak znajdę chwilę to sprawdzę w Cubase czy występuje taki problem jak u Ciebie.
Pozdrawiam.
Posiadam E-MU 0404 USB i jak znajdę chwilę to sprawdzę w Cubase czy występuje taki problem jak u Ciebie.
Pozdrawiam.
www.blaviken.com
Do nie dawna pracowałem na laptopie z vista i wlasnie z emu pre-trackerem
Sesje pod Reaperem smigały na 0, ogolnie mowiac zyletka
pod Cubasem nie mialem okazji testowac
zauwazylem rownie duzo mniejsze obciazenie procka (ok 20-30%) przy takich samych ustawieniach latencji niz kiedy wczesniej uzywalem interfejsow audio na usb 1.1 (np. novation xiosynth)
Sesje pod Reaperem smigały na 0, ogolnie mowiac zyletka
pod Cubasem nie mialem okazji testowac
zauwazylem rownie duzo mniejsze obciazenie procka (ok 20-30%) przy takich samych ustawieniach latencji niz kiedy wczesniej uzywalem interfejsow audio na usb 1.1 (np. novation xiosynth)
IMAO
jak dla mnie burdel w systemie i nic wiecej - nic na usb co nie jest dyskiem nie powoduje jego obciazenia ponad norme
...jak dla mnie burdel w systemie i nic wiecej - nic na usb co nie jest dyskiem nie powoduje jego obciazenia ponad norme...
Powinienem sie obruszyć, ale nie zrobię tego
Przyjmijmy, że mam "burdel w systemie". Dlaczego zatem M-Audio chodzi bez zarzutu? Teoretycznie wolniejszy od USB 2.0 powinien wykładać się przy obciążonej sesji... Natomiast śmiga bez problemu w przeciwieństwie do interfaców USB E-mu (przypominam, że E-mu 1616m chodzi wyśmienicie).
Nie wiem jaka magię w systemie musiałbym wykonać, żeby zrobić taki myk, że USB 1.1 jest szybsze od 2.0. Ponadto dyski USB 2.0 chodzą bez żadnych problemów.
Kumpel mi powiedział, że może te interfacy E-mu na USB, a dokładnie ich drivery przystosowane są do technologii C2D. Ja mam Intel Centrino Sonoma 1.7. Nie wiem, CHYBA BĘDZIE TRZEBA SPRZEDAĆ TO BADZIEWIE
Powinienem sie obruszyć, ale nie zrobię tego

Nie wiem jaka magię w systemie musiałbym wykonać, żeby zrobić taki myk, że USB 1.1 jest szybsze od 2.0. Ponadto dyski USB 2.0 chodzą bez żadnych problemów.
Kumpel mi powiedział, że może te interfacy E-mu na USB, a dokładnie ich drivery przystosowane są do technologii C2D. Ja mam Intel Centrino Sonoma 1.7. Nie wiem, CHYBA BĘDZIE TRZEBA SPRZEDAĆ TO BADZIEWIE

CHYBA BĘDZIE TRZEBA SPRZEDAĆ TO BADZIEWIE
...
badziewie!? znaczy sie laptoop?!

badziewie!? znaczy sie laptoop?!
www.klub.agaton.pl
...CHYBA BĘDZIE TRZEBA SPRZEDAĆ TO BADZIEWIE
...
badziewie!? znaczy sie laptoop?!...
O nie
Laptop jest super: ICom PB8300
mówię o Tracker Pre. Może zamist tego kupię PreSonusa AudioBox USB, ale najpierw go przetestuję.

badziewie!? znaczy sie laptoop?!...
O nie

Laptop jest super: ICom PB8300
mówię o Tracker Pre. Może zamist tego kupię PreSonusa AudioBox USB, ale najpierw go przetestuję.
Może zamist tego kupię PreSonusa AudioBox USB, ale najpierw go przetestuję....
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/754/34/
http://www.e-muzyk.net.pl/content/view/754/34/