Drumagog

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Feefrock
Drumagog

Post autor: Feefrock » czwartek 04 wrz 2008, 08:08

Właśnie testuję demo drumagoga i mam wątpliwości przed kupnem. Nie podoba mi się, dźwięk po triggerze jest opóźniony w stosunku do scieżki audio. Słychac to gdy ustawi się proporcje 50/50. Jest opcja delay latency, ale nawet przy skrajnym połozeniu opóxnienie jak byk. Dodam , ze posiadam sonara 4 Producer i drumagog chyba 4 też.

Awatar użytkownika
Dario2

Re: Drumagog

Post autor: Dario2 » czwartek 04 wrz 2008, 08:38

...Właśnie testuję demo drumagoga i mam wątpliwości przed kupnem. Nie podoba mi się, dźwięk po triggerze jest opóźniony w stosunku do scieżki audio. Słychac to gdy ustawi się proporcje 50/50. Jest opcja delay latency, ale nawet przy skrajnym połozeniu opóxnienie jak byk. Dodam , ze posiadam sonara 4 Producer i drumagog chyba 4 też....
To dziwne, ja też próbowałem ten program, ale u mnie wszystko było ok. Pracuję na Cubasie SX3. Przy wyborze Grumagoga jako wtyczki VST, wybierałem opcję Drumagog (fixed latency). Wszystko śmigało bez opóźnień.

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 04 wrz 2008, 08:58

...Właśnie testuję demo drumagoga i mam wątpliwości przed kupnem. Nie podoba mi się, dźwięk po triggerze jest opóźniony w stosunku do scieżki audio. Słychac to gdy ustawi się proporcje 50/50. Jest opcja delay latency, ale nawet przy skrajnym połozeniu opóxnienie jak byk. Dodam , ze posiadam sonara 4 Producer i drumagog chyba 4 też....
Na samplitudzie również równo bez opóźnień. Po zfrezowaniu widać zmiany położenia próbki ale są bardzo minimalne i wynikają różnego czasu zadziałania trigera.

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 04 wrz 2008, 11:07

na sonarze7 tez demo sprawdzalem i nie ma tych objawow. chyba czas na upgrade ;)

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 04 wrz 2008, 11:08

chyba ze kompensacje latencji masz wylaczona dla tej wtyczki ale juz nie pamietam jak to bylo w S4, czy w ogole byla taka opcja
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Feefrock

Post autor: Feefrock » czwartek 04 wrz 2008, 23:23

...chyba ze kompensacje latencji masz wylaczona dla tej wtyczki ale juz nie pamietam jak to bylo w S4, czy w ogole byla taka opcja...
Po zranderowaniu sciezki i porównaniu z oryginałem mam ze 3 ms opóxnienia. U wszystkich jest ok, tylko u mnie cos nie tak?

Awatar użytkownika
smiechu

Post autor: smiechu » piątek 05 wrz 2008, 02:26

Po zranderowaniu sciezki i porównaniu z oryginałem mam ze 3 ms opóxnienia. U wszystkich jest ok, tylko u mnie cos nie tak?...
Zaladuj wtyczke... zapamietaj projekt... zamknij projket i otworz ponownie...
Kompensacja latencji ustawi sie poprawnie... taki glupi bład

Awatar użytkownika
Dario2

Post autor: Dario2 » niedziela 07 wrz 2008, 09:39

W sprawie Drumagoga, mam inne pytanie.
Pracuje na Cubasie SX3. Zminiłem sygnał audio werbla i stopy za pomocą Drumagoga na sygnały midi. Wyrównałem wsztystko, co trzeba było, korzystając z LM7 pod Cubasem SX3. Teraz chcę aby sygnały MIDI zastąpić próbkami Drumagoga, oczywiście osobno werbel i osobno stopa i nie mogę sobię z tym popradzić. Od dwóch dni z tym walczę bez efektu.
Może ktoś podpowie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 07 wrz 2008, 09:46

...W sprawie Drumagoga, mam inne pytanie.
Pracuje na Cubasie SX3. Zminiłem sygnał audio werbla i stopy za pomocą Drumagoga na sygnały midi. Wyrównałem wsztystko, co trzeba było, korzystając z LM7 pod Cubasem SX3. Teraz chcę aby sygnały MIDI zastąpić próbkami Drumagoga, oczywiście osobno werbel i osobno stopa i nie mogę sobię z tym popradzić. Od dwóch dni z tym walczę bez efektu.
Może ktoś podpowie.
Pozdrawiam...
Drumagog,albo zamienia sygnal audio w locie na midi albo gra wlasna probka ale nie da sie Drumagoga napedzic przez midi,raczej trzeba bylo pociac bebny wyrownac i od razu podlozyc probke w Drumagogu.Na co ci to midi jesli chcesz korzystac z niego wewnatrz?
[addsig]

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » niedziela 07 wrz 2008, 09:54

Przepraszam,zachowalem sie jak gowniarz,da sie oczywiscie,w Drumagog w zakladce Advanced wybierasz MIDI IN(internal port) a na sladzie midi w Cubase MIDI OUT wybierasz Drumagog i cala filozofia.Niestety musisz zrobic to sobno dla werbla,osobny Drumagog,osobny slad midi itd
[addsig]

ODPOWIEDZ