EiS nowa szata graficzna

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
majall
Re: EiS nowa szata graficzna

Post autor: majall » piątek 05 wrz 2008, 06:38

Proszę mi wierzyć, iż we wszystkim co robimy mamy mocno na uwadze opinie naszych czytelników. Proszę też jednak zrozumieć, iż nie we wszystkim mamy obowiązek ulegać. Zwłaszcza tu, chodzi o forum, mamy akurat bardzo smutne doświadczenia.
Staramy się być otwarci na wszystko i na wszystkich, niektórym jednak wydaje się, iż można to w prosty sposób wykorzystać. I nie chodzi tu bynajmniej o nas. Oczywistym chyba jest, iż wszystko to niespecjalnie nas kręci. Stąd też, jeśli nasze forum ma funkcjonować dalej - a wbrew wszelakim "radom", pouczeniom i innym podobnym podpowiedziom wciąż mamy ochotę go prowadzić - uprzejmie prosimy aby decyzja o tym w jakiej formie i na jakich zasadach ma ono funkcjonować pozostała już tylko w naszych rękach.

Chciało by się coś napisać . Ale po co. Mam 55 lat i podobne "filozofie" już oglądałem i zawsze to się kończyło tak samo.
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » piątek 05 wrz 2008, 08:26

>Wywala ostrzeżeńia(!) kolego, nie błędy.
W3C validator napisał na temat http://www.eis.com.pl/virtual/index.php: "256 Errors, 12 warning(s)"
Hah, doszedł artykuł (lub coś) i od razu ilość BŁĘDÓW sie zwiększyła.
Fakt, są to błedy mało znaczące i nie wpływające na wygląd w sposób istotny.

>Przejrzyj sobie w ten sposób strony małegomiękkiego, dopiero się zdziwisz.
M$ jest znany z tego, że trzyma sie jedynie swoich własnych standardów, więc jego serwisu o zgodność z W3C HTML nie posądzam. Wg M$u, jego strona ma byc poprawnie wyświetlana jedynie na IE, stąd daleko IE do obsługi ogólnych standardów.

>To nie ma o czym rozmawiać skoro nie widzicie jak bardzo zacofane z stosunku do innych for jest forum EiS.
To prawda. Mówienie o "nienowoczesności" for opartych na phpbb2/3 porównując do TEGO forum jest co najmniej żenujące. Chyba, że chodzi o to, że redakcja EiS nie chce iść za trendem. W takim przypadku można wykorzystać mniej popularny ale bardziej zaawansowany technicznie vBulletin.

>Kiedyś były,nawet posta można było poprawić, ale widać userzy mieli w nosie jakiekolwiek zasady. I nie dziwota, bo kto dziś ma czas czytać takie pierdoły jak regulamin.
Ja dołączyłem do tego forum 6 lat temu, i nie pamiętam by wtedy istniała możliwość edycji postów, czyli musiało to byc wcześniej. 6 lat w internecie to kuuuupa czasu, ludzie do tej raczej nabrali już ogłady i kultury (jeżeli rzeczywiście jej nie mieli, bo tego nie wiem) i jestem pewien, że nie będą robić wiochy.

>uprzejmie prosimy aby decyzja o tym w jakiej formie i na jakich zasadach ma ono funkcjonować pozostała już tylko w naszych rękach.
Problem w tym, że forum, w odróżnieniu od serwisu, jest w zasadzie redagowane przez forumowiczów, a nie redakcję, więc czemu się dziwicie, że chcemy w tym celu otrzymać bardziej zaawansowane narzędzie?

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 05 wrz 2008, 10:15

Miesięcznik Audio to samo...

Nie rozumiem? Tam jacyś lepsi użytkownicy są?

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » piątek 05 wrz 2008, 10:35

uprzejmie prosimy aby decyzja o tym w jakiej formie i na jakich zasadach ma ono funkcjonować pozostała już tylko w naszych rękach.
Problem w tym, że forum, w odróżnieniu od serwisu, jest w zasadzie redagowane przez forumowiczów, a nie redakcję, więc czemu się dziwicie, że chcemy w tym celu otrzymać bardziej zaawansowane narzędzie?...
wystarczy też wejść na polskie forum Reapera lub chyba najpopularniejsze zagramaniczne GS - jakoś nie ma problemu z avatarami czy edycją postów

i zaraz mi admin napisze że jak tam fajnie to żebym się tam przeniósł, ale to nie o to chodzi, dziwi mnie natomisat fakt że forum które służy przecież gazecie - są odnośniki i pytania do artykułów w nim zawartych, są odpowiedzi i porady forumowiczów w stylu "poczytaj EiS - tam znajdziesz to o co pytasz", - jest traktowane po macoszemu

poza tym gazetę można kupić raz na miesiąc, na forum duża część osób wchodzi niemal codzinnie,
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
wishmaster2
Kontakt:

Post autor: wishmaster2 » piątek 05 wrz 2008, 10:46

czemu (...) dlaczego (...) nie rozumiem ... itd.

