Mikser 24/32 kanałowy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
artis
Mikser 24/32 kanałowy

Post autor: artis » niedziela 31 sie 2008, 21:01

planuje zakupic mixer 24-32 kanalowy, chcialbym zapytac co moglibyscie mi polecic z czystym sercem, moze sami posiadacie jakis mixer 24 kanalowy ktory wedlug was zasluguje na miano bardzo dobreg.

dodam iz cena maxymalna to ok 6000

pierwsza mysla byl behringer mx 9000
mylalem tez o alienie
soundkrafty tez sa dobre

mam nadzieje ze pomozecie jako bardziej doswiadczeni

pozdrawiam artis

Awatar użytkownika
AUTKO

Re: Mikser 24/32 kanałowy

Post autor: AUTKO » poniedziałek 01 wrz 2008, 16:53

...planuje zakupic mixer 24-32 kanalowy, chcialbym zapytac co moglibyscie mi polecic z czystym sercem, moze sami posiadacie jakis mixer 24 kanalowy ktory wedlug was zasluguje na miano bardzo dobreg.

mylalem tez o alienie
soundkrafty tez sa dobre

pozdrawiam artis ...
W tej cenie odradzam Soundcrafta. W teatrze pracowalem m.in. na 24 kanalowym Spiricie ;) Polowe czasu byl w serwisie- a to aux byl martwy, a to dwa kanaly padly, a to metery sie nie wlanczayly itd.... Ogolnie brzmieniowa sa bardzo fajne i maja tez duzo mozliwosci (bardzo przmyslany rozklad itd) ale ja bym wolal miec troche mniej za to byc pewnym, ze za kazdym razem zadziala...

A&H wydaje sie byc najlepszym wyborem jednak w Konsbudzie najtanszy 24 kanalowy (GL2400) to ponad 8tys (pewnie sprzedadza za troche ponad 7 jak sie dobrze potargujesz). Zobacz rowniez na Mackie- ja co do ich trwalosci moge tylko sie dobrze wypowiadac (choc pracowalem na egzemplarzach jeszcze produkowanych w USA a nie w Panstwie Srodka) zas brzmieniowo byly po prostu ok (zadnych fajerwerkow).

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 01 wrz 2008, 17:15

......planuje zakupic mixer 24-32 kanalowy, chcialbym zapytac co moglibyscie mi polecic z czystym sercem, moze sami posiadacie jakis mixer 24 kanalowy ktory wedlug was zasluguje na miano bardzo dobreg.

mylalem tez o alienie
soundkrafty tez sa dobre

pozdrawiam artis ...
W tej cenie odradzam Soundcrafta. W teatrze pracowalem m.in. na 24 kanalowym Spiricie ;) Polowe czasu byl w serwisie- a to aux byl martwy, a to dwa kanaly padly, a to metery sie nie wlanczayly itd.... Ogolnie brzmieniowa sa bardzo fajne i maja tez duzo mozliwosci (bardzo przmyslany rozklad itd) ale ja bym wolal miec troche mniej za to byc pewnym, ze za kazdym razem zadziala...

A&H wydaje sie byc najlepszym wyborem jednak w Konsbudzie najtanszy 24 kanalowy (GL2400) to ponad 8tys (pewnie sprzedadza za troche ponad 7 jak sie dobrze potargujesz). Zobacz rowniez na Mackie- ja co do ich trwalosci moge tylko sie dobrze wypowiadac (choc pracowalem na egzemplarzach jeszcze produkowanych w USA a nie w Panstwie Srodka) zas brzmieniowo byly po prostu ok (zadnych fajerwerkow)....
A moze uzywanego Mackie 24/8/2 im starszy tym lepszy,made in USA wtedy byly.
[addsig]

Awatar użytkownika
artis

Post autor: artis » wtorek 02 wrz 2008, 19:52

doradzcie mi taki na ktorym pracowaliscie i niemacie do niego zadnych zastrzezen

a behringer moglby byc?

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 02 wrz 2008, 20:00

...doradzcie mi taki na ktorym pracowaliscie i niemacie do niego zadnych zastrzezen

a behringer moglby byc?

...
Wlasnie ci taki polecilem,bardzo dobry sound za niewielkie pieniadze,poniewaz juz go nie produkuja,a Behringer jest dobry bo jest tani a z brzmieniem juz nie tak dobrze jak w Mackie 24/8/2 czy tez 16/8/2 bo obie opcje sa do kupienia.Zreszta poszukaj na ebay tego miksera i zobaczysz,ze malo kto go sprzedaje a Behringerow jest na kopy.Szczegolnie Eurodeski jakis model 8000 czy cos takiego,szumiacy niemilosiernie,choc jest studio w Krakowie czy Warszawie ktore ma dwa takie modyfikowane elektronicznie i brzmia ponoc jak najlepsze stoly za gruba kase..........coz moze tak jest.
[addsig]

Awatar użytkownika
artis

Post autor: artis » wtorek 02 wrz 2008, 20:03

......doradzcie mi taki na ktorym pracowaliscie i niemacie do niego zadnych zastrzezen

a behringer moglby byc?

...
Wlasnie ci taki polecilem,bardzo dobry sound za niewielkie pieniadze,poniewaz juz go nie produkuja,a Behringer jest dobry bo jest tani a z brzmieniem juz nie tak dobrze jak w Mackie 24/8/2 czy tez 16/8/2 bo obie opcje sa do kupienia.Zreszta poszukaj na ebay tego miksera i zobaczysz,ze malo kto go sprzedaje a Behringerow jest na kopy.Szczegolnie Eurodeski jakis model 8000 czy cos takiego,szumiacy niemilosiernie,choc jest studio w Krakowie czy Warszawie ktore ma dwa takie modyfikowane elektronicznie i brzmia ponoc jak najlepsze stoly za gruba kase..........coz moze tak jest.
...
a o alienach coniecos wiesz?

Awatar użytkownika
AUTKO

Post autor: AUTKO » wtorek 02 wrz 2008, 20:15

...doradzcie mi taki na ktorym pracowaliscie i niemacie do niego zadnych zastrzezen

a behringer moglby byc?

...

ja bym poszukal uzywanego A&H GL2400 (mialem do czynienia ze dwa trzy razy z seria 4800- teatralna) lub wspomnianego Mackie (kiedys w klubie na koncercie obslugiwalem)- jedyny minus tego stolu to przesluchy pomiedzy grupami i przerost reklamowych sloganow nad rzeczywistoscia. Swoja drroga jakiegos wybitnego brzmienia to raczej po zadnym w tej cenie sie nie spodziewaj. Behringery nie sa tragiczne ale maja jeden duzy minus przy zakupie nowego- szybko traca na wartosci.

Inna sprawa, ze jeszcze nie dowiedzialem sie do czego potrzebna jest ta konsola. Nie napisales ile potrzebujesz auxow itd... Do FOH, zgaduje? Bo jezeli nie to poradzilbym mniejszy stol za to z lepszymi preampami (uzywane Midasy 16 kanalowe mozesz czasem znalezc w takiej cenie...).

DCG

Post autor: DCG » środa 03 wrz 2008, 11:55

A może A & H ZED 24 ?
Tanie i dobre.
Dobrze się sprzedają.

Awatar użytkownika
artis

Post autor: artis » środa 03 wrz 2008, 19:00

...A może A & H ZED 24 ?
Tanie i dobre.