Darmowy pitch shifter na MAC OSX

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Laliszon
Darmowy pitch shifter na MAC OSX

Post autor: Laliszon » poniedziałek 08 wrz 2008, 04:07

Witam, czy zna ktos z kolegow jakis fajnie działający pitch shifter na maca, najlepiej darmowy. Muszę umożliwić aktorom nagranie głosu i odsłuchiwanie go z efektem "Wiewiórki" byle w czasie realnym, chodzi o efekt podwyższonego głosu bez zmiany tempa oraz tonacji(na rano). Miałem dawno temu w PC taki plugchyba ultravox się nazywał ale chodził tylko z wavelabem a pozatym nie mam chwilowo peceta. Byłbym wdzięczny za linka, jest po 4:00 padam i nie wyszukam chyba teraz sam nic sensownego
Pozdrawiam

Marceli

Re: Darmowy pitch shifter na MAC OSX

Post autor: Marceli » poniedziałek 08 wrz 2008, 11:34

...Witam, czy zna ktos z kolegow jakis fajnie działający pitch shifter na maca, najlepiej darmowy. Muszę umożliwić aktorom nagranie głosu i odsłuchiwanie go z efektem "Wiewiórki" byle w czasie realnym, chodzi o efekt podwyższonego głosu bez zmiany tempa oraz tonacji(na rano). Miałem dawno temu w PC taki plugchyba ultravox się nazywał ale chodził tylko z wavelabem a pozatym nie mam chwilowo peceta. Byłbym wdzięczny za linka, jest po 4:00 padam i nie wyszukam chyba teraz sam nic sensownego
Pozdrawiam...
Amazing Slow Downer. Wbrew nazwe dziala w obie strony :)

http://www.ronimusic.com/

M.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » poniedziałek 08 wrz 2008, 11:56

Dziękuję zaraz wypróbuję.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 08 wrz 2008, 12:16

...Dziękuję zaraz wypróbuję. ...
Daj znać czy sie nadaje :)

richtig

Post autor: richtig » poniedziałek 08 wrz 2008, 13:23

Jeżeli chodzi o odsłuch, to może być problem z opóźnieniem. Efekty tego typu (wszystkie jakie znam) wprowadzają owe rzędu tak na ucho min. 100ms. A to może przeszkadzać
Darmowy pitch shifter od Apple'a jest również instalowany wraz z systemem, jako wtyczka AU. Może nie jest rewelacyjny, ale za to bardzo muzyczny i z dość dużą możliwością regulacji parametrów typu wygładzanie itp. Polecam
www.myspace.com/pchelki

ODPOWIEDZ