Tutaj nie ma niczego do rozumienia. Sprawa calkiem prosta.
Redakcja wychodzi z zalozenia, ze forum internetowe w przyjaznym dla userow ksztalcie bezposrednio przelozy sie na mniejsza sprzedaz samego pisma. Enigmatyczne tlumaczenia administracji na temat jakowys "smutnych doswiadczen z przeszlosci" to bajki wyssane z palca. Wszyscy wiemy, ze istnieje tysiace forow, ktore mozna zarekomendowac na dowod, ze - jak sie chce, to mozna wyeliminowac praktycznie kazde problemy. Dajmy juz z tym spokoj. Nie chca, bo nie chca. Koniec kropka.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » piątek 05 wrz 2008, 10:46

Co do awatarów, edycji postów i podobnych "ulepszeń", to po raz kolejny muszę powtórzyć, iż jak na razie nie przewidujemy żadnych radykalnych zmian w tym temacie.

Cóż, kto nie idzie naprzód ten się cofa.

Krótko mówiąc - przewiduję odpływ użytkowników forum a wraz z nimi... czytelników pisma (a więc tych którzy szanownej redakcji płacą pieniąchy)

Sam pomału do tego dojrzewam...

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » piątek 05 wrz 2008, 12:42

Popieram wypowiedzi kolegow odnosnie zacofania forum...
edycja postow, zamieszczanie zdjec, system kar i nagrod, cytowanie wypowiedzi i cala masa innych umilających zycie mozliwosci...

Nie wspomne juz o tym ze dziecinnie proste jest postawienie nowego forum na phpBB... gorzej by bylo pewnie z przeniesieniem wszystkich postow, kont uzytkownikow itd... ale nic niewykonalnego...

W tej chwili moglbym podac linka do postawionego przeze mnie "pustego" forum i co bardziej zbuntowani pewnie bardzo szybko by sie zadomowili i rezkrecili forum od 0...
Ale takze nie uwazam tego za rozwiazanie problemu...

O ile miesiecznik sam w sobie sie bardzo fajnie rozwija i az milo patrzec a szczegolnie czytac... tak forum zawiewa wiocha...

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 05 wrz 2008, 12:49

O ile miesiecznik sam w sobie sie bardzo fajnie rozwija i az milo patrzec a szczegolnie czytac... tak forum zawiewa wiocha......

I to mnie właśnie szczególnie ciekawi! Bo EiS czytam od dawna i zdecydowanie cały czas się rozwija i podnosi poziom... Lubię czytać to pismo i wiele się stamtąd nauczyłem...

Widać że Redakcji zależy, że wkłada wysiłek w rozwój miesięcznika. Dlaczego nie mógłby pójść za tym również rozwój portalu i forum? Nie widzę ani jednego racjonalnego argumentu.

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » piątek 05 wrz 2008, 13:17

Nie wspomne juz o tym ze dziecinnie proste jest postawienie nowego forum na phpBB... gorzej by bylo pewnie z przeniesieniem wszystkich postow, kont uzytkownikow itd... ale nic niewykonalnego...

W tej chwili moglbym podac linka do postawionego przeze mnie "pustego" forum i co bardziej zbuntowani pewnie bardzo szybko by sie zadomowili i rezkrecili forum od 0...
Ale takze nie uwazam tego za rozwiazanie problemu...
Wiesz, myślę jednak, że takie forum w polsce na miarę GS by zdało egzamin.
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » piątek 05 wrz 2008, 20:09

A może ktoś z forumowiczów założy "rasowe" forum które byłoby powiązane z obecnym , gdzie zachowalibyśmy nicki z EiS ? Może jesli wszyscy się tam przeniesiemy Redakcja zrozumie powagę sytuacji. Wiem wiem ... zaraz szanowny Admin powie , że droga otwarta i " nikt tu nikogo nie trzyma pod pistoletem ... " Jednak może to byłoby jakies wyjście ?

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Zablokowany