Witam.
Robię właśnie utwór z gatunku muzyki elektronicznej - CUBASE SX3.
Na razie mam uruchomione 2 instrumenty vst: Atmosphere i Absynth.
Chciałbym dodać troszkę akcentów perkusyjnych z muzyki klasycznej tyle, że musiałbym je zedytować (mam na myśli wtyczki efektowe) w kierunku delikatnego synth.
Czy możecie mi podpowiedzieć jak się do tego zabrać, jakich wtyczek efektowych użyć (mam standardowe z Cubale sx3 i kilka PSP), jakie parametry (suwaki) do tego służą? Bardzo proszę o pomoc. W temacie jestem całkowicie zielony.
Pozdrawiam
Edycja brzmienia
Re: Edycja brzmienia
kilkukrotnie przeczytalem tekst i dalej nie bardzo wiem o co chodzi
tak czy siak, wypadaloby zaczac od standardowej porady: przeczytaj manual (ale do piratow przeciez ich nie dodaja ;))

tak czy siak, wypadaloby zaczac od standardowej porady: przeczytaj manual (ale do piratow przeciez ich nie dodaja ;))
sa w kazdym piracie.....
pokombinuj moze jakims wokoderem flangerem czy innymi...kto wie co chcesz uzyskac - jak nie masz pojecia to odpal i baw sie presetami
pokombinuj moze jakims wokoderem flangerem czy innymi...kto wie co chcesz uzyskac - jak nie masz pojecia to odpal i baw sie presetami
...sa w kazdym piracie.....
pokombinuj moze jakims wokoderem flangerem czy innymi...kto wie co chcesz uzyskac - jak nie masz pojecia to odpal i baw sie presetami...
no właśnie o taie porady mi chodzi. czym jescze moge pokombinować?
pokombinuj moze jakims wokoderem flangerem czy innymi...kto wie co chcesz uzyskac - jak nie masz pojecia to odpal i baw sie presetami...
no właśnie o taie porady mi chodzi. czym jescze moge pokombinować?
...kilkukrotnie przeczytalem tekst i dalej nie bardzo wiem o co chodzi
tak czy siak, wypadaloby zaczac od standardowej porady: przeczytaj manual (ale do piratow przeciez ich nie dodaja ;))...
A Ciebie szanowny kolego niebędę nawet komentować.

tak czy siak, wypadaloby zaczac od standardowej porady: przeczytaj manual (ale do piratow przeciez ich nie dodaja ;))...
A Ciebie szanowny kolego niebędę nawet komentować.
......kilkukrotnie przeczytalem tekst i dalej nie bardzo wiem o co chodzi
A Ciebie szanowny kolego niebędę nawet komentować....
pokomentuj, chetnie sie posmieje..
najpierw sciagasz nielegalny soft (bo nie chce mi sie wierzyc ze wydales kupe kasy na oprogramowanie nie majac o nim zielonego pojecia) a potem nawet nie chce ci sie samemu pogooglac w poszukiwaniu tutoriali (ktorych jest masa w sieci) i zadajesz pytanie z ktorego nawet nie wynika co chcesz sie dowiedziec (bo brakuje ci podstawowej - latwej do samodzielnego przyswojenia wiedzy).

A Ciebie szanowny kolego niebędę nawet komentować....
pokomentuj, chetnie sie posmieje..
najpierw sciagasz nielegalny soft (bo nie chce mi sie wierzyc ze wydales kupe kasy na oprogramowanie nie majac o nim zielonego pojecia) a potem nawet nie chce ci sie samemu pogooglac w poszukiwaniu tutoriali (ktorych jest masa w sieci) i zadajesz pytanie z ktorego nawet nie wynika co chcesz sie dowiedziec (bo brakuje ci podstawowej - latwej do samodzielnego przyswojenia wiedzy).