...Mariusz1333 - czekaj sekundkę - strasznie się rozpędziłeś.
1.Czytam od 3 m-cy wszystkie wątki na temat Oktava MK-319 i wcale nie jest to zły mikrofon! < Wg opinii ludzi oczywiście. Poza tym o jakiej cenie mówisz? Cena tego mikrofonu nie obejmuje uchwytu elastycznego (który inne mikrofony mają w komplecie wraz z np.walizeczką, za którą też płacisz). W Polsce kupisz Oktava MK-319 z uchwytem elastycznym za 780 złotych.
2.Nie chcę kupować pary mikrofonów. Pytałem, czy ktoś porównywał jeden mikrofon do drugiego z tych, co wymieniłem. Źle się wyraziłem.
3.Nie odrzucałbym Oktavy MK-319. Natomiast ludzie (m.in.z forum Gearslutz) polecają też AT4040/AT4033 DO RAPU w TEJ CENIE. OKOŁO.
Pozdrawiam.
"oktavy nie polecam - miałem i oddałem - myślałem że jest popsuty a było z nim wszystko w porządku...
i nie ważne czy to rap czy flet, z tymi mikrofonami jest tak że trzeba mieć 10 sztuk do wyboru żeby wybrać coś w miarę ok. może kiedyś było inaczej i starsze sztuki są genialne..., no ale miałem okazję nagrywać tylko na tej nowszej i nie było to miłe doświadczenie
pozdrawiam"
Ja dostałem z Novamusic propozycję przetestowania 3 mikrofonów Oktava MK-319, gdybym zdecydował się na kupno. Płacę za jeden, Pan Bronisław Hońca wysyła mi 3, ja 2 odsyłam.
Może jednak warto?
...
jeżeli masz opcję odesłania trzech to warto