Cubase LE i nagrywanie z wielu scieżek
Potrzebuje nagrac sygnał z większej ilosci mikrofonów niz dwa. Podłączyłem narazie 3. Na mikserze pokazują sie sygnały na trzech sciezkach, ale gdy chce rozpocząc nagrywanie i dodaje nowy track, to mam do wyboru Input 1 i input2, a potrzebuje input 3. Jak to ustawic?? Nagrywam przy uzyciu alesis 26 i0
Re: Cubase LE i nagrywanie z wielu scieżek
...Potrzebuje nagrac sygnał z większej ilosci mikrofonów niz dwa. Podłączyłem narazie 3. Na mikserze pokazują sie sygnały na trzech sciezkach, ale gdy chce rozpocząc nagrywanie i dodaje nowy track, to mam do wyboru Input 1 i input2, a potrzebuje input 3. Jak to ustawic?? Nagrywam przy uzyciu alesis 26 i0...
Musisz najpierw wybrać odpowiedni sterownik dla tego urządzenia np Alesis Asio czy jakoś tak bo nie wiem jak to się u Ciebie nazywa a później F4 i dodajesz wejścia fizyczne. Nie wiem tylko czy nie będzie problemu z wersją LE Cubusia czy nie ma ograniczeń np właśnie do 2 wejść.
Pozdrawiam
[addsig]
Musisz najpierw wybrać odpowiedni sterownik dla tego urządzenia np Alesis Asio czy jakoś tak bo nie wiem jak to się u Ciebie nazywa a później F4 i dodajesz wejścia fizyczne. Nie wiem tylko czy nie będzie problemu z wersją LE Cubusia czy nie ma ograniczeń np właśnie do 2 wejść.
Pozdrawiam
[addsig]
RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
********** Nie wiem tylko czy nie będzie problemu z wersją LE Cubusia czy nie ma ograniczeń np właśnie do 2 wejść.
Pozdrawiam
...
Nie ma, LE zapisuje 16 sladow jednoczesnie bez problemu
Pozdrawiam
...

www.osa-project.com
- Tasiorowski
kolego - robisz to tak:
wciskasz F5 i wyskakuje Ci takie okienko, tam takimi przyciskami włączasz sobie wejścia w karcie. Ja nie wiem którą wersję CUBASE LE posiadasz, ale moja obsługuje maks 8 wejść mono bądź 4 stereo. W tym okienku wejścia połączone są w pary i wygląda to tak:
IN 1 | włączniczek
IN 2 |
IN 3 | włączniczek
IN 4 |
Później na kanałach w głównym oknie tylko wybierasz in z karty. Na marginesie - instrukcje kolego trzeba czytać albo tutoriale oglądać, chociażby na YOUTUBE, jest ich pełno
wciskasz F5 i wyskakuje Ci takie okienko, tam takimi przyciskami włączasz sobie wejścia w karcie. Ja nie wiem którą wersję CUBASE LE posiadasz, ale moja obsługuje maks 8 wejść mono bądź 4 stereo. W tym okienku wejścia połączone są w pary i wygląda to tak:
IN 1 | włączniczek
IN 2 |
IN 3 | włączniczek
IN 4 |
Później na kanałach w głównym oknie tylko wybierasz in z karty. Na marginesie - instrukcje kolego trzeba czytać albo tutoriale oglądać, chociażby na YOUTUBE, jest ich pełno
Mocny Pecet + Laptop, Presonus FIRESTUDIO + DIGIMAX FS, TC M One XL, TC HELICON VIOCEWORKS, ALESIS 3630, MXL 2006 + 770, SE 3 Stereo Pair, Sontronics SIGMA, Shure SM 57, 81, Audio-Technica - ATM 650 x 3, ATM 250 DE, ATM 450, APS AEON, E-MU PM 5, AKG 141
...********** Nie wiem tylko czy nie będzie problemu z wersją LE Cubusia czy nie ma ograniczeń np właśnie do 2 wejść.
Pozdrawiam
...
...
Wersja LE zapisuje do 8 śladów jednocześnie ( jeśli ktoś będzie jeszcze czytał tego posta :))
Pozdrawiam
...

Wersja LE zapisuje do 8 śladów jednocześnie ( jeśli ktoś będzie jeszcze czytał tego posta :